Search
Rasmus Prehn, Medlem af Folketinget, Socialdemokratiet Minister for udviklingssamarbejde (Foto: https://www.ft.dk/medlemmer/mf/r/rasmus-prehn, Steen Brogaard)

Stort misbrug af dine skattepenge: Regeringen forhøjer bidrag til forlængelse af konflikten

Regeringen har forhøjet bidraget til palæstinenserne via UNRWA fra 70 til 105 mio. kr.

Torsdag, den 5. marts meddelte Udenrigsministeriet følgende via Ritzau, Ritzaus pressetjeneste:

“Under et besøg på Vestbredden i dag har udviklingsminister Rasmus Prehn annonceret, at Danmark forhøjer sit kernebidrag til FN’s hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA).”

Udviklingsministeren forklarer regeringens forhøjelse af bidraget fra 70 til 105 mio. kr. således:

-Med den forhøjede støtte ønsker vi at sikre et markant løft i nærområderne. Det er ved at hjælpe lokalt, at Danmark kan hjælpe flest. UNRWA bidrager til, at palæstinenserne kan leve et værdigt liv og få et håb om en fremtid, så de ikke føler sig nødtvunget til at migrere irregulært, siger Prehn.

Ifølge Ritzau er regeringens ambition at skabe et “mere retfærdigt og humant asylsystem.”

Annoncering af forhøjelse skete samtidigt med udviklingsministeren besøgte UNRWA drevet skole i Ramallah på Vestbredden.

Udviklingsministeren uddyber beslutningen:

-De børn, som jeg har mødt i dag, lever midt i den konflikt, som har martret deres land i mange, mange år. De har fortjent at få de bedst mulige betingelser for at gå i skole, få uddannelse og skabe sig et værdigt liv. Det hjælper UNRWA med – og det vil den danske regering gerne støtte op omkring, siger Rasmus Prehn.

For det første er det IKKE flygtninge UNRWA hjælper. UNRWA hjælper primært børnebørn og mest af alt oldebørn af flygtninge. For det andet er der mange gode grunde til ikke at stole på antallet af flygtninge.

Ifølge FNs hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA) er de 5,15 millioner “registrerede flygtninge” dækket af deres “beskyttelsesmandat.” Ifølge Palæstinakomitéen i Norge var der i 2010 på verdensplan allerede “cirka 7 millioner palæstinensiske flygtninge.“ I 2018 blev det anslået, at 7,2 millioner palæstinensere er flygtninge eller efterkommere,” skriver Odd Karsten Tveit i sin bog Gudfaren fra 2018.

Tallet er kraftigt opblæst. Cirka 700.000 arabere som nogle årtier senere begyndte at kalde sig for palæstinensere, blev flygtninge under krigen som den arabiske side indledte mod den kommende jødiske stat, Israel (1947-1949). Af dem er det kun nogle få titusinder som var børn på det tidspunkt, der stadig lever.

Det største problem med dansk bistand er at UNRWA ikke bidrager til en løsning på konflikten – tværtimod forlænger og forværrer UNRWA konflikten.

Det største problem er UNRWAs mission. Vi “yder bistand, beskyttelse og politisk opmærksomhed (advocacy)” til fem millioner palæstinensiske flygtninge, “i afventning af en løsning på deres situation,” skriver UNRWA.

Til forskel for UNRWA, løser UNHCR løser det ene flygtningeproblem efter det andet ved at integrere flygtningene der hvor de er, eller ved genbosættelse i tredjelande. UNHCR løser situationen. De som før var flygtninge, er det ikke længere. UNRWA derimod, cementerer situationen og bliver en del af problemet i stedet for at blive en del af løsningen. UNRWA bruger mange mia. kroner på at videreføre palæstinensernes flygtningestatus i generationer.

Den palæstinensiske flygtningesituation har været fastlåst længere end nogen anden. Alligevel er der ikke noget UNRWA-initiativ for en genbosættelsesindsats. UNRWA afsluttede de sidste tegn på en sådan indsats i 1959. Skiftende danske regeringer har heller ikke gjort noget for at ændre på situationen.

Så længe Danmark støtter UNRWA, bidrager vi til at give næring til palæstinensernes helt urealistiske drøm om “retten til at vende tilbage” til det der i dag er Israel. Den ret har ingen anden større flygtningegruppe fået – og slet ikke fjerde generations efterkommere. Hvis Israel tvinges til at åbne grænserne for alle flygtningenes efterkommere, vil det betyde at den eneste jødiske stat i verden forsvinder.

Det er palæstinenserne selv som lider skade af den dobbeltstandard som UNRWA opererer med. UNRWAs arbejde har ødelagt incitamenter til arbejde og investeringer i det palæstinensiske samfund. UNRWA lægger beslag på store menneskelige og økonomiske ressourcer som kunne være blevet brugt til at skabe en lysere fremtid for palæstinenserne.

Så længe UNRWA fortsætter med sin nuværende dagsorden, bør al dansk støtte stoppe. Her er fem grunde til det ville være rigtigt.

Det er også afsløret at UNRWA opererer med ekstremt opblæste tal.

Stop pengestrømmen til UNRWA-medarbejderes jødehad, skrev MIFF i 2015.

MIFF forventer at regeringen lægger økonomisk pres på UNRWA for at omlægge deres arbejde således at det vil hjælpe med at løse konflikten og løse situationen for efterkommerne af palæstinensiske flygtninge. Antisemitisme og Israel-had skal ud af UNRWAs skoler.

https://www.facebook.com/rasmus.prehn/posts/1383872938471437
https://www.facebook.com/rasmus.prehn/videos/1329341337268247/?t=1

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp