I morgen vil enkemanden, rabbi Leo Dee som mistede sin kone Lucy (48) og sine to døtre Rina (15), Maia (20) i brutalt terrorangreb primo april, fremsige mindebønnen Yizkor for de døde. Her ses den sørgende familie under begravelsen i Kfar Etzion, Judæa-bjergene. (Foto: Flash90)

Israel mindes sine 4.255 terrorofre

I årtier har israelske børn, kvinder og mænd betalt med livet for terror. Terrorister ser alle israelere som legitime mål.

I aften vil en et minuts sirene lyde over hele Israel og mindedagen for landets 24.213 faldne soldater og 4.255 terrorofre vil begynde. I løbet af de næste 24 timer vil hele Israel sørge med både officielle og civile ceremonier, skriver Israel Hayom.

Første ceremoni til ære for Israels faldne afholdes i eftermiddag ved Beit Yad Lebanim i Jerusalem med premierminister Benjamin Netanyahu, Jerusalems borgmester Moshe Leon, politiske og militære embedsmænd samt sørgende familier.

Klokken 20:00 (israelsk tid) vil der lyde en sirene, efterfulgt af mindeceremoni ved Grædemuren i Jerusalem, med deltagelse af præsident Isaac Herzog og stabschef i Israels forsvarshær (IDF), generalløjtnant Herzi Halevi.

Desværre viser danske medier ikke den smerte og sorg som hver eneste israelsk familie lever med. Generationer af landets bedste kvinder og mænd – jøder, muslimer, beduiner, tjerkessere, drusere, kristne og andre minoriteter, har givet deres liv for deres land. Israelerne er ikke overmennesker uden følelser, de lever i en unormal virkelighed som er blevet normal – de har som alle andre krav og ret til at leve i sikkerhed.

På skoler og offentlige institutioner vil der blive tændt lys til minde om Israels faldne soldater og terrorofre. På TV vil der blive vist programmer om Israels krige.

I morgen klokken 08.30 (israelsk tid), starter mindeceremonien ved Herzl-bjerget i Jerusalem. Klokken 11:00 vil der igen lyde en sirene på et minut, efterfulgt af statsceremoni i National Memorial Hall for Fallen Soldiers og ved mindesmærker på begravelsespladser over hele Israel.

I morgen klokken 19.45 (israelsk tid), slutter Israels mindedag og efterfølges af fejring af Israels 75 års fødselsdag med fester og glædelige begivenheder i hele landet.

Ved afslutningsceremonien af Israels mindedag vil rabbiner Leo Dee, som mistede sin kone Leah (48) og døtrene Maia (20) og Rina (15) tidligere på måneden i brutalt terrorangreb, fremsige Yizkor-mindebønnen for de døde.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp