Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

To kvinder i alvorlig tilstand efter terrorangrebet i Tel Aviv – den ene kvinde mistede sit ufødte barn

I går kørte palæstinensisk terrorist flere personer ned i Tel Aviv, 4. juli 2023. (Foto: Flash90)
Moren til en af de alvorlig såret kvinder fortæller: - Jeg havde en dårlig følelse, da hun ikke svarede sin telefon, blev jeg endnu mere bekymret.

I går blev mindst 7 israelere såret i terrorangreb i Tel Aviv da en terrorist fra Hebron i Judæa og Samaria (Vestbredden), først kørte ind i folk og herefter løb efter folk på gaden for at stikke dem med kniv. Det skal tilføjes at de palæstinensiske myndigheder (PA) har kontrollen over en stor del af Hebron, men PA mister i stigende grad kontrollen over flre af sine byer hvor terrorgrupper tager over, skriver Times of Israel.

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har haft kontrol over Gaza siden 2007, har taget ansvar for dagens terrorangreb.

Terrorangrebet skete samtidig med Israels forsvarshær (IDF) gennemførte stor anti-terroroperation i byen Jenin i Judæa og Samaria. Jenin hører under de palæstinensiske myndigheder (PA). Men PA har ikke vist vilje eller evne til at stoppe terrorgrupperne i deres selvstyreområder, hvilket PA ellers er forpligtet til, jf. Oslo-aftalerne.

Derfor har Israels forsvarshær (IDF) i en lang periode gennemført daglige anti-terroraktioner for at beskytte sin befolkning mod terror.

Det seneste år har 52 israelere betalt med livet for palæstinensisk terror – 15 af de dræbte terrorofre, blev dræbt af terrorister fra Jenin.

I dag er seks terrorofre fortsat indlagt efter terrorangrebet – to kvinder er i alvorlig tilstand.

Ichilov Hospital udtaler at begge kvinder er bedøvet og ligger i respirator.

En af de sårede kvinder var gravid, men mistede sit ufødte barn efter de skader hun pådrog sig ved terrorangrebet.

To andre terrorofre blev lettere skadet og er nu under behandling på den neurokirurgiske og den ortopædiske afdeling.

To andre terrorofre er indlagt på Beilinson Hospital og er i bedring.

En af de sårede er en 30-årig mand som blev stukket med kniv i maven og er blevet opereret

En 76-årig mand blev behandlet for knivstik brystet og ligger på intensiv.

En 66-årig mand blev såret i ansigtet og er nu udskrevet.

Rebecca Shinfeld ligger på Ichilov i alvorlig tilstand, hendes mor Simcha Kuzai fortalte Kanal 13 nyheder, at hun havde forsøgt at få fat i hende efter hun hørte om terrorangrebet: – Jeg havde en dårlig følelse. Hun svarede ikke telefonen, og følelserne blev værre.

Israels politi fortæller at den palæstinensiske Hamas-terrorist kørte ind i folk med sin pickup på et fortov ved Tel Avivs nordlige Pinchas Rosen-gade. Terroristen gik herefter til angreb mod folk på gaden bevæbnet med kniv.

I klip delt på sociale medier ses terroristen først køre ind i folk og herefter løbe efter folk på gaden for at stikke dem med sin kniv:

Terroristen blev skudt og dræbt af en forbipasserende som først troede det var et trafikuheld, men forstod at han var vidne til et terrorangreb da terroristen angreb folk med kniv.

Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet har identificeret terroristen som 20-årige Abed al-Wahab Khalaila fra byen as-Samu i Judæa og Samaria (Vestbredden) i South Hebron Hills-området.

Shin Bet understreger at han ikke havde indrejsetilladelse til Israel.

I mandags knivstak en 16-årig palæstinensisk terrorist en israelsk mand i Tel Aviv-forstaden Bnei Brak.

Samtidig med IDF var ved at trække sig ud af Jenin i morges, blev Syd-Israel udsat for raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem