Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Amanpour undskylder sin udtalelse om israelske terrorofre på CNN

48-årige Lucy og hendes to døtre, Rina på 15 og Maia på 20 blev skudt af mindst 20 Kalashnikov-skud af terrorister mens de sad forsvarsløse i deres bil. (Foto: Privat).
Amanpours forsøg på at fordreje sandheden om terrorkrigen mod Israel faldt ikke i god jord.

Det vakte kraftige reaktioner da CNN-anker Christiane Amanpour kaldte det brutale terroragreb, der primo april kostede 48-årige Lucy Dee og hendes døtre Rina på 15 og Maia på 20 livet for et «shootout» – dvs. en skudveksling, ikke et terrorangreb hvor Hamas-terrorister skød Lucy, Rina og Maia med mindst 20 Kalashnikov-skud.

Her er Amanpours udtalelse:

Hamas-terroristerne skød Lucy, Rina og Maia mens de kørte i deres bil ved Jordandalen. Terroristernes skud mod bilen fik den til at crashe – herefter skød terroristerne de forsvarsløse kvinder mens de sad i bilen uden mulighed for at flygte eller søge dækning. Rina og Maia blev dræbt på stedet, mens deres mor lå i koma i nogle dage og døde. Siden har Lucys organer reddet fem menneskeliv, inkl. en palæstinensisk far.

Den pro-israelske organisation HonestReporting kritiserede Amanpour for at omtale terrorangrebet som en skudveksling. Kritikken fra HonestReporting førte til et offentligt ramaskrig. Presset fik Amanpour til at udsende en offentlig undskyldning:

– I en udsendelse den 10. april diskuterede jeg mordet af en israelsk familie: Lucy, Maia og Rina Dee – rabbiner Leo Dees hustru og døtre. Jeg udtalte mig forkert, da jeg sagde, at deres mord var en skudveksling i stedet for et skyderi. Jeg har skrevet til rabbiner Leo Dee for at undskylde og for at sikre, at han ved, at vi er kede af enhver smerte vi måtte have forårsaget ham, udtalte Amanpour på CNN.

Her er Amanpours undskyldning:

Til at starte med gik Amanpours udtalelse under radaren, men efter HonestReporting gjorde opmærksom på hvad hun havde sagt, gik nyheden viralt. Lucys enkemand reagerede voldsomt på Amanpours udtalelse og kritiserede CNN for forsøg på at skabe moralsk ækvivalens mellem terroristerne og deres terrorofre.

Ifølge Jewish Journal truede Leo Dee CNN med at gå rettens vej, hvis ikke de kom med en offentlig undskyldning for Amanpours udtalelser.

I går udtalte Alan Dershowitz, der er advokat og emeritusprofessor ved Harvard Law School til Jewish News Syndicate (JNS), at han repræsenterer Dee pro bono. Dershowitz udtaler at Dee ringede og bad ham undersøge muligheden for at gå rettens vej. Om Amanpour, sagde Dershowitz blandt andet: – Det Christiane Amanpour gjorde, var langt under lavmålet. Jeg tror ikke på, det var en tilfældighed eller et uheld. Jeg tror, det er en del af et klart mønster og et forsøg på at sætte moralsk lighedstegn mellem terrorister og deres ofre.

Her er Dershowitz udtalelser til i24NEWS:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem