Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Terrorister dræbte israelske Lucy og hendes døtre – Lucys nyre gav palæstinensisk far livet tilbage

Primo april blev familien Dee ramt af en tragedie da terrorister skød 48-årige Lucy og hendes døtre Rina (15) og Maia (20). Rina og Maia blev dræbt på stedet, mens Lucy lå i koma til hun også døde. Her ses Lucys børn og mand græde over Lucys lig svøbt i sort under begravelsen i Kfar Etzion, 11. april 2023. (Foto: TPS)
Takket være israelske Lucy Dee kan palæstinensiske Abu Radia leve videre og se sine børn vokse op. Abu Raida: - Jeg ville være død uden den nyre, jeg er evig taknemmelig.

Primo april blev Lucy Dee (48) og hendes døtre Rina (15) og Maia (20) dræbt i brutalt terrorangreb i Judæa og Samaria (Vestbredden). Terroristerne skød mod bilen som de tre kvinder kørte i og fik den til at crashe. Herefter skød terroristerne de tre forsvarsløse kvinder med mindst 22 Kalashnokov-skud. Maia og Rina blev dræbt på stedet, mens deres mor blev kritisk såret og lå i koma i nogle dage, hvorefter hun også døde.

Lucys familie besluttede at donere alle hendes organer og dermed give liv til andre.

Nu hyldes Lucy af palæstinensiske Abu Radia, efter hendes nyre har reddet hans liv, skriver britiske Mirror.

Abu Radia (38), mødte Lucys enkemand Leo og takkede ham for at få livet tilbage.

For at vise sin taknemmelighed gav Abu Radia, Leo en indrammet plakette med det stærke budskab: Den, der redder ét liv, redder hele verden. Budskabet findes i Talmud (fortolkninger af Torahen) og i Koranen.

Leo gav Abu Radia en indrammet velsignelse om at have “et godt helbred og et godt liv” på hebraisk og arabisk. Tårer og kram fik frit løb under det følelsesladet møde mellem de to mænd, der for altid vil være forbundet.

Abu Radia havde knap en måned tilbage at leve i, da Lucy og hendes døtre blev brutalt dræbt i terrorangrebet. Lucy har bogstaveligt talt reddet hans liv.

Abu Radia, der er tømrer blev spurgt af Leo, der er troende jøde og rabbiner, om han havde noget imod at få et organ fra en israeler og jøde eller om hans samfund så negtativt på de. Abu Radias svar lød: – Vi er alle mennesker.

Abu Radia tilføjede at – Jeg ville være død uden den nyre. Jeg kan ikke takke Rabbi Dee nok. Han har reddet mit liv.

Leo sagde: – Det er, hvad Lucy ville have ønsket. Hendes nyre er et tegn på fred og forsoning.

Fem af Lucys organer har reddet andres liv. Leo tog hjem til Abu Radia i det centrale Israel for at se ham. Da han bankede på døren, var han ikke sikker på, om han ville være velkommen.

Han fortalte ham: – Det er et mirakel for os at du er i live. Jeg takker dig fra bunden af mit hjerte. En del af min afdøde kone lever videre inde i dig, og det giver vores familie stor trøst at vide, at hun fortsætter med at gøre godt.

Leo Dee fortsatte:

– Det er særligt vidunderligt at du er araber og muslim, Lucy gjorde så meget for at skabe forsoning.

– Det er en velsignelse at se dig se så godt ud i dit hjem. Jeg har desværre mistet to døtre og min kone, at du er i live på grund af dem – at du fortsætter med at leve – er et sandt mirakel.

– Flere advarede mig mod at besøge Abu Radia, at det ville være umuligt at besøge ham, mens der var kampe mellem Israel og Hamas-kontrolleret Gaza. Jeg var glad og lettet over, at han inviterede mig.

Abu Radia led nyresvigt for fem år siden og var i dialyse fire dage om ugen.

Takket være den nye nyre kunne han se sin nyfødte baby og vise babyen frem for Leo.

Leo slutter: – For et par uger siden hørte min familie og jeg, at min kones hjerte bankede videre i en anden kvinde

Takket være Lucys hjerte, kan 51-årige Lital Valenci, der er mor til to leve videre. Hun mødte Leo efter hun fik Lucys hjerte.

Her lytter Lucys datter til sin mors hjerte slå videre i Lital:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem