Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF-officer dræbt i skududveksling

Her ses israelske soldater under et af deres natlige antiterror-aktioner i Judæa og Samaria, 29. august 2021. (Foto: Flash90)
Den 30-årige israelske officer, Bar Falah blev dræbt i nat under antiterror-aktion i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Den 30-årige israelske IDF-officer Bar Falah og to bevæbnede palæstinensere blev dræbt i nat under skududveksling tæt på sikkerhedsbarrieren mod Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Times of Israel.

Ifølge IDF blev to mistænkte spottet på overvågningskamera tæt på sikkerhedsbarrieren. Israelske soldater blev derfor sendt til området for at undersøge hændelsen.

Da de israelske soldater nåede frem til stedet, blev de angrebet af skud fra de to mistænkte «Soldaterne tog dækning, besvarede ilden fra de mistænkte og neutraliserede dem», udtaler Israels forsvarshær (IDF).

Som sagt kostede det en israelsk officer livet: – I dag er ikke en god dag. I nat mistede vi en officer. Jeg sender mine dybeste kondolancer til hans familie og kæreste, udtaler IDF-chef Aviv Kohavi.

De to dræbte palæstinensere havde maskinpistol og andre semiautomatiske våben på sig. Ifølge palæstinensiske medier er der tale om Ahmed Abed og Abdul Rahman Abed fra en landsby tæt på Jenin (de palæstinensiske myndigheder kontrollerer Jenin, men har mistet kontrol over byen som er blevet en terrorredde hvorfra mange terrorister udklækkes). Den ene af de to dræbte palæstinensere, Ahmed Abed var officer i de palæstinensiske myndigheders (PA) sikkerhedsstyrker – vi minder om at Danmark år efter år sender milliarder af skattekroner i PA’s pengekasse.

IDF har mistanke om at de to dræbte palæstinensere var ved at planlægge et bagholdsangreb mod IDF-soldater.

Dagen forinden belv en traktor i området som var ved at arbejde på sikkerhedsbarrieren beskudt – ingen personer kom til skade.

Israel har de seneste måneder arbejdet på sikkerhedsbarrieren for at stoppe flere tusind palæstinensere i dagligt at trænge ulovligt ind i landet. De fleste af dem rejser ind i Israel for at arbejde, men nogle af dem rejser ind for at begå terror. Under den seneste terrorbølge som har ramt Israel siden 22. marts, har kostet mindst 19 personer livet – et af de meste bestiale terrorangreb var et økseterrorangreb som kostede tre unge fædre livet.

Fædrene blev hugget ihjel af terroristerne foran deres små børn. Flere af terroristerne var kommet ulovligt ind fra eksempelvis Jenin. Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har fået godt fat i de unge i Jenin og rekrutterer unge terrorister via sociale medier. PIJ har udnyttet det vakuum der er opstået efter fokus har været rettet mod den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007.

Israel har optrappet kampen mod terror i Judæa og Samaria hvor daglige terrorforsøg mod israelere er blevet hverdag.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem