Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Iran giver milliarder til terrorgrupper som truer Israel

På billedet ses en forbipasserende mand hjælpe en israelsk far med at beskytte sin baby under raketangreb mod den israelske by Beer Sheba. Kredit - Rotter.net (Oploaded 25. juli, 2014, Israels Udenrigsministerium, flickr)
Iran giver astronomiske beløb, viden og våben til terrorgruppen Hamas i Gaza, terrororganisationen Hizbollah i Libanon samt terrorgrupper i andre lande i regionen.

I april blev Israel angrebet af raketangreb fra flere fronter. Israelske byer blev angrebet af over 100 raketter fra Gaza, Libanon og Syrien – Iran er drivkraften bag angrebene fra alle tre fronter, udtaler Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Ifølge forsvarsminister Gallant finansierer Iran den libanesiske terrororganisation Hizbollah med omkring 4,5 milliarder kroner om året og giver dem «viden og strategiske våben» – eksempelvis præcisionsstyrede raketter.

Hizbollah er ikke eneste terrororganisation som Iran giver astronomiske beløb – den palæstinensiske terrorgruppe Hamas, som har kontrolleret Gaza siden 2007, får over 638 milliarder kroner om året. Også den palæstinensiske terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad, der er den næststørste terrorgruppe i Gaza, får flere hundrede millioner kroner af Iran om året.

Irans økonomiske støtte til terrorgruppen Hamas, har betydet at terrorgruppen kunne stable en afdeling på benene i Libanon og dermed kan true Israels sikkerhed fra to fronter.

I Syrien går flere milliarder kroner hver år fra Iran til deres loyale militser. Også Assads regime modtager store summer fra Iran

Israels forsvarsminister er bekymret over at Iran finansiere og støtter terrorgrupper i flere fronter rettet mod af Israel. Forsvarsminister Gallant pointere at fremtidige konflikter rettet mod Israel, vil ske fra flere fronter. Dvs. at raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza, kan munde ud i at Libanon og Syrien igen vil tilslutte sig og angribe flere israelske byer.

Iran giver også astronomiske beløb til militser og terrorgrupper uden for Israel. I Irak får iransk-støttede militser både flere milliarder kroner om året og våben. Også i Yemen sender Iran store beløb til den shiamuslimske Houthi-milits som har været involveret i borgerkrigen igennem flere år og har fordrevet de sidste jøder landet efter flere tusind års jødisk liv. FN-rapport slog i 2022 fast at Houthi-militsen forfulgte landets sidste 7 jøder.

– Terrorgrupperne bliver mere og mere afhængige af Irans støtte, derfor krydser de landegrænser og løber større risici, forklarer forsvarsminister Gallant.

Forældre beskytter deres barn med egen krop under raketangreb mod Syd-Israel fra Gaza i 2014. Årtiers raketangreb fra den Hamas-kontrolleret enklave har forårsaget fysiske og psykiske ar hos de israelske indbyggere. (Foto: Israel Ministry of Foreign Affairs: https://www.flickr.com/photos/israel-mfa/, 20. juli 2014, flickr)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem