Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

IDF fandt stort våbenlager under moské i PA-kontrolleret Jenin

Her fandt Israels forsvarshær (IDF) et hemmeligt våbenlager gemt under en moské i PA-kontrolleret Jenin i Judæa og Samaria. (Foto: IDF)
Israels forsvarshær (IDF) har konfiskeret store mængder våben under anti-terroroperationen i PA-kontrolleret Jenin i Judæa og Samaria.

MIFF har igennem længere tid skrevet om at de palæstinensiske myndigheder (PA), som Danmark pumper milliarder af skattekroner i, har mistet kontrollen i flere af sine byer i Judæa og Samaria – især byen Jenin hvor terrorgrupper nu truer Israels sikkerhed.

PA har ikke vist vilje eller evne til at stoppe terrorgrupperne i deres selvstyeeområder, hvilket PA ellers er forpligtet til, jf. Oslo-aftalerne.

Derfor har Israels forsvarshær (IDF) i en lang periode gennemført daglige anti-terroraktioner for at beskytte sin befolkning mod terror.

Allerede før ​​Operation Breakwater blev sat i værk i april 2022, stod det klart, at Jenin og området omkring Jenin, udgør en ekstraordinær sikkerhedsudfordring for Israel. Området blev allerede beskrevet som problematisk under Anden Intifada, der blev støttet af PA med Yasser Arafat i spidsen og kostede over 1.100 israelere livet i 2000-2005. PA’s manglende kontrol med Jenin betyder at unge palæstinensere uden problemer kan blive aktive terrorister og angribe IDF.

For at forstå hvorfor problemet er så stort i Nordsamaria – især i Jenin, er det afgørende at forstå regionens geografi. Øst for det nordlige Samaria-område ligger Nahal Tirza-området. Det er det største område i Judæa og Samaria, der er under PA’s kontrol. Området grænser op til Jordandalen, hvilket gør det let at smugle våben fra kongeriget Jordan. Læs mere om Jenin her.

Natten til gennemførte Israels forsvarshær (IDF) endnu en stor antiterror-operation i PA-kontrolleret Jenin.

Anti-terror perationen i Jenin, er den største siden Anden Intifada.

Israels forsvarshær (IDF) har netop udgivet en statistik over det seneste år (fra juni 2022 til juni 2023), over deres anti-terroroperationer i Jenin. Rapporten viser blandt andet at 52 israelere har betalt med livet for palæstinensisk terror fra juni 2022 til juni 2023 – 15 af de israelske terrorofre blev dræbt af terrorister fra Jenin. MIFF har samlet hovedpunkterne fra IDF-rapporten her.

Målet med anti-terroroperationen er at fjerne terrorgrupper fra byen og konfiskere våben.

Under anti-terroroperationen opdagede IDF hemmeligt underjordisk våbenlager inde i en af ​​byens moskeer. IDF fandt store mængder skydevåben og sprængstoffer.

Inden IDF kunne komme ind i moskeen, var der en lang skudveksling med bevæbnede palæstinensiske terrorister, der havde barrikaderet sig inde i moskeen. IDF har ødelagt de konfiskerede våben og sprængstoffer.

IDF fandt også bombefabrik og flere hundrede improviserede bomber.

Mindst 10 palæstinensere blev dræbt under anti-terroroperationen. Stort set alle dræbte var bevæbnede terrorister. Derudover er over 20 terrormistænkte blevet anholdt og store mængder våben beslaglagt.

IDF udtaler at anti-terroroperationen kan vare dage eller uger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem