Her ses medlemmer af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas' militære fløj under parade efter seneste Gaza-krig mod Israel, maj 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)

Hamas og PIJ til terrorister i Judæa og Samaria: – Del dit terrorangreb på TikTok og få kontant belønning

De iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har fundet på ny terrortaktik og tilbyder 1.500 kroner til terrorister som deler deres skudangreb mod israelere på sociale medier.

Tishrei-helligdagene i Israel nærmer sig (måneden Tishrei i den jødiske kalender betyder begyndelse og referere til jødisk nytår). Perioden omkring jødisk nytår er altid en ekstra spændt periode med ektra højt terrorberedskab i Israel.

Eskaleringen i Judæa og Samaria (Vestbredden) fortsætter med at stige. I nat blev israelsk officer dræbt under skududveksling med væbnede palæstinensere i Jenin-området og terrorkrigen mod Israel holder desværre aldrig fri. I Judæa og Samaria er terrorforøsg mod israelere blevet hverdag.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 og den næststørste terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) som også får økonomisk støtte fra Iran, har fundet på ny terrortaktik, skriver den israelske nyhedskanal N-12 (artiklen er oversat fra hebraisk)

Du kan også læse om det her på engelsk i Times of Israel.

Terrorgrupperne gør hvad de kan for at få terrorister i Judæa og Samaria til at udføre terrorangreb mod israelere.

Hamas og PIJ tilbyder nu kontant belønning på flere hundrede dollars til terrorister som udfører terrorangreb og deler dem på sociale medier.

Hamas og PIJ tilbyder omkring 200 dollars (svarende til omkring 1.500 kroner), hvis de deler angrebet på TikTok.

Israelske sikkerhedsmyndigheder frygter at terrorgruppernes terroropildning vil producerer terrorhelte på sociale medier og få flere til at efterligne dem ved at udføre flere terrorangreb.

Et eksempel på et sådant terrorangreb skete for et par dage siden ved Gilboa-overgangen i det nordlige Samaria, hvor der blev affyret flere skud mod en traktor fra Israels forsvarsministerium. Heldigvis blev chaufføren ikke ramt. Terroristerne filmede sig selv før og mens de udførte skudangrebet og delte det hele på sociale medier.

– Det er sådan de opildner til terror i området og forsøger at skabe copycats som efterligner dem. Helligdagene er altid en følsom tid. Det er min vurdering, at der er en øget sikkerhedsrisiko ved de kommende helligdage og jeg forventer at der vil ske en eskalering, advarer ​​IDF-leder, generalmajor Aron Haliva.

Situationen i Judæa og Samaria er meget spændt, og kun en kombination af IDF-operationer, øget håndhævelse og styring af de palæstinensiske sikkerhedsmekanismer kan forhindre yderligere eskalering.

Israels sikkerhedsmyndigheder har den seneste periode oplevet en stigning i antallet af terrorforsøg, og det afspejler sig også i IDF’s sitgende antal antiterror-aktioner i kampen mod terror. Eskaleringen ses også i stigende smugling af penge.

Det er faktisk en økonomisk krig, der har til formål at stoppe den seneste tid eskalering, påpeger Haliva.

– Jeg håber for Nasrallahs skyld, at han ikke undervurderer Israels reaktion på hans handlinger, sagde Haliva og henviste til de stigende sikkerhedsspændinger ved græsen mod Libanon på baggrund af igangværende forhandling om vandaftale med Libanon. Jeg vil minde alle og Nasrallah om at Israel har et stærkt sikkerhedsaperat og jeg tror ikke Nasrallah ønsker at teste os, slutter Haliva.

Her ses et askudangreb delt på sociale medier:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp