Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Norsk FN-udsending besøgte anholdt terrorleders familie i Jenin

Norske Tor Wennesland er FN's særlige udsending i Mellemøsten. (Foto: FN)
Siden 2. august har flere tusind israelere som bor tæt på Hamas-kontrolleret Gaza været mere eller mindre lukket inde som forebyggende tiltag efter IDF anholdt terrorleder af Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Jenin. Siden i går aftes har PIJ angrebet flere israelske byer med over 160 raketter.

Den 2. august skrev MIFF at Israels forsvarshær (IDF) havde besluttet at lukke flere hovedveje langs Gaza-grænsen som et forebyggende skridt mod mulige angreb fra Hamas-kontrolleret Gaza mod israelske samfund. Beslutningen kom få timer efter IDF havde anholdt et højtstående medlem af den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk JIhad (PIJ) i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Mens flere tusind israelske indbyggere i Otef Aza (israelske samfund tæt på Hamas-kontrolleret Gaza) ikke kan komme på arbejde, børn ikke kan komme ud i sommerferie aktiviteter og indbyggernes hverdag mere eller mindre sættes på hold, fordi de er tvunget til at opholde sig tæt på Mamad (sikrede områder), har FN’s særlige koordinator for fredsprocessen i Mellemøsten, norske Tor Wennesland haft travlt med at besøge den anholdte terrorleders hjem i Jenin. Her mødtes han med terrorlederens familie, skriver Jerusalem Post og flere andre israelske medier her til eftermiddag.

Wennesland bemærkede, at Saadi ser ud til at være ved godt helbred, og en diplomatisk kilde har udtalt, at besøget fandt sted som en del af bestræbelserne på at forhindre en eskalering mellem Israel og PIJ.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem