Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Se hvor mange penge Danmark giver PA i 2021-2025

Se svaret fra minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen (S) på hvor mange penge de danske skatteydere har sendt til PA og UNRWA siden 1994. (Foto: Howard Lake, flickr)
Det lader ikke til at MIFFs information om de palæstinensiske myndigheders (PA) misbrug af dansk PA-bistand som blev fremhævet fra Folketingets talerstol 5. maj får konsekvenser for dansk PA-bistand i 2021-2025. Hvem holder øje med at dansk PA-bistand ikke misbruges?

MIFF har skrevet utallige artikler om dansk bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) som styres af Fatah-bevægelsen. Her følger først lidt baggrundsinformation om PA som kontrollerer palæstinenserne, der lever i Område A & B i Judæa & Samaria, og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza og palæstinenserne der siden 2007. Hamas magtovertagelse af Gaza betyder at palæstinenserne de facto har været delt i to siden 2007.

PA har jf. Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne kontrol over Område A & B i Judæa & Samaria. PA har selvstyre- og kontrol over Område A & B i Judæa & Samaria (Vestbredden) – jf. bestemmelserne i Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne, mens Israel har den fulde kontrol over Område C i Judæa & Samaria. Alligevel giver Danmark, EU og andre donorlande flere millioner kroner årligt til ulovlige PA-byggerier i Område C uden Israels godkendelse. Læs mere HER. Læs også hvorfor israelske bosættelser er LOVLIGE i henhold til folkeretten HER.

Danmark anser PA for at være en officiel samarbejdspartner og dansk PA-bistand gives således via Danmarks officielle PA-bistand. Læs om dansk PA-bistand HER.

Terrorgruppen Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007. Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER. Læs om “Palæstina” HER. I 2005 trak Israel helt ud af Gaza og 4 bosættelser i Judæa & Samaria. I 2006 vandt den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som blandt andet står på EU’s terrorliste valget i Gaza. Dvs at Hamas i dag har fuld kontrol over Gaza, mens Fatah-bevægelsen som styrer de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) kun har kontrol over Område A & B Judæa og Samaria.

Opfylder ikke folkerettens betingelser for at blive anerkendt som en stat. Palæstinenserne har i dag to præsidenter, to premierministre, en lovgivning som er ude af funktion og har været ude af stand til at afholde valg – læs mere HER. Det betyder at de ikke opfylder folkerettens betingelser for at blive anerkendt som en stat – læs mere HER.

Dansk bistand til Gaza sker blandt andet via Danmarks bistand til FN-agenturet UNRWA. Den 11. marts 2020 kunne MIFF fortælle at Danmark havde forhøjet dansk UNRWA-bistand til 105 millioner kroner årligt – læs HER.

MIFF har gentagende gange gjort opmærksom på misbrug af dansk bistand til terroraktiviteter & terrorløn.
MIFF har utallige gange gjort opmærksom på at både dansk PA-bistand & UNRWA-bistand IKKE går til de formål som de burde – nemlig at sørge for de flere millioner palæstinensere som henholdsvis PA & terrorgruppen Hamas har ansvaret for. Læs om misbrug af dansk PA-bistand HER. Læs om misbrug af dansk UNRWA-bistand HER. Læs også: EU følger nu Norge og skærer i bistand til PA & UNRWA bistand til skolepensum som blandt andet oplærer børn i at ofre livet i jihad.

Blot for at nævne et par eksempler på hvad dansk PA-bistand er blevet misbrugt til. Den 30. oktober 2020 kunne MIFF berette at dansk bistand var havnet i lommen på terrorcellen som i 2019 havde myrdet den 17-årige israelske pige Rina ved et terrorangreb hvor hendes far og bror blev såret. MIFF gjorde opmærksom på at danske skatteydere i perioden 2016-2020 havde bidraget med 70 mio. kroner – trods dansk regulering som forbyder støtte til terrorgruppen PFLP eller NGO’er med terrorforbindelser. Læs om det HER.

Den 22. februar 2021 kunne MIFF berette at PA havde misbrugt mindst 1 milliard kroner til terrorlønninger til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden (Pay for Slay). MIFF kunne også fortælle at PA havde forsøgt at skjule misbruget fra deres internationale donorlande – inkl. Danmark. Læs om det HER.

Den 5. maj 2021 holdt Folketinget en større debat om hvorvidt dansk PA-bistand skulle stoppes som en konsekvens af gentagende dokumentation på massivt misbrug af udenlandsk bistand til terror. MIFFs information blev fremhævet fra Folketingets talerstol – se Folketingsdebatten HER.

Nu kan MIFF konstatere at flere års PA misbrug af udenlandsk bistand ikke får konsekvenser for dansk PA-bistand – se her:

Den 24. september 2021 Tweetede Ketil Karlsen at Danmark i perioden 2021-2025 giver PA 154 millioner dollars (svarende til mere end 1 milliard kroner):

Se også på udenrigsministeriets hjemmeside HER og HER.

Den 23. september Tweetede PA’s premierminister Mohamed Shatayyeh at Danmark giver PA 72 millioner dollars (svarende til omkring 478 millioner kroner).

Allerede tilbage i 1990’erme advarede international NGO om omfattende PA-korruption. MIFF, NGO Monitor, Palestinian Media Watch (PMW) og andre har i årevis advaret om at PA misbruger enorme summer til terror, opildning til had og vold.

Vi vælger at slutte med følgende spørgsmål som vi stillede tilbage i 2019, i håbet om at danske beslutningstagere fremadrettet vil holde øje med hvad PA bruger de danske skatteyderes penge til:

Hvorfor skjuler PA sine finansielle udgifter nu? Siden 2014 har Det Palæstinensiske Selvstyre (PA) offentliggjort deres årlige forventede udgifter. Palestinian Media Watch har dokumenteret at PA belønner terrorister… Læs HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem