Stort misbrug af dine skattepenge: Regeringen forhøjer bidrag til forlængelse af konflikten

Regeringen har forhøjet bidraget til palæstinenserne via UNRWA fra 70 til 105 mio. kr.
Rasmus Prehn, Medlem af Folketinget, Socialdemokratiet Minister for udviklingssamarbejde (Foto: https://www.ft.dk/medlemmer/mf/r/rasmus-prehn, Steen Brogaard)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Torsdag, den 5. marts meddelte Udenrigsministeriet følgende via Ritzau, Ritzaus pressetjeneste:

“Under et besøg på Vestbredden i dag har udviklingsminister Rasmus Prehn annonceret, at Danmark forhøjer sit kernebidrag til FN’s hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA).”

Udviklingsministeren forklarer regeringens forhøjelse af bidraget fra 70 til 105 mio. kr. således:

-Med den forhøjede støtte ønsker vi at sikre et markant løft i nærområderne. Det er ved at hjælpe lokalt, at Danmark kan hjælpe flest. UNRWA bidrager til, at palæstinenserne kan leve et værdigt liv og få et håb om en fremtid, så de ikke føler sig nødtvunget til at migrere irregulært, siger Prehn.

Ifølge Ritzau er regeringens ambition at skabe et “mere retfærdigt og humant asylsystem.”

Annoncering af forhøjelse skete samtidigt med udviklingsministeren besøgte UNRWA drevet skole i Ramallah på Vestbredden.

Udviklingsministeren uddyber beslutningen:

-De børn, som jeg har mødt i dag, lever midt i den konflikt, som har martret deres land i mange, mange år. De har fortjent at få de bedst mulige betingelser for at gå i skole, få uddannelse og skabe sig et værdigt liv. Det hjælper UNRWA med – og det vil den danske regering gerne støtte op omkring, siger Rasmus Prehn.

For det første er det IKKE flygtninge UNRWA hjælper. UNRWA hjælper primært børnebørn og mest af alt oldebørn af flygtninge. For det andet er der mange gode grunde til ikke at stole på antallet af flygtninge.

Ifølge FNs hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA) er de 5,15 millioner “registrerede flygtninge” dækket af deres “beskyttelsesmandat.” Ifølge Palæstinakomitéen i Norge var der i 2010 på verdensplan allerede “cirka 7 millioner palæstinensiske flygtninge.“ I 2018 blev det anslået, at 7,2 millioner palæstinensere er flygtninge eller efterkommere,” skriver Odd Karsten Tveit i sin bog Gudfaren fra 2018.

Tallet er kraftigt opblæst. Cirka 700.000 arabere som nogle årtier senere begyndte at kalde sig for palæstinensere, blev flygtninge under krigen som den arabiske side indledte mod den kommende jødiske stat, Israel (1947-1949). Af dem er det kun nogle få titusinder som var børn på det tidspunkt, der stadig lever.

Det største problem med dansk bistand er at UNRWA ikke bidrager til en løsning på konflikten – tværtimod forlænger og forværrer UNRWA konflikten.

Det største problem er UNRWAs mission. Vi “yder bistand, beskyttelse og politisk opmærksomhed (advocacy)” til fem millioner palæstinensiske flygtninge, “i afventning af en løsning på deres situation,” skriver UNRWA.

Til forskel for UNRWA, løser UNHCR løser det ene flygtningeproblem efter det andet ved at integrere flygtningene der hvor de er, eller ved genbosættelse i tredjelande. UNHCR løser situationen. De som før var flygtninge, er det ikke længere. UNRWA derimod, cementerer situationen og bliver en del af problemet i stedet for at blive en del af løsningen. UNRWA bruger mange mia. kroner på at videreføre palæstinensernes flygtningestatus i generationer.

Den palæstinensiske flygtningesituation har været fastlåst længere end nogen anden. Alligevel er der ikke noget UNRWA-initiativ for en genbosættelsesindsats. UNRWA afsluttede de sidste tegn på en sådan indsats i 1959. Skiftende danske regeringer har heller ikke gjort noget for at ændre på situationen.

Så længe Danmark støtter UNRWA, bidrager vi til at give næring til palæstinensernes helt urealistiske drøm om “retten til at vende tilbage” til det der i dag er Israel. Den ret har ingen anden større flygtningegruppe fået – og slet ikke fjerde generations efterkommere. Hvis Israel tvinges til at åbne grænserne for alle flygtningenes efterkommere, vil det betyde at den eneste jødiske stat i verden forsvinder.

Det er palæstinenserne selv som lider skade af den dobbeltstandard som UNRWA opererer med. UNRWAs arbejde har ødelagt incitamenter til arbejde og investeringer i det palæstinensiske samfund. UNRWA lægger beslag på store menneskelige og økonomiske ressourcer som kunne være blevet brugt til at skabe en lysere fremtid for palæstinenserne.

Så længe UNRWA fortsætter med sin nuværende dagsorden, bør al dansk støtte stoppe. Her er fem grunde til det ville være rigtigt.

Det er også afsløret at UNRWA opererer med ekstremt opblæste tal.

Stop pengestrømmen til UNRWA-medarbejderes jødehad, skrev MIFF i 2015.

MIFF forventer at regeringen lægger økonomisk pres på UNRWA for at omlægge deres arbejde således at det vil hjælpe med at løse konflikten og løse situationen for efterkommerne af palæstinensiske flygtninge. Antisemitisme og Israel-had skal ud af UNRWAs skoler.

Klemt inde mellem en israelsk bosættelse og en palæstinensisk flygtningelejr på Vestbredden ligger en skole for…

Publisert av Rasmus Prehn Torsdag 5. mars 2020

I går aftes kom jeg hjem fra et meget spændende besøg i Palæstina. To dage hvor jeg dumpede midt ned i den konflikt, der har hærget mellem palæstinenserne og israelerne i generationer. Det giver en særlig forståelse af konflikten, når man med egne øjne ser, hvordan de israelske bosættelser og de palæstinensiske områder smyger sig ind og ud mellem hinanden. Og jeg fik også indblik i de udfordringer, som palæstinenserne møder hver eneste dag.FN’s organisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA) hjælper med skolegang, fødevarehjælp og sundhedsydelser. Det er en afgørende hjælp for, at palæstinenserne kan leve et værdigt liv. Og derfor har regeringen valgt at øge støtten til UNRWA fra 70 til 105 millioner kroner i år. Det gør vi, fordi vi mener, at vi hjælper palæstinenserne bedst i deres nærområde🌹🌍

Publisert av Rasmus Prehn Lørdag 7. mars 2020
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelTuristbranchen i Israel hårdt ramt af Corona
Næste artikel77 Corona-smittede i Israel
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise