Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFF-undersøgelse: Over 90% af de dræbte palæstinensere var involveret i terror

Over 150 palæstinensere er blevet dræbt i Judæa og Samaria i 2022 - næsten alle var aktive i palæstinensiske terrorgrupper. Her ses begravelsen af ​​Mateen Dabaya som døde under skudveksling med israelske soldater 14. oktober 2022. Flaget og våbnet over liget viser, at han var medlem af den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad. (Foto: Flash90)
Ifølge danske medier er 2022 på vej til at blive det blodigste år længe i Judæa og Samaria (Vestbredden), men glemmer at nævne, at de fleste dræbte var terrorister.

I Norge publicerede NRK (svarende til DR), primo december en liste med over 140 palæstinensere dræbt i Judæa og Samaria (Vestbredden) i 2022. Primo oktober skrev NRK som flere andre medier, at 100 palæstinensere var blevet dræbt i Judæa og Samaria

DR kom med samme påstand primo oktober på baggrund af tal bragt af BBC. Det fik en seer til at klage til Jesper Termansen som er lytternes og seernes redaktør i DR. Termansen endte med at give DR medhold og afvise klagerens argumenter (dog med forbehold for manglende nuancer i DRs formidling af indslaget).

Også FN’s særlige udsending i Mellemøsten, norske Tor Wennesland har flere gange udtrykt bekymring over antallet af palæstinensere dræbt i år. Wennesland, NRK, DR, BBC og andre medier nævner ikke at de fleste dræbte palæstinensere var involveret i terror eller hvad der ledte op til at de blev dræbt.

De førnævnte nævner ikke at Israel i marts-maj 2022, blev ramt af en blodig terrorbølge som har kostet mindst 19 personer livet eller at utallige israelske børn har mistet en forældre.

En opgørelse publiceret medio november viste at Israel havde nået en trist milepæl med 29 dræbte terrorofre i 2022 – det højeste antal siden 2008. Siden da har yderligere mindst to israelere betalt med livet for palæstinensisk terror. Dvs. at mindst 31 personer er blevet dræbt i år af palæstinensiske terrorister.

Hvorfor nævner NRK, DR, BBC og Wennesland ikke hvor mange terrorofre har betalt med livet i 2022? Hvorfor nævner de ikke at det er terrorbølgen mod israelske børn, kvinder og mænd som har tvunget Israel til at foretage utallige anti-terroraktioner i Judæa og Samaria?

I oktober skrev DR og NRK at 2022 var på vej til at blive det blodigste år siden 2015. Som tidligere nævnt, blev de israelske terrorofre som betalte med livet for palæstinensisk terror, ikke nævnt, ej heller at det er en trist rekord ikke set siden 2008. NRK har i stedet tralvt med at skrive at de fleste palæstinensere blev dræbt af israelske sikkerhedsstyrker: “De fleste drab skete under med ransagninger,”. Vi ser samme holdning i danske medier, hvilket betyder at læserne ikke har en jordisk chance for at vide om de dræbte var civile eller terrorister.

MIFF har derfor besluttet at gennemgå drabene i 2022, i Judæa og Samaria (Vestbredden) og Østjerusalem. Det viser sig at omkring 10 af de dræbte var civile – dvs. personer som havnede i skudlinjen eller ubevæbnede, men selv i flere af de tilffælde kan omstændighederne diskuteres. Der er blandt andet tale om personer med psykiske lidelser som nægtede at stoppe trods soldaternes advarsler.

Tilbage står over 140 tilfælde – her viser det sig at de dræbte var involveret i alt fra terror, skudepisoder, angreb med brandbomber og sten. MIFFs gennemgang viser at et absolut flertal af de dræbte var aktive i terrorgrupper som de iransk-støttede terrorgrupper Palæstinensisk Islamisk Jihad og Hamas, den nye terrorgruppe Lions’ Den som består af terrorister fra flere terrorgrupper, Al-Aqsa Martyr Brigaderne og andre terrorgrupper.

Der er således ingen tvivl om at de fleste af de dræbte i Judæa og Samaria var terrorister – ikke civile. Danske, norske og medier i andre lande, burde have taget højde for det i deres dækning af hvad der sker i Israel, i stedet for at kalde 2022 for «det blodigste år længe».

Til sammenligning har palæstinensiske terrorister dræbt 31 mennesker i Israel inkl. Judæa og Samaria – de fleste af dem var civile, kun et fåtal var soldater eller politi. Under terrorbølgen i marts-maj 2022, der som nævnt kostede mindst 19 personer livet, var 3 politimænd mens 16 var civile som blev brutalt dræbt.

MIFFs gennemgang viser også at de fleste af de dræbte som var involveret i sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker er unge, hvilket desværre ikke er noget nyt. Palæstinensiske børn og unge er igennem årtier blevet misbrugt som børnesoldater og terrorister af palæstinensiske terrorgrupper. Yasser Arafat så det som en del af sin militære strategi at bruge børnesoldater under Anden Intifada. Misbruget fortsætter også i dag – palæstinenserne indoktrineres fra vugge til grav – selv helt små børn oplæres i at ofre livet i jihad som terrorister.

Israel er fortsat nødsaget til at foretage anti-terroraktioner i Judæa og Samara, en af grundene hertil er at de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen over byer som Jenin og Nablus hvor terrrorgrupper som truer Israels sikkerhed har taget over. Derfor forventes det også at volden i området vil stige yderligere.

Israels anti-terroraktioner i området har ført til 2500 anholdelser af terrormistænkte og mindst 500 afværgede terrorangreb.  

Desværre tyder intet på situationen i 2023 bliver bedre. Lederen af Israels militære efterretning vurdere at situationen vil blive værre. PA har som allerede nævnt, mistet kontrollen i flere byer, men også den lette adgang til våben og konstant opildning (hjernevask) til at begå terror i det palæstinensiske samfund, betyder at faren for nye konflikter mellem palæstinensiske terrorister og Israels forsvarshær er overhængende.

Her kan du se listen af de dræbte palæstinensere i 2022.

Bemærk: Der tages forbehold for at nogle begivenheder eventuelt ikke er med på listen.
MIFFs gennemgang giver dig et overblik som intet dansk medie gør.
Del gerne oversigten med dit netværk!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem