Search
48-årige Lucy og hendes to døtre, Rina på 15 og Maia på 20 blev skudt af mindst 20 Kalashnikov-skud af terrorister mens de sad forsvarsløse i deres bil. (Foto: Privat).

Historisk at dansk medie satte ansigt på israelske terrorofre – se hvorfor det alligevel gik galt for B.T.

Det er ikke mindre end historisk at billedet af Lucy og hendes to døtre, der blev dræbt af mindst 22 Kalashnikov-skud i terrorangreb, blev vist i dansk medie - alligevel gik det galt for B.T.

Det var et yderst brutalt terrorangreb, der ramte familien Dee tidligere på måneden. Den 7. april kørte 48-årige Lucy med sine to døtre, Rina (15) og Maia (20) i deres bil i Judæa og Samaria (Vestbredden), da terrorister skød mod bilen så den crashede. Herefter gik terroristerne helt hen til bilen hvor de 3 forsvarsløse kvinder sad og skød dem på klods hold med mindst 22 Kalashnikov-skud.

Rina og Maia døde på stedet, deres mor blev hårdt såret og lå i koma i flere dage, hvorefter hun også døde. Efterfølgende besluttede familien at donere alle hendes organer – en af organmodtagerne er muslim. Tilbage stod en sørgende far med tre børn.

Desværre er terrorangreb i Israel ikke en teoretisk mulighed – det er dagligdag. Året rundt er der stort set daglige terrorangreb som koster børn, kvinder og mænd livet. Alene i 2023 har terror kostet mindst 19 personer livet – heraf flere børn, kvinder, en ukrainer og en italiensk turist.

Danske medier dækker ikke alle terrorangreb mod Israel og når de dækkes, bliver de israelske terrorofre anonymiseret. Propaganda-krigen ført af de palæstinensiske myndigheder (PA) med fokus på at opildne palæstinenserne til at begå terror, hyldest af terrorister og terrorløn til terrorister med israelske liv på samvittigheden, som de danske skatteydere i årtier har været med til at finansiere, nævnes heller ikke – dermed er danske medier med til at skabe et falsk billede af Israel.

Den 12. april publicerede B.T. to artikler om terrorangrebet mod familien Dee som var anderledes, men alligevel endte med at være mere af det samme:

Kl. 10:51 skrev B.T. blandt andet i deres første artikel om terrorangrebet: »Lucy Dee blev kun 48 år gammel, men i døden reddede hun livet for fem andre.

Mandag døde den jødiske kvinde af de kvæstelser, hun pådrog sig, da hendes bil blev beskudt på Vestbredden i Israel.

Inden familien slukkede for hendes respirator, blev hendes organer doneret til fem andre, skriver BBC.

Hendes mand, rabbiner Leo Dee, sagde til Times of Israel, at familien havde besluttet at »alt … som er livreddende, skulle gives.«

MIFFs kommentarer – herefter gik det galt for B.T.: »Familien bor i bosættelsen Efrat tæt på Betlehem på den besatte Vestbred, men fredag var familien på syv på vej på ferie.«

I årtier har danske medier, politikere, organisationer og andre spredt falske påstande om at Israel besætter Judæa og Samaria (Vestbredden). Hvad de ikke fortæller er at Israel i 1967 blev tvunget til at forsvare sig mod angreb fra arabiske nabolande under Seksdageskrigen. Efter krigen kom store landområder under israelsk kontrol. Her etablerede Israel militære baser og civile boligområder, nogle af dem ligger i Judæa og Samaria. Israelske bosættelser er IKKE ulovlige jf. folkeretten, de er IKKE den største hindring for fred og udgør kun 2,7% af arealet.

Sammen med andre danske medier, nævner B.T. ikke at Israel, ikke har fået fred ved at afvikle bosættelser. I 2005 trak Israel sig helt ud af Gaza og afviklede 21 bosættelser i Gaza samt 4 bosættelser i Samaria. Som tak er Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb og terrorangreb fra Gaza, der siden 2007 har været under den iransk-støttet terrorgruppe Hamas’ kontrol. Læs mere om hvorfor israelske bosættelser er lovlige her.

Det skal tilføjes at de palæstinensiske myndigheder (PA) siden medio 1990’erne har haft fuld kontrol over Område A og B i Judæa og Samaria hvor de frit kan bygge. Israel har fuld kontrol over Område C og det er også her de lovlige bosættelser ligger. Selvom det er ulovligt for PA at bygge i Område C, gør de det med økonomisk støtte fra EU, Danmark og andre lande. Hvorfor graver B.T. ikke i det?

Derudover er det problematisk at B.T. udelader ord som “terror”, “terrorister” og “terrorangreb”. Der er tale om terrorangreb, når terrorister bevæbnet med en Kalashnikov eller andre dødelige våben, dræber israelske børn, kvinder og mænd. Det er en planlagt handling som kræver tid og ressourcer. Derudover lever palæstinenserne i PA’s selvstyreområder og i Hamas-kontrolleret Gaza i samfund hvor terror og død dyrkes fra vugge til grav. Hvorfor kommer det ikke frem i B.T.s artikel?

Kl. 17:38 skrev B.T. blandt andet i deres anden artikel om terrorangrebet: »Vores familie på syv er nu en familie på fire.«

Den britisk-israelske rabbiner Leo Dee var i dyb sorg, da han mandag på et pressemøde fortalte, at han mistede både sin hustru og to af parrets i alt fem børn i et angreb på Vestbredden. Det skriver Sky News.

»Jeg ringede til Lucy – intet svar. Jeg ringede til Maia – intet svar. Jeg ringede til Rina – intet svar. Så så jeg et ubesvaret opklad fra Maia klokken 10.52. Jeg havde ikke bemærket, at den ringede. Jeg tog ikke telefonen.«

»Tanken om, at hun ringede til mig under angrebet, og at jeg ikke var i stand til at tale med hende, vil blive ved med at vende tilbage og vil hjemsøge mig et stykke tid,« sagde han.

Gerningsmanden til skyderiet kaldte han »en terrorist med en automatisk Kalashnikov.«

Under pressemødet langede Leo Dee voldsomt ud efter både palæstinenserne og de internationale medier.

»Er det ikke sådan, verdens medier behandler Israel? Vi bygger; de myrder os. De tilintetgør, men det er din egen skyld, fordi du bygger i første omgang.«

Vestbredden har været besat af Israel siden seksdageskrigen i 1967. I de efterfølgende år har Israel løbende etableret nye bosættelser i de besatte områder.

Udbygningen og etableringen af bosættelser anses internationalt for at være ulovlig og er flere gange blevet kritiseret af blandt andet FN.

MIFF’s kommentarer – stor ros til B.T. for at citere Lucy Dees enkemand – normalt bliver familierne til israelske terrorofre ikke citeret i danske medier. Alligevel går det galt for B.T. – hvorfor graver de ikke dybere i enkemandens berettiget kritik af palæstinensiske ledere, der aktivt støtter terror mod Israel med anti-israelsk propaganda, terrorløn til dømte terrorister og de internationale medier som fortier det?

Hvorfor kalder B.T. terroristerne for “gerningsmand”?

Også i deres anden artikel, gentager B.T. påstanden om at Israel har besat Judæa og Samaria og at israelske bosættelser er ulovlige – læs hvorfor bosættelserne ikke er ulovlige her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp