Politi og redningsmandskab hvor terrorangrebet skete i aftes i hjertet af Tel Aviv, 7. april 2022. (Foto: Flash90)

To dræbt i terrorangreb i Tel Aviv

To israelske mænd i 20'erne blev dræbt ved terrorangrebet i aftes på Dizengoff i hjertet af Tel Aviv. Flere blev kritisk såret og lægerne kæmper nu med at redde dem.

Torsdag aften blev Israel ramt af endnu et terrorangreb da en terrorist fra Jenin skød mod en bar i hjertet af Tel Aviv på Dizengoff hvor mange unge går i byen – især torsdag aften (i Israel har de fleste weekend fredag og lørdag, søndag er hverdag).

Ved terrorangrebet blev 27-årige Eytam Megini og 27-årige Tomer Morad skudt og døde på hospitalet. De to havde været venner hele livet og tjente deres værnepligt sammen i Israels forsvarshær.

Ichilov hospital kæmper nu for at redde mindst 4 kritisk sårede. Derudover er to personer alvorligt såret, men udenfor livsfare. Yderligere 9 personer blev lettere såret ved terrorangrebet.

Israelske kommentatorer har bemærket at terroristen affyrede 12 skud fra en pistol, hvoraf næsten alle kuglerne ramte gæsterne på baren. Derfor tyder alt på at terrorangrebet var velplanlagt og at terroristen havde gennemgået træning.

Terroristen er den 28-årige pslæstinenser Ra’ad Fathi Hazem fra Jenin (Jenin er blandt andet kendt for at være den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihads højborg).

Terroristen formåede at flygte fra stedet og blev natten igennem jagtet af mindst tusind politifolk, særlige militærenheder og særligt trænede hunde. Indbyggerne i Tel Aviv fik besked på at låse sig inde hjemme af frygt for at terroristen eksempelvis ville tage folk som gidsler. Folk gemte sig blandt andet på restauranter, barer og Habima teater hvor der var en forestilling. Offentlig transport i området blev stoppet helt, militær og poilit gik fra hus til hus og bankede på folks døre for at sikre at der ikke var tilskadekommende eller at terroristen havde forskandset sig hos en beboer.

I løbet af natten blev terroristen fundet ved en moske i byen Jaffa som ligger meget tæt på Tel Aviv og man kan sagtens flygte til fods dertil. Terroristen blev dræbt i skududvækslinger med israelske sikkerhedsstyrker.

Terroristens far roser sin søn for at udføre terrorangrebet:

MIFF har været i kontakt med norske Karina Eriksen, som kom til Israel på ferie for et par dage siden. Hun havde netop været på Dizengoff da hun hørte sirener.

– Vi havde netop været på Dizengoff da vi hørt vildt mange sirener, siger Eriksen til MIFF. dager siden hun ankom Israel.

Eriksen og hendes venner skyndte sig hjem til deres lejlighed og låste sig inde der.

Barene og restauranterne på Dizengoff var fyldt med gæster da terroristen skød. (Foto: United Hatzalah)

Som nævnt er torsdag den store gå i byen dag i Israel fordi weekenden for de fleste er fredag og lørdag, mens søndag er hverdag.

– Vi gemte os under bordene og folk begyndte at græde. Det var grusomt, siger Evelyn Gertz, som spiste middag da terrorangrebet startede.

Den palæstinensiske terrorist kom ulovligt ind i Israel. Det estimeres at 50.000 palæstinensere dagligt kommer ulovligt ind i Israel via holer i sikkerhedshegnet. Efter de seneste terrorangreb er militær og politi i allerhøjeste alarmberedskab og patrulierer ved sikkerhedshegnet.

I skrivende stund vides det ikke om terroristen fik hjælp fra andre.

Flere steder på Judæa og Samaria, Gaza og Libanon blev terrorangrebet fejret og kager blev uddelt.

Terrorangrebet i Tel Aviv er det fjerde angreb med flere dræbte i løbet af få uger.

13 personer har mistet livet i Israel i løbet af få uger, endnu flere er såret og utrygheden i Israel breder sig.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp