Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hvor mange fejl kan du finde i overskriften?

Gang på gang udviser danske medier manglende interesse i korrekt dækning af terrorkrigen mod Israel. (Foto. Skærmdump, Politiken)
Dansk Israel-dækning er mangelfuld, ukorrekt og misvisende. Se MIFFs gennemgang.

Primo april blev Lucy Dee (48) og hendes døtre Rina (15) og Maia (20) dræbt i brutalt terrorangreb i Judæa og Samaria (Vestbredden). Terroristerne skød mod bilen som de tre kvinder kørte i og fik den til at crashe. Herefter skød terroristerne de tre forsvarsløse kvinder med mindst 22 Kalashnokov-skud. Maia og Rina blev dræbt på stedet, mens deres mor blev kritisk såret og lå i koma i nogle dage, hvorefter hun også døde.

For få dage siden skrev Tali Dee et hjerteskærende indlæg i israelsk avis om det sorte hul efterladt i hende efter tabet af sin mor og to søstre, og drømmen om en dag at kunne tænke på sin mor, Rina og Maia uden at græde.

I dag blev de mistænkte Hamas-terrorister dræbt under skudveksling i den PA-kontrolleret by Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden) af israelske specialstyrker. Derudover blev en bevæbnet palæstinenser også dræbt under kampene. Det skal bemærkes at de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen over flere af deres byer hvor terrorgrupper, der truer Israels sikkerhed har taget over.

Elitestyrker fra Yamam-enheden omringede huset hvor de mistænkte terrorister gemte sig, og skød en skulderaffyret raket mod huset. Det er en taktik kendt som «trykkoger», der ofte bruges for at få mistænkte terrorister til at overgive sig.

Terroristerne nægtede at overgive sig og blev dræbt i skudveksling med de israelske elitestyrker. Ibrahim Hura, som havde hjulpet de eftersøgte terrorister med at gemme sig, blev også dræbt under skudvekslingen.

Flere angrebsrifler blev konfiskeret på stedet.

Danske medier har åbenbart ikke læst Talis indlæg eller fulgt op på fakta omkring det brutale terrorangreb, som har ødelagt endnu en israelsk familie. I stedet har danske medier fulgt samme strategi med copy/paste journalistik, der ikke stemmer overens med virkeligheden i Israel hvor børn, kvinder, ældre og mænd er legitime terrormål for brutale terrorgrupper uden respekt for menneskeliv.


Her er copy/paste nyheden bragt i Politiken, Berlingske Tidende, Fyens Stiftstidende, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, B.T. og Information. MIFFs korrigering/kommentarer er flettet ind undervejs med kursiv:

Israel dræber palæstinensere mistænkt for tredobbelt drab

To palæstinensere, der anklages for drab på britisk-israelske søstre og deres mor, er blevet dræbt i aktion. MIFF: Allerede i overskriften går det galt – Lucy, Rina og Maia blev dræbt i koldt blod af terrorister i brutalt terrorangreb. Der var ikke tale om et drab – det var en likvidering af tre israelske kvinder. Hvorfor er det relevant at nævne 3 gange i løbet af den korte ritzau nyhed, at Lucy, Rina og Maia havde dobbelt statsborgerskab?

Israelske styrker har i en aktion torsdag dræbt to palæstinensere, der anklages for at have dræbt to britisk-israelske søstre og deres mor, skriver nyhedsbureauet Reuters. Aktionen fandt sted i Nablus på Vestbredden. Også en tredje palæstinenser, der skal have hjulpet de to formodede gerningsmænd, blev dræbt i torsdagens aktion. MIFF: Her er hvad de danske medier burde have skrevet om dagens anti-terroraktion: To palæstinensere mistænkt for at stå bag det brutale terrorangreb, der primo april kostede 48-årige Lucy og hendes to døtre, Rina på 15 og Maia på 20 år livet, blev i dag dræbt under skudveksling i den PA-kontrolleret by Nablus i Judæa og Samaria (Vestbredden). Derudover blev en bevæbnet palæstinenser også dræbt under kampene. Det skal bemærkes at de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen over flere af deres byer hvor terrorgrupper, der truer Israels sikkerhed har taget over.

Det palæstinensiske sundhedsministerium bekræfter, at der har været tre dødsfald i forbindelse med en aktion i Nablus.

»To af martyrerne kan man næsten ikke genkende på grund af den voldsomme beskydning. Det gør det svært at identificere dem«, lyder det fra det palæstinensiske sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP. MIFF: Bemærk nøgleordet ‘martyrerne’ i citatet hentet fra de palæstinensiske myndigheders (PA) sundhedsministerium. PA kalder terrorister som begår terrorangreb mod israelere for martyrer fordi de bliver hyldet som helte i det palæstinensiske samfund, hvor dødskulten dyrkes fra vugge til grav. PA belønner terrorister med livslang terrorløn som tak for at dræbe israelske børn, kvinder og mænd. Hvis terroristerne bliver dræbt, hyldes de som martyrer og deres familier får livslang pension, ære og hyldest for deres “offer” i terrorkrigen mod Israel. Som skatteyder er du med til at finansiere terrorkrigen mod Israel via dansk PA-bistand. Desværre har det ikke de danske mediers interesse at bore i hvorfor en officiel myndighed omtaler terrorister som martyrer.

Den britisk-israelske kvinde Lucy Leah Dee og hendes to døtre, Maia og Rina, blev skudt og dræbt den 7. april i Jordandalen. MIFF: Igen lægges der vægt på terrorofrenes statsborgerskab – ikke terrorangrebet eller terroristerne som tog deres liv.

Den israelske efterretningstjeneste Shin Bet oplyser, at de tre mistænkte – og nu dræbte – palæstinensere tilhørte den militante, palæstinensiske gruppe Hamas. Det har Hamas ifølge Reuters bekræftet. MIFF: Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, står blandt andet på EU’s terrorliste, alligevel undlader danske medier konsekvent at bruge enhver reference til terror, når terrorangreb mod israelere dækkes. Hamas har som erklæret mål at udslette Israel og kunne ikke bekrige Israel i det omfang som de gør, uden penge, våben og viden fra Iran. Det er under al kritik at danske medier udelader fakta om Hamas.

En journalist fra AFP fortæller, at der torsdag omkring klokken 7.00 lokal tid kunne høres skud nær den gamle bydel i Nablus. Samtidig ankom adskillige militære kampvogne fra den israelske hær.

I en udtalelse beskriver Hamas torsdagens aktion som et »attentat« på »heltene fra modstandsbevægelsen i byen Nablus«. MIFF: Igen udviser danske medier manglende interesse i at grave i nøgleord – her er det ordene ‘attentat’ og ‘heltene’. Israelske forsvarsstyrker gik ind i PA-kontrolleret Nablus, for at fjerne en trussel mod sin sikkerhed. De dræbte terrorister har allerede 3 israelske liv på samvittigheden og ville med garanti udfører flere terrorangreb. Israel har ret og pligt til at beskytte sin befolkning mod enhver trussel. PA har mistet kontrollen over flere af sine byer i Judæa og Samaria. At Hamas-terrorister kan gemme sig i en PA-kontrolleret by, uden PA’s egne sikkerhedsstyrker stopper dem og overgiver dem til Israel så de kan stå til ansvar for deres forbrydelse i retten, fortæller mere end noget andet, at Israel ikke kan stole på andre end sig selv. PA får milliarder hvert eneste år fra Danmark, EU og mange andre internationale donorer, hvad går pengene til? Hvorfor undrer det spørgsmål ikke danske journalister? Læg også mærke til danske mediers fokus på at bruge PA og Hamas som kilde – hvor er deres fokus på at bruge israelske kilder?

Ifølge AFP har 105 palæstinensere mistet livet i israelske aktioner i år. I samme periode har 19 israelere, en ukrainer og en italiener mistet livet, viser en opgørelse, som AFP har foretaget på baggrund af officielle tal. MIFF: Igen blander danske medier tingene sammen – de fleste af de dræbte palæstinensere havde en terrortilknytning, men de 19 dræbte israelske og udenlandske terrorofre, var uskyldige civile børn, kvinder, ældre og mænd som blev myrdet i kold blod af terrorister. MIFFs undersøgelse i 2022 viste at over 90% af de dræbte palæstinensere var involveret i terror (2022 blev det værste terror-år i Israel siden 2008, med mindst 32 terrorofre). Mon ikke statistikken for 2023 vil blive tilsvarende? Israel ønsker ikke at dræbe palæstinensere, men de kan ikke stå på sidelinjen mens terrorister angriber skolebørn på vej i skole, mødre med børn på gaden eller ventende familier ved bustoppesteder.

MIFF må konkludere er at der er meget langt fra dansk Israel-dækning til seriøs og sober journalistik som tør grave et spadestik dybere.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem