Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

FN-rapport: – Sidste 7 jøder i Yemen forfølges af Houthierne

Flere tusind års jødisk historie er forsvundet fra Yemen. Engang levede der 50.000 jøder i landet. I dag er der 7 jøder tilbage som FN-rapport nu viser forfølges systematisk af Houthioprørene. En af de 7 jøder sidder fængslet fordi han for nogle år siden bragte en 500 årig Torah rulle til Israel. (Foto: Benno Rothenberg /Meitar Collection / National Library of Israel / The Pritzker Family National Photography Collection, flygtningelejr i Aden, 1950, Wikimedia Commons)
Flere tusind års jødisk historie er forsvundet fra Yemen hvor der en gang levede 50.000 jøder. En af de sidste 7 jøder i landet, har siddet fænglset i flere år for at bringe en 500 årig Torahrulle i sikkerhed i Israel.

Forfølgelsen af jøder i Yemen er desværre ikke ny, allerede i 1950’erne flygtede hovedparten af de 50.000 jøder landet og med dem forsvandt flere tusind års jødisk historie i Yemen – siden da er situationen kun blevet værre.

Houthi-oprørernes og den tidligere regerings systematiske forfølgelse af jøder i Yemen har betydet at flere tusind års jødisk historie i landet er forsvundet.

En gang var der 50.000 jøder i Yemen – i dag er der 7 jøder tilbage, ifølge FN-ekspertpanel. Skriver I24NEWS

De sidste jøders triste skæbne i Yemen kom frem i Jewish Insider fra rapport bestilt af FN’s Sikkerhedsråd om borgerkrigen, der hærger landet.

Ifølge rapporten risikerer en af ​​de 7 jøder i Yemen at blive fængslet. Læs om jøder under Houthi-oprørene HER.


Houthi-regimet i Yemen indoktrinerer millioner af børn til jihad og jødehad

De som fremmer fredelig konfliktløsning fremstilles som feje, idiotiske og forræderiske.

“Panelet dokumenterede den systematiske forfølgelse af jøder i Houthi-kontrollerede områder,” står der i rapporten, udgivet 26. januar.

“Det meste af den jødiske befolkning forlod Yemen efter flere års forfølgelse, som begyndte under tidligere præsident Ali Abdullah Saleh o blev intensiveret under houthierne,” fortsætter rapporten.

“Panelet er bekendt at der er 7 jøder i Yemen, heraf en som er blevet tilbageholdt på trods af en løsladelsesordre udstedt i juli 2019.”

Det menes at der henvises til Levi Marhabi saom blev anholdt for at bringe en 500 årig Torahrulle til Israel.

Houthierne er en iransk-støttet shiitisk fraktion, myrdede Saleh i 2017 efter de allierede sig med ham i et forsøg på at vælte hans efterfølger.

Ifølge FN-rapporten oplærer houthierne børn i skolerne til at hade Israel og jøder.

“Det var et krav at børn regelmæssigt råbte Houthi-sloganet ‘Død over Amerika, Død over Israel, Forband jøderne, Sejr til Islam’,” står der i rapporten om en Houthi-sommerlejr for børn.

Derudover lægger rapporten meget af skylden for konflikten på houthierne, og beskriver deres praksis som “en konstant trussel mod civilbefolkningen.”

Den bemærker også, at luftangreb fra den saudi-ledede koalition, som støtter den yemenitiske regering, “også fortsætter med at forårsage civile ofre.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem