Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

IDF rapport: – 52 israelere dræbt i terrorangreb det seneste år

Den palæstinensiske terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) støttes både økonomisk og teknisk af Iran.
IDF's seneste rapport viser at 52 israelere blev dræbt i terrorangreb det seneste år - 15 af de israelske terrorofre blev dræbt af terrorister fra PA-kontrolleret Jenin i Juæda og Samaria.

MIFF har igennem længere tid skrevet om at de palæstinensiske myndigheder (PA), som Danmark pumper milliarder af skattekroner i, har mistet kontrollen i flere af sine byer i Judæa og Samaria – især byen Jenin hvor terrorgrupper nu truer Israels sikkerhed.

PA har ikke vist vilje eller evne til at stoppe terrorgrupperne i deres selvstyeeområder, hvilket PA ellers er forpligtet til, jf. Oslo-aftalerne.

Derfor har Israels forsvarshær (IDF) i en lang periode gennemført daglige anti-terroraktioner for at beskytte sin befolkning mod terror.

Allerede før ​​Operation Breakwater blev sat i værk i april 2022, stod det klart, at Jenin og området omkring Jenin, udgør en ekstraordinær sikkerhedsudfordring for Israel. Området blev allerede beskrevet som problematisk under Anden Intifada, der blev støttet af PA med Yasser Arafat i spidsen og kostede over 1.100 israelere livet i 2000-2005. PA’s manglende kontrol med Jenin betyder at unge palæstinensere uden problemer kan blive aktive terrorister og angribe IDF.

For at forstå hvorfor problemet er så stort i Nordsamaria – især i Jenin, er det afgørende at forstå regionens geografi. Øst for det nordlige Samaria-område ligger Nahal Tirza-området. Det er det største område i Judæa og Samaria, der er under PA’s kontrol. Området grænser op til Jordandalen, hvilket gør det let at smugle våben fra kongeriget Jordan. Læs mere om Jenin her.

I nat gennemførte Israels forsvarshær (IDF) endnu en stor antiterror-operation i PA-kontrolleret Jenin.

Dagens IDF-operation i Jenin, er den største siden Anden Intifada.

Israels forsvarshær (IDF) har netop udgivet en statistik over det seneste år (fra juni 2022 til juni 2023), over deres anti-terroroperationer i Jenin – i det følgende bringer MIFF nogle af de vigtigste punkter.

Du kan desuden læse hele rapporten i bunden.

– Det seneste år har en bølge af terrorangreb truet med at destabilisere det palæstinensiske samfund

– Terrorangrebene inkluderer skudangreb, knivangreb, bilangreb, infiltrering af israelske bosættelser og anbringelse af sprænstoffer

– Fra juni 2022 til juni 2023, er 52 israelere blevet dræbt i terrorangreb

– Ud af de 52 israelske terrorofre, blev 15 ofre dræbt af terrorister fra Jenin – se nogle eksempler på terrorangreb der udgik fra Jenin her, her og her

Skærmdump fra IDF’s seneste rapport om Jenin i 2022-2023.

– Selvom indbyggerne i Jenin kun udgør 10% af befolkningen i Judæa og Samaria (Vestbredden), er byen blevet en farlig terrorrede, der truer Israels sikkerhed

Skærmdump fra IDF’s seneste rapport om Jenin i 2022-2023.

– Trods høj terroraktivitet i Jenin, er kun en lille andel af byens våben blevet konfiskeret

Skærmdump fra IDF’s seneste rapport om Jenin i 2022-2023.

– Lokale og regionale terrorgrupper har etableret sig i Jenin

Skærmdump fra IDF’s seneste rapport om Jenin i 2022-2023.

– Farlige kræfter, inkl. Iran støtter i stigende grad terrorgrupper i Jenin økonomisk for at finansiere terror og destabilisering af regionen

Skærmdump fra IDF’s seneste rapport om Jenin i 2022-2023.

– Den 24. maj fandt IDF en raketrampe i Jenin. I klip delt på sociale medier, viste terrorister hvordan de forsøgte at angribe israelske samfund med raketangreb. Takket være klippet, kunne IDF lokaliserer raketrampen

Skærmdump fra IDF’s seneste rapport om Jenin i 2022-2023.

– Den 26. juni blev en raket affyret fra Jenin mod israelsk by. Raketten eksploderede dog efter 100 m og forårsagdede en brand. Raketangrebet var et ud af flere mislykkede raketangreb mod israelske byer.

Skærmdump fra IDF’s seneste rapport om Jenin i 2022-2023.

Du kan læse hele IDF-rapporten her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem