Her ses israelske soldater på stedet hvor en palæstinensisk terrorist blev skudt og dræbt efter han angreb flere israelere. (Foto: Flash90)

FNs norske udsending kommer med kras kritik af Israel for at dræbe terrorist

Tor Wennesland sendte sin «dybtfølte kondolance» efter terroristen blev dræbt.

Den 2. december forsøgte den palæstinensiske terrorist Ammar Mefleh at bryde ind i en bil hvor der sad et israelsk par tæt på byen Huwara i Judæa og Samaria (Vestbredden). Da det ikke lykkedes ham at bryde ind i bilen, forsøgte han at smadre bilruden med en sten. En af personerne i bilen var bevæbnet og skød mod angriberen i selvforsvar. Mefleh blev ramt og lettere såret.

Herefter gik terroristen til angreb mod en israelsk politimand og stak ham i ansigtet. En anden politimand forsøgte at pågribe terroristen. Klip af af hændelsen delt på sociale medier viser, hvordan politimanden forsøger at tilbageholde terroristen, mens to andre palæstinensere forsøger at trække ham væk fra politiet.

Terroristen formåede at slippe fri fra politimanden og slog ham flere gange. Det er uklart, om han stadig var bevæbnet med en kniv på det tidspunkt. Terroristen forsøger derefter at få fat i politimandens riffel. Så trækker politimanden sin pistol frem og skyder palæstinenseren fire gange.

Han døde af sine kvæstelser. Få timer senere Tweetede FNs norske udsending i Mellemøsten, Tor Wennesland om hændelsen. I sit Tweet ignorerede han hændelsesforløbet, kaldte terrorangrebet for et “skænderi” og kondolerede at terroristen var død:

– Jeg er forfærdet over dagens drab af den palæstinensiske mand Ammar Mifleh i forbindelse med et skænderi med en israelsk soldat tæt på Huwara på den [besatte] Vestbred. Min dybeste medfølelse til hans efterladte familie. Sådanne hændelser skal efterforskes ordentligt og hurtigt, og de ansvarlige stilles til ansvar, Tweetede Wennesland.

Wenneslands udtalelser har affødt stærke reaktioner i Israel. Emmanuel Nahshon som er talsmand for Israels udenrigsministerium, siger, at Wenneslands udtalelse “er en total forvrængning af virkeligheden” og understreger at der ikke var tale om et skænderi men et terrorangreb.

Israels premierminister Yair Lapid kritiserer også Wenneslands udtalelse. Lapid giver sin fulde støtte til politimanden, der var involveret i hændelsen.

– Ethvert forsøg på at fordreje virkeligheden og fortælle falske historier til verden er simpelthen en skændsel. Vores sikkerhedsstyrker vil fortsat handle målrettet mod terror, hvor end den er, udtaler Israels premierminister.

Det er ikke kun Wenneslands påstand om at terrorangrebet blot var et skænderi som har vakt stærke reaktioner. Det er også hans “dybtfølte kondolance” til terroristens familie som har affødt stærke reaktioner samt hans krav om at den israelske politimand som stoppede terroristen, bliver “stillet til ansvar”.

Jerusalem Post skriver, at Wennesland og en anden FN-udsending risikerer sanktioner efter deres udtalelser som viser sympati med terror. Wennesland er i forvejen kontroversiel i Israel og har grundet sine tidligere udtalelser, problemer med at få møder med højtstående personer i Israels udenrigsministerium samt premierministerens kontor. Nu vil det efter alt at dømme kun blive svære for ham at mødes med højtstående israelske embebsmænd. Læs om Wenneslandas besøg hos anholdt terrorleders familie i den PA-kontrolleret by Jenin i Judæa og Samaria her.

Her ses en af de israelske politimænd som blev stukket i ansigtet af den palæstinensiske terrorist (Foto: Israels politi)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp