En bolig i den hårdtprøvet israelske by Sderot beliggende tæt på Hamas-kontrolleret Gaza, blev ramt af raket. Familien som befandt sig i boligen med deres lille baby overvejer at flytte for ikke at udsætte deres barn for psykiske traumer, 7. april. (Foto: Flash90)

Israel angrebet med 36 raketter fra Libanon og 44 raketter fra Gaza – bolig i Sderot ramt af raket

Sherry Vazana efter deres hjem i Sderot blev ramt af raket: - Jeg ønsker ikke min datter skal vokse op under forhold som ødelægger hendes mentale helbred - hun er kun en baby på 9 måneder.

Natten til fredag ​​blev 44 raketter affyret fra Gaza mod Israel. I den hårdtprøvet by Sderot blev et hjem ramt af en raket. Familien sad i deres sikrede rum (Mamad) og kom ikke fysisk til skade, men de overvejer at flytte fra byen fordi de psykiske omkostninger er høje: – Jeg ønsker ikke min datter skal vokse op under forhold, der ødelægger hendes mentale helbred hun er kun en baby på 9 måneder, fortæller Sherry Vazana efter deres hjem blev ramt af raket.

Hvert eneste raketangreb mod Israel sætter psykiske ar på sjælen hos de berørte israelske indbyggere

Se i klippet hvordan familiens hjem i Sderot så ud efter nattens raketangreb:

I går blev Nord-Israel angrebet med 36 raketter fra Libanon – de værste raketangreb siden 2006. Det var en gren af ​​den iransk-støttet, palæstinensiske terrorgruppe Hamas i Libanon som stod bag raketangrebene. Mindst to personer blev såret ved angrebene – blandt andet en israelsk-arabisk mand i arabisk landsby som blev ramt af raketsplinter – se klip med hans familie og klip af israelsk familie med et barn som søger dækning i deres hjem under raketangreb.

Israel har besvaret raketangrebene med at bombe flere Hamas-mål i Libanon og Gaza. Israels forsvarshær (IDF) udtaler at de ikke vil tillade Hamas at angribe israelske byer med raketter fra nabolandet. IDF holder også den iransk-støttet terrorgruppe Hizbollah i Libanon ansvarlig for raketangrebene derfra.

Sderots borgmester kritiserer regeringen for ikke at sætte endnu hårdere ind mod terroristerne i Gaza:- Vi har levet under små raketangreb i flere måneder nu. For at ændre situationen må vi gøre noget nyt. Det er på tide, at regeringen og premierministeren træder ind for at eliminere de terrorister, der gør vores liv til et helvede, siger Alon Davidi til Times of Israel. Kun målrettede aktioner som vil sætte terrorlederne i Gaza ud af handling, vil genoprette roen, siger andre lokale ledere i Syd-Israel.

Hamas er en antisemitisk terrorgruppen som blandt andet er inspireret af nazisme – terrorgruppen der støttes af Iran har som erklæret mål at udslette Israel. I terrorgruppens charter står blandt andet: «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imod Islam og muslimer,» Terrorgruppen har som erklæret mål at udslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Terrrorgruppen erklære at deres ultimative mål er at «løfte Allahs banner over alle ting».

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp