Search
De to brødre Yagel (19) og Hillel Yaniv (21) myrdet af palæstinensisk terrorist, blev begravet på Herzl-bjerget i Jerusalem, 27. februar 2023. (Foto: Flash90)

71 % af palæstinenserne støtter koldblodigt mord af to israelske brødre

Ny spørgeundersøgelse viser et stort flertal af palæstinenserne støtter terrorangreb mod israelere.

Ny spørgeundersøgelse lavet af Palestinian Center for Policy and Survey Research giver et interessant indblik i, hvad palæstinenserne mener om forskellige emner. Undersøgelsen viser blandt andet, hvordan palæstinenserne ser på israelsk-palæstinensiske forhold og indre anliggender.

Mens USA, EU, Danmark, Norge og andre lande ofte præsenterer situationen baseret på, hvad de tror og mener palæstinenserne tænker, ser virkeligheden ofte helt anderledes ud.

Den ny spørgeundersøgelse viser blandt andet, at de fleste palæstinensere støtter terrorangreb mod israelere. Ultimo ​​februar blev de to israelske brødre Yagel (19) og Hillel Yaniv (21) skudt og dræbt i koldt blod af palæstinensisk terrorist mens de kørte i deres bil på motorvei 60 gennem den palæstinensisk by Huwara i Judæa og Samaria (Vestbredden).

71% af de adspurgte siger de støtter det koldblodige mord af de israelske brødre. Derudover svarer 68 % af palæstinenserne, at de støtter oprettelsen af ​​terrorgrupper til at udføre terrorangreb mod israelere.

Hele 87 % af palæstinenserne mener, at de palæstinensiske myndigheders (PA) sikkerhedsstyrker ikke har ret til at anholde medlemmer af terrorgrupper for at forhindre dem i at udføre terrorangreb mod Israel og 63 % af palæstinenserne er imod sikkerhedssamarbejde med Israel.

Brødrene Yagel (19) og Hallel Yaniv (21) betalte med livet for palæstinensisk terror i Judæa og Samaria – ny undersøgelse viser at mange palæstinensere støtter drabet. (Foto: Privat)

På spørgsmålet om hvad er den mest effektive måde til «at ende israelsk okkupation og opbygge en uafhængig stat», svarer 77% af palæstinenserne at de foretrækker vold, mens 54% svarer «væbnet modstand», som kan minde om Anden Intifada i 2000-2005, mens 23% svarer «folkelig modstand», som er en palæstinensisk eufemisme for terror.

Kun 18% af palæstinenserne mener forhandlinger er bedste løsning. Undersøgelsen viser også, at der er lav opbakning til to-statsløsningen. Kun 27 % af palæstinenserne siger, at de støtter to-statsløsningen. Men der er heller ikke stor opbakning blandt palæstinenserne til andre løsninger.

På spørgsmålet om, hvad palæstinenserne ser som de største udfordringer i det palæstinensiske samfund, svarer 26 %, at det er korruption, 21 % arbejdsløshed og fattigdom, mens kun 1 ud af 5 – 20 % af de adspurgte svarede at den største udfordring er «israelsk okkupation og udvidelse af bosættelser».

De palæstinensiske myndigheder (PA) blev etableret i 1994 som en del af Oslo-aftalerne. Siden da har det internationale samfund, inkl Danmark, hældt flere hundrede milliarder kroner i PA’s pengekasse (alene siden 2008 har EU, Norge og Schweiz givet over 100 milliarder kroner til PA og palæstinenserne), mens 63% af palæstinenserne svarer at de ser PA «som en byrde for palæstinenserne».
Se hvor mange milliarder Danmark giver PA i 2021-2025.
Se Folketingets debat i 2021 om PA-misbrug af dansk-PA bistand til terror mod israelere.

Kun 33% af de adspurgte svarer at PA er en ressource for palæstinenserne.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp