Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Endnu et dødeligt terrorangreb i Israel

21-årige Ido Baruch blev i dag skudt og dræbt ved endnu et terrorangreb, 11. oktober. (Foto: Flash90/IDF)
I lørdags blev 18-årige Noa dræbt i terrorangreb i Øst-Jerusalem, i dag blev 21-årige Ido dræbt i terrorangreb i Judæa og Samaria.

Her til morgen blev den 21-årige israelske soldat Ido Baruch skudt og såret i et drive-by-skyderi, han døde senere i dag af sine kvæstelser, skriver i24NEWS.

Dagens terrorangreb er det andet dødelige terrorangreb siden lørdag.

Terrorngrebet skete ved den israelske bosættelse Shavei Shomron i Judæa og Samaria (Vestbredden). Ido blev skudt i skulderen og kørt til nærmeste hospital – her skete der en forværring i hans tilstand og han døde få timer efter.

Ifølge Israels forsvarshær (IDF) kørte to terrorister til stedet i bil og skød mod de israelske soldater som var i gang med “operativ sikkerhedsaktivitet i området.”

Dagens terrorangreb skete mens israelske bosættere gik med militæreskorte tæt på den palæstinensiske by Sebastia i forbindelse med markering af den jødiske helligdag Sukkot.

Terroristerne flygtede fra stedet.

Den nye terrorgruppe Løvernes Hule (Lions’ Den) med base i Nablus har taget ansvar terrorangrebet og truede israelere med “tre dages vold”.

Lions’ Den består blandt andet af terrorister fra Fatah, Hamas, Palæstinensisk Islamisk Jihad, PFLP og andre terrorgrupper

Lederen af Samaria Regional Council Yossi Dagan opfordrede myndighederne til at skærpe sikkerheden i Judæa og Samaria (Vestbredden) midt i de intensiverede angreb mod civile israelere og soldater i området.

Det er det andet dødelige angreb mod israelske soldater i de seneste dage. Løsrdag aften blev den 18-årige kvindelige israelske soldat Noa Lazar skudt og dræbt i terrorangreb i Øst-Jerusalem.

Ved terrorangrebet i lørdags blev den 30-årige israelske sikkerhedsvagt David Morel alvorligt såret – hans tilstand er fortsat ustabil og svær, udtaler Hadassah Medical Center.

Morel immigrerede fra Brasilien i 2017 og blev sikkerhedsvagt efter han aftjente sin værnepligt i IDF som Lone Soldier (dvs. IDF-soldat uden at have sin familie i Israel).

En af terroristerne fra terrorangrebet i Øst-Jerusalem er fortsat på fri fod.

Tal fra Israels interne sikkerhedstjeneste, Shin Bet viser at der var 34 skudangreb i september i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Jerusalem, svarende til en stigning på 47% i forhold til august, hvor der var 23 skudangreb. I forhold til juli er det en stigning på 126% hvor der var 15 skudangreb.

Ifølge den israelske veteran journalist og sikkerhedsanalytiker, Yoav Limor står Israel over for nogle svære valg.

Samtidig vender danske medier virkeligheden på hovedet – se hvordan det dødelige terrorangreb i lørdags blev dækket.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem