Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Ny terrorgruppe og terrorbølge får IDF til at overveje målrettede operationer i Nablus

21-årige Ido Baruch blev i dag skudt og dræbt ved endnu et terrorangreb, 11. oktober. (Foto: Flash90/IDF)
Ny terrorgruppe med base i Nablus står bag flere terrorangreb mod Israel. Hvem står bag terrorgruppen, hvordan adskiller den sig fra andre terrorgrupper og hvordan vil IDF bekæmpe terrortruslen?

I aftes kunne den israelske nyhedskanal N-12 fortælle at at Israels forsvarshær (IDF) overvejer at udvide sine anit-terror aktiviteter i Judæa og Samaria (Vestbredden) efter terrorbølge, skriver N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk).

IDF har allerede optrappet sine anti-terror aktiviteter mod terrorgrupperne som står bag den seneste terrorbølge ledet af den nye terrorgruppe Lions’ Den (Løvernes Hule) som gemmer sig i Kasbah (den gamle del af byen Nablus). Lions’ Den består blandt andet af terrorister fra Fatah, Hamas, Palæstinensisk Islamisk Jihad, PFLP og andre terrorgrupper.

IDF har endnu ikke besluttet sig for de konkrete tiltag der skal til, men IDF er nået til konklusionen at deres nuværende tiltag ikke er tilstrækkelige og at deres anti-terror aktiviteter i det nordlige Samaria skal øges med vægt på Nablus. IDF har allerede øget aktiviteten med kontrolposter ved ind- og udgange til Nablus.

Hvem er Lions’ Den og hvordan adskiller den sig fra andre terrorgrupper?
IDF uvervejer målrettede anti-terror operationer mod de bevæbnede terrorgrupper – inkl. den nye terrorgruppe Lions’ Den som står bag hovedparten af den seneste tids terrorangreb i området. IDF vil rette fokus mod Lions’ Den for at stoppe deres fremtidige terrorangreb inden de udføres. IDF går også efter at få fat i deres folk og skade deres moral så de psykologisk set vil føle sig svagere og se at IDF vil komme hjem til dem, hvis det er hvad der kræves for at slå ned på terrorgruppen.

Ifølge arabiske medier, blev terrorgruppen Løvernes Hule etableret for omkring et år siden. Terrorgruppen har base den gamle by i Nablus – også kaldt for Kasbah. Der er over 100 bevæbnede mænd i terrorgruppen som er fast besluttede på at hver gang ​​IDF kommer ind i Nablus vil de blive mødt med vebnet kamp. Terrorgruppens medlemmer blev terroraktive de seneste år i takt med IDF optrappede deres anti-terror operationer inkl. anholdelser og målrettede attentater af terroristerne.

I modsætning til lignende terrororgrupper har medlemmerne af terrorgruppen Lions’ Den ikke en klar organisatorisk tilknytning. Nogle af dem er dog terrormedlemmer i andre terrorgrupper. Nogle af dem er medlemmer af Al-Aqsa Martyr Brigader (Fatahs væbnede fraktion), mens andre er medlemmer af de iransk-støttede terrorgrupper Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) og Hamas. PIJ er den næst største terrorgruppe i Gaza. PIJ affyrede over 1.100 raketter mod israelske byer i august og er ved at få godt fat i unge palæstinensere i eksempelvis Jenin, hvor de unge rekrutteres til at begå terror via sociale medier. Hamas har kontrolleret Gaza siden de tog kontrol over enklaven i 2007 i blodigt kup mod Fatah. Både PIJ og Hamas har som erklæret mål at udslette Israel. Hamas har igennem flere år affyret over 20.000 raketter mod israelske byer – især mod Syd-Israel.

Terrroristerne i Lions’ Den er forbundet via deres tilknytning til Nablus – alle sammen i Kasbah, hvor de har indbyggernes støtte og føler sig trygge.

IDF leder fortsat efter terroristerne bag de seneste terrorangreb
Samtidig med IDF optrapper kampen mod terror i Judæa og Samaria, leder de fortsat efter de to terrorister som udførte terrorangrebet ved checkpoint ved Shuafat i Øst-Jerusalem lørdag aften, som kostede 18-årige Noa livet og sårede israelsk sikkerhedsvagt alvorligt. Samt terrorangrebet i går tæt på den israelske bosættelse Shevi Shomron i Samaria som kostede 21-årige Ido livet.

IDF arbejder på at forhindre terroristen bag terrorangrebet ved Shuafat i at flygte til Judæa og Samaria (til de palæstinensiske myndigheders selvstyreområder) hvor IDF ikke vil kunne anholde ham. Derfor er IDF aktiv i området for at få terroristen til at begå fejl så han kan blive fanget og anholdt.

Hvad angår terroristen bag terrorangrebet i går i Samaria, lader det til at han flygtede til den arabiske landsby Deir Sharaf i Nablus-området. Efter terrorangrebet i Samaria udbrød der skudveksling inde i landsbyen – mens IDF ledte efter terroristen. Terroristen er fortsat på fri fod og det vides ikke om han fortsat gemmer sig landsbyen han flygtede til.

Tal fra Israels interne sikkerhedstjeneste, Shin Bet viser at der var 34 skudangreb i september i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Jerusalem, svarende til en stigning på 47% i forhold til august, hvor der var 23 skudangreb. I forhold til juli er det en stigning på 126% hvor der var 15 skudangreb.

Ifølge den israelske veteran journalist og sikkerhedsanalytiker, Yoav Limor står Israel over for nogle svære valg.

Samtidig vender danske medier virkeligheden på hovedet – se hvordan det dødelige terrorangreb i lørdags blev dækket.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem