Search
Sørgende israelske familier gjorde klar til at mindes deres faldne soldater på Mount Herzl nationale begravelsesplads i Jerusalem forud for Israels mindedag for faldne soldater og terrorofre 24-25 april, Jerusalem, 23. april 2023. (Foto: Yoav Dudkevitch/ TPS)

24.213 soldater har givet deres liv for Israel

Siden Israels mindedag for sine faldne soldater i 2022, er yderligere 59 israelske soldater faldet.

Hvert år opgør Israels forsvarsministerium statisktikken for hvor mange IDF-soldater er døde i løbet af det seneste år. Statistikken offentliggøres altid forud for Israel mindedag for faldne soldater (Yom Ha’zikaron) som falder lige før Israels fødselsdag (Yom Ha’atzmaut). Seneste statistik viser at 59 israelske soldater blev dræbt siden mindedagen i 2022, skriver Times of Israel.

Statistikken viser også at 86 handicappede veteraner er døde af komplikationer fra skaderne de pådrog sig under deres militærtjeneste.

I alt er 24.213 israelske soldater døde under deres tjeneste for landet siden 1860.

Tallene omfatter alle soldater og politifolk, der er døde i løbet af det seneste år, uanset om det skete under deres tjenesten, ved en ulykke, sygdom eller selvmord.

Israels mindedag begynder næste mandag aften med en sirene på et minut som vil lyde over hele landet. Tirsdag morgen vil der lyde en sirene på to minutter forud for landets nationale mindeceremonier på Israels 52 militære gravpladser.

Israels mindedag for sine faldne soldater, er et landets få nationale, ikke-religiøse helligdage, hvor store dele af den israelske samfund besøger familien, mindes faldne familiemedlemmer og venner ved deres grave.

Planerne om en retsreform, som har fået mange til at demonstrere både for og imod, har skabt bekymring for at politik måske kunne ødelægge mindedagen og skabe splittelse i samfundet.

Forsvarsminister Yoav Gallant har udsendt et brev, hvori han instruerede ministre og parlamentarikere (Knesset-medlemmer) om ikke at komme med politiske udtalelser under mindedagen.

Flere tusind forældre til faldne soldater har krævet, at politikere ikke deltager eller taler ved ceremonier i forbindelse med mindedagen på de militære begravelsespladser, fortæller formand for organisationen Yad Labanim, Eli Ben-Shem.

En gruppe som repræsenterer israelske reservesoldater, der er imod retsreform-planerne, har opfordret sine medlemmer til ikke at demonstrere mod reformerne under mindedagen

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp