Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hvor mange fejl kan Ekstra Bladet proppe ind i artikel om terrorangreb mod Israel? Se MIFFs gennemgang

Flere personer såret i terrorangreb i hjertet af Jerusalem, 24. april 2023. (Foto: MDA)
Ekstra Bladets dækning af terrorangreb mod Israel på mindedagen for faldne soldater og terrorofre var tåkrummende læsning!

Den 24. april, skrev MIFF blandt andet: få timer før Israel markerede mindedagen for sine 24.213 faldne soldater og 4.255 terrorofre, forsøgte en terrorist fra Øst-Jerusalem at føje flere terrorofre til listen over israelere som har betalt med livet for terror.

Traditionen tro, har terrorangreb mod israelere ikke danske mediers interesse, men Ekstra Bladet kom med en kort notits.

Der er intet nyt at danske medier ikke dækker hvad der sker i Israel på en saglig eller sober måde (se eksempler her). Alligevel når Ekstra Bladets forkerte dækning nye højder fordi de også omskriver fakta hentet fra deres kilde.Her er MIFFs gennemgang af Ekstra Bladets dækning af bil-terrorangrebet mod Israels hovedstad på mindedagen for faldne soldater og terrorofre den 24. april:


«Mærkedagen for faldne soldater i Jerusalem udviklede sig mandag til en blodig episode, da en bil bragede ind i en større menneskemængde nær den travle plads Machane Yehuda.

Fem personer blev såret i påkørslen, og føreren af bilen blev efterfølgende skudt og dræbt af en civil.

Det skriver BBC.

Ifølge israelsk politi var ‘gerningsmanden’ en 39-årig mand fra det besatte område af Palæstina.

Og ‘angrebet’ fordømmes på det kraftigste af Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, der kalder det ‘endnu et forsøg på at dræbe israelske borgere’, skriver mediet.

Det formodede angreb kommer, mens konflikten mellem Palæstina og Israel fortsat brager afsted.

Tidligere på måneden blev Israel ramt af et voldsomt raketangreb fra Libanon, som ifølge Israel blev udført af militære palæstinensiske grupper. Herefter indledte Israel en række luftangreb mod Gazastriben.

I starten af april blev en italiensk turist dræbt, og fem andre blev såret i et angreb i Tel Aviv, som den israelske regering ligeledes har betragtet som terror


Her er MIFFs korrigering af Ekstra Bladets fejl og omskrivninger:

Ekstra Bladet angiver BBC som kilde, men bruger ikke kilden korrekt:

 1. BBC skriver: «Five people have been injured in a car-ramming attack by a Palestinian in central Jerusalem, Israeli police say. The vehicle hit pedestrians near the busy Machane Yehuda market. The attacker was shot and killed at the scene by a civilian. Police say the assailant was a 39-year-old man from occupied East Jerusalem. It came as Israel began to mark Memorial Day for fallen soldiers and victims of attacks – one of the most solemn days in the national calendar.»
  Ekstra Bladet oversætter det til: «Mærkedagen for faldne soldater i Jerusalem udviklede sig mandag til en blodig episode, da en bil bragede ind i en større menneskemængde nær den travle plads Machane Yehuda. Fem personer blev såret i påkørslen, og føreren af bilen blev efterfølgende skudt og dræbt af en civil.
  MIFFs korrigering:
  – Israels mindedag for faldne soldater og terrorofre er ikke en mærkedag, men en mindedag som markeres på tværs af landet – ikke kun i hovedstaden Jerusalem.
  – Ifølge Ekstra Bladet bragede en bil ind i en større menneskemængde – biler brager ikke ind i folk, det gør personen som sidder bag rettet og styre bilen! Ekstra Bladet kalder Machane Yehudah for en plads, men det er ikke korrekt, Mahane Yehudah er et kæmpe marked i hjertet af Jerusalem som tiltrækker mange lokale og turister. Da terroristen kørte ind i folk var de i gang med de sidste indkøb, inden markedet lukkede tidligt ud af respekt for mindedagen.
 2. BBC skriver: «Speaking at a Memorial Day event, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu said the attack was “another attempt to murder Israeli citizens”. “These terrorist attacks come with the expectation that they will overcome us and will uproot us from here, and if they could, they would murder us all. But they will not overcome us; we will overcome them.” Footage from the scene just moments after the incident shows a dark-coloured Chevrolet hatchback, its front crumpled and windscreen cracked, at a standstill on a zebra crossing between Kiah Street and Agrippas Street. A man in a dark blue T-shirt and black jeans is seen slumped over the bonnet, not moving, as police and civilians mill around. Israel was on heightened alert ahead of Memorial Day, which commemorates soldiers and civilians who have been killed in conflict and attacks since 1860. The sombre occasion leads into Independence Day on Tuesday night and Wednesday. The day is celebrated with patriotic events, with this year marking Israel’s 75th anniversary.»
  Ekstra Bladet oversætter det til: «Ifølge israelsk politi var ‘gerningsmanden’ en 39-årig mand fra det besatte område af Palæstina. Og ‘angrebet’ fordømmes på det kraftigste af Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, der kalder det ‘endnu et forsøg på at dræbe israelske borgere’, skriver mediet. Det formodede angreb kommer, mens konflikten mellem Palæstina og Israel fortsat brager afsted.»
  MIFFs korrigering:
  – Hvorfor omskriver Ekstra Bladet terroristen til ‘gerningsmand’? Terroristen begik en bevidst og planlagt handling – han kørte ind i folk med henblik på at dræbe og blive dræbt. Det er terror og kan ikke gradbøjes!
  – Herefter skriver Ekstra Bladet at terroristen kom fra det besatte område i Palæstina – hvilket område er det og hvor ligger Palæstina? Det er en historisk kendsgerning at der aldrig har eksisteret en stat som hedder ‘Palæstina’. ‘Palæstina’ er en geografisk betegnelse på et område langs østbredden af Middelhavet. Selvom der aldrig har eksisteret en stat som hedder ‘Palæstina’, har flere lande anekendt ‘Palæstina’ som stat. Det til trods for at de ikke opfylder folkerettens krav til at blive anerkendt som stat. Det skyldes at deres grænser ikke er afklaret, at der er to rivaliserende regeringer (den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i Gaza siden 2007 og de palæstinensiske myndigheder i Omreåde A & B i Judæa og Samaria) og en lovgivende myndighed som ikke hænger sammen – læs her . Palæstinensiske ledere har gentagende gange afvist alle tilbud om en arabisk-muslimsk stat – læs her. Det skyldes at de ikke vil acceptere at være naboer til en jødisk stat. Allerede før briterne delte landområdet op i 1921, fra romersk tid og frem til europæiske landkort i 1800-tallet, er dele af hvad der er i dag hedder Jordan, altid blevet anset for at være en del af landområdet Palæstina. Læs mere her.
  – Herefter omskriver Ekstra Bladet terrorangrebet som et ‘angreb’ og tilføjer: Det formodede angreb kommer, mens konflikten mellem Palæstina og Israel fortsat brager afsted. Der er vist ingen tvivl om hvor Ekstra Bladet vil hen med de gentagende omskrivninger og udviskning af enhver hentydning af, at terroristen begik et terrorangreb mod uskyldige israelere midt i myldretiden på Israels mest sørgelige dag! Det er tåkrummende læsning og direkte pinligt, at Ekstra Bladet ikke oversætter sin kilde korrekt!

  3. BBC skriver: «Since the start of this year, more than 90 Palestinians – militants and civilians – have been killed by Israeli forces. Eighteen Israelis, a Ukrainian and an Italian – all civilians, except for an Israeli paramilitary police officer – have been also killed in attacks by (or suspected to have been carried out by) Palestinians and, in one case, an Israeli Arab.»
  Ekstra Bladet omskriver det til hvad må beskrives som en hjemmestrikket version af virkeligheden: «Tidligere på måneden blev Israel ramt af et voldsomt raketangreb fra Libanon, som ifølge Israel blev udført af militære palæstinensiske grupper. Herefter indledte Israel en række luftangreb mod Gazastriben. I starten af april blev en italiensk turist dræbt, og fem andre blev såret i et angreb i Tel Aviv, som den israelske regering ligeledes har betragtet som terror
  MIFFs korrigering:
  – Primo april blev Israel angrebet af over 100 raketangreb fra terrorister i Hamas-kontrolleret Gaza, Libanon og Syrien. Raketangrebene fra Libanon var tilmed de værste siden 2006. Fællesnævneren mellem terrorgrupper som Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza, Hizbollah og andre terrorgrupper i Libanon (inkl. ny Hamas front) samt Iran-loyale militser i Syrien, er at de alle støttes med milliarder, våben og viden af Iran. Israels sikkerhedsminister Yoav Gallant er blandt dem som hare advaret om stigende trussel for at blive angrebet fra flere samtidige fronter. Israel har både ret og pligt til at forsvare sig mod raketangreb, derfor blev angrebene besvaret med bombning af terrormål som truer Israels sikkerhed, desværre nævner Ekstra Bladet intet om det.
  – Ekstra Bladet slutter med at nævne terrorangrebet i hjertet af Tel Aviv hvor en terrorist i høj fart pløjede sin bil ind i folk. Terrorangrebet kostede en italiensk turist livet og sårede flere turister. Igen nægter Ekstra Bladet at kalde terror for hvad det er, hvorfor er det så svært for ekstra Bladet og andre danske medier at bruge ordet terror når det gælder terrorkrigen mod Israel?

  Kan Ekstra Bladet virkelig ikke gøre det bedre?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem