Her ses et af de fem terrorofre for det brutale terroranggreb i byen Bnei Brak 29. marts 2022, hvor en palæstinensisk terrorist som opholdt sig ulovligt i Israel gik til angreb mod tilfældige personer. (Foto: Flash90)

Her er ofrene fra terrorangrebet i Bnei Brak

En far reddede sin lille søn ved selv at blive dræbt, en anden familiefar blev skudt på klods hold i sin bil. En israelsk kristen-arabisk politimand var med til at stoppe terroristen og blev selv dræbt. To ukrainere som arbejdede i Israel blev skudt af terroristen mens de sad udenfor en kiosk i byen Bnei Brak. Alt det blev hyldet i Gaza og Jenin hvor gårdsdagens terrorist kom fra.

Fem israelere blev skudt og dræbt i aftes i et brutalt terrorangreb i byen Bnei Brak udenfor Tel Aviv.

Her er terrorofrene:

29-årige Avishai Yehezkel fra Bnei Brak var ude at gå tur med sin to-årige søn i klapvogn da terroristen begyndte at skyde. Avishais bror fortæller at han skærmede sin lille søn med sin egen krop og blev skudt og dræbt på stedet. Efter hans far blev dræbt, lå den lille søn alene i klapvognen, efter noget tid blev han bragt hjem til sin mor som er gravid med parrets andet barn.

– Avishai var en speciel mand. Han beskyttede sin lille søn med sin egen krop. På mirakuløst vis overlevde sønnen. Vi har endnu ikke fattet tragedien og tabet, siger Ovadia Yehezkel.

Avishai Yehezkel (29) efterlader sig en gravid kone og en to-årig søn.

36-årige Yaakov Shalom fra Bnei Brak var på vej hjem i sin bil da terroristen skød ham på klods hold. Yaakov efterlader sig kone og fem barn. Familien fandt ud af at han var dræbt da klip hvor Yaakov ses blive skudt floredede på sociale medier – familien er i chok. Desværre nåede myndighederne ikke at overbringe familien den triste nyhed inden.

Ya’akov Shalom (36) efterlader sig kone og fem børn.

32-årige Amir Khoury er israelsk kristen-araber fra byen Nasaret. Han har arbejdet som politimand i mange år og arbejdede i Bnei Brak. Han var med til at stoppe terroristen sammen med en kollega, men blev selv skudt og dræbt af terroristen. Han efterlader sig forældre, søskende og kæreste. Amrs far har fortalt at han var stolt over at være politimand og trods en motorcykelullykke og lang genoptræning, insisterede han på at vende tilbage som politimand på motorcykel. Faren tilføjer at Amir reddede mange menneskeliv med sit heltemod og at tabet af ham er ubærligt.

– Hans handlinger og heltemod vil bli husket af hele landet, siger den israelske politichef Kobi Shabtai om Amir Khoury.

Israelsk kristen-arabiske Amir Khoury (32) var med til at stoppe terroristen, men blev skudt og dræbt af terroristen.

Derudover blev også to ukrainere dræbt af terroristen. Israelske myndigheder har endnu ikke kunnet identificere det ukrainske ofre som arbejdede i Israel og har deres familie i Ukraine. Ofrene var 23 og 32 år. De blev begge skudt og dræbt mens de sad udenfor en kiosk i byen.

De iransk-støttede palæstinensiske terrorgrupper Islamisk Jihad og Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 hylder terrorangrebet.

– Vi er stolte af det palæstinensiske folk […] og det heroiske angreb som ramte hele Israel, siger Hamas-leder Ismail Haniyeh i udtalelse.

Både i Gaza og i Judæa og Samaria (Vestbredden) blev terrorangrebet fejret med uddeling af kager for at fejre at israelere var blevet dræbt i endnu et terrorangreb.

Terrorangrebet i aftes var det tredje blodie angreb i Israel i løbet af en uge og stemningen i landet er meget spændt. I morges kom der meldinger om at politiet havde afværget et knivangreb i det populære Mahaneh Yehuda-marked i Jerusalem, i skrivende stund vides det ikke om det var et terrorforsøg. I Netanya blev en mand stukket med kniv, motivet er uklart.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp