Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Kraftig international fordømmelse af torsdagens terrorangreb i Tel Aviv

Flag, blomster og lys ved stedet hvor tre unge israelske mænd blev dræbt og otte blev såret i terrorangreb i Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Se de kraftige fordømmelser som er strømmet ind fra udlandet efter Israel i aftes igen blev ramt af et terrorangreb.

Torsdag aften blev Israel ramt af endnu et terrorangreb da en terrorist fra Jenin skød mod en bar i hjertet af Tel Aviv på Dizengoff hvor mange unge går i byen – især torsdag aften (i Israel har de fleste weekend fredag og lørdag, søndag er hverdag).

Ved terrorangrebet blev 27-årige Eytam Megini og 27-årige Tomer Morad skudt og døde på hospitalet. De to havde været venner hele livet og tjente deres værnepligt sammen i Israels forsvarshær.

Ichilov hospital kæmper nu for at redde mindst 4 kritisk sårede. Derudover er to personer alvorligt såret, men udenfor livsfare. Yderligere 9 personer blev lettere såret ved terrorangrebet.

Israelske kommentatorer har bemærket at terroristen affyrede 12 skud fra en pistol, hvoraf næsten alle kuglerne ramte gæsterne på baren. Derfor tyder alt på at terrorangrebet var velplanlagt og at terroristen havde gennemgået træning.

Den danske ambassadør i Israel, Anne Dorte Riggelsen Tweetede: – Den danske udenrigsminsiter har netop afsluttet sit officielle besøg i Israel, inviteret af Israels justitsminister Gideon Sa’ar. Vi takker for den varme velkomst i disse svære tider. Vi sender vores kondolancer til ofrene af det forfærdelige terrorangreb i Tel Aviv. MIFF havde meget gerne set at det danske udenrigsministerium også havde fordømt terrorangrebet.


Sveriges udenrigsminister Ann Linde Tweetede: – Jeg fordømmer på det kraftigste terrorangrebet i aftes i Tel Aviv. Det er det fjerde terrorangreb i Israel siden slutningen af marts. Mine tanker er med ofrene og deres familier

Sveriges ambassadør i Israel, Erik Ullenhag Tweetede: – Endnu et forfærdeligt terrorangreb. I aften blev to personer dræbt i hjertet af Tel Avivs natteliv. Mine tanker er med ofrene og Sverige står sammen med det israelske folk.Tor Wennesland som er FN’s særlige koordinator for fredsprocessen i Mellemøsten Tweetede: – Forfærdet over endnu et afskyeligt angreb her til aften i Tel Aviv. Mine dybtfølte kondolancer til ofrenes familier og hurtig bedring til de sårede. Jeg beklager Hamas’ hyldest af angrebet; der er ingen ære i terror. Angrebene må stoppe nu og skal fordømmes af alle.

Norges ambassadør i Israel, Kåre R. Aas Tweetede: – Jeg fordømmer på det kraftigste det seneste terrorangreb i Tel Aviv som kostede 2 livet og sårede 10. Den her vold må stoppe. Terror skader folk på begge sider af konflikten. Sender mine dybtfølte kondolencer til ofrenes kære og ønsker de sårede hurtig bedring.USA’s udenrigsminister Anthony Blinken Tweetede: – Vi fordømmer på det kraftigste terrorangrebet i dag. Vi tænker på ofrene af dagens angreb og de dræbtes familier. Æret være de dræbtes minde

Undenrigsminister Blinken udtalte efter angrebet at USA «står resolut med Israel i mødet med meningsløs terror og vold».

USAs ambassadør til Israel, Tom Nides, fordømte også angrebet via Twitter: – Forfærdet over at se endnu et fejt angreb mod civile, denne gang i Tel Aviv. Beder for fred og sender kondolencer til ofrene og deres familier. Det her må stoppe!

USA’s ambassadør tilføjede: – Har brugt dagen på at arbejde med medarbejderne på USA’s ambassade i Tel Aviv. De og den her smukke by forbliver robuste i lyset af terrorangrebene. Lad os ikke lade terroristerne vinde! Mine tanker går til de mange sårede og de dræbte civiles familier. Æret være deres minde.


Storbritanniens udenrigsminister Liz Truss Tweetede: – Forfærdet over de seneste meldinger fra Tel Aviv hvor uskyldige mennesker som nød en torsdag aften med venner og familie blev mål for skyderier. Storbritannien står sammen med Israel og imod den afskyelige vold.


Tysklands udenrigsminister Annalena Baerbock Tweetede: – I endnu et fejt terrorangreb i Israel, angreb kujoner indbyggerne i Tel Aviv som nød aften før Shabbat. Vi sørger over de dræbte og sørger med deres familier. Vores tanker er med de sårede og redningsfolkene som tager sig af dem.

Tysklands ambassadør i Israel, Susanne Wasum-Rainer Tweetede: – Vi hører nyheder om endnu et angreb mod civile i hjertet af Tel Aviv. Mine tanker er med ofrene og deres familier. Min solidaritet er med Israels folk som har enhver ret til at leve deres liv uden terror og fare. Vi står ved jeres side.Østrigs udenrigsminister Alexander Schallenberg Tweetede: – Dybt chokeret over meldingerne om endnu et afskyeligt terrorangreb i hjertet af Tel Aviv. Politiaktionen er fortsat i gang og vores tanker er med ofrene og deres familier efter det forfærdelige angreb. I disse mørke timer står vi sammen med Israels folk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem