Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel angrebet af raketter fra Syrien

Her ses israelske soldater lede efter rester af raketter affyret fra Syrien, 9. april 2023. (Foto: Flash90)
De seneste dage er Israel blevet angrebet af raketter fra Gaza, Libanon og Syrien samt flere dødelige terrorangreb.

I løbet af natten og i morges blev Israel angrebet af 6 raketter fra Syrien i to angreb. Tre raketter eksploderede i Israel uden at forårsage skader, skriver Times of Israel.

Indbyggerne i området er blevet bedt om at holde sig i nærheden af sikkerheds/beskyttelsesrum.

Efter anden raketrunde i morges, har Israels forsvarshær (IDF) gennemført artilleriangreb og droneangreb mod mål i Syd-Syrien, inkl. ramperne brugt til at affyre raketterne. Senere udførte israelske kampfly også luftangreb mod mål tæt på hovedstaden Damaskus.

Israel udtaler at de holder det syriske regime ansvarlig for ethvert angreb der kommer fra dets territorium, og ikke vil tillade nogen at krænke Israels suverænitet.

En lokal palæstinensisk terrorgruppe har påtaget sig ansvaret for raketangrebene fra Syrien, ifølge det Hizbollah-tilknytte ntyhedsbureau Al Mayadeen.

I de seneste dage er Israel blevet angrebet af over 100 raketter blevet affyret mod Israel fra tre fronter (Hamas-kontrolleret Gaza, Libanon og Syrien). I den israelske by Sderot blev en bolig alvorlig skadet af raketangreb fra Gaza. Familien sad i deres sikkerhedsrum med deres lille baby da raketten ramte deres hjem. Familien overvejer nu at flytte fra byen for at skåne deres baby fra en opvækst i skyggen af raketangreb.

Udover de mange raketangreb, er Israel også blevet ramt af flere dødelige terrorangreb. i fredags blev to søskende og deres mor beskudt af terrorister mens de kørte i deres bil. Bilen crashede og terroristerne beskød de forsvarsløse kvinder med mindst 22 Kalashnikov-skud. De to søskende på 20 og 15 år, døde på stedet, deres 48-årige mor kæmper nu for livet på hospitalet i kritisk tilstand.

Også i fredags kørte en terrorist med høj fart ind i turister på promenaden i Tel Aviv. En italiensk turist i 30’erne blev dræbt på stedet, mens 7 andre turister blev såret.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem