Her ses tungt bevæbnede terrorister fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad i Judæa og Samaria, 6. oktober 2022. (Foto: Flash90)

– Volden i Judæa og Samaria vil stige yderligere

Amit Saar som leder Israels militære efteretningstjeneste advarer om at situationen på Vestbredden vil blive endnu værre i 2023 og kan komme ud af kontrol.

MIFF har skrevet flere artikler om Israels igangværende anti-terroraktioner i Judæa og Samaria (Vestbredden) – især i de PA-kontrollerede byer Jenin og Nablus, hvor de palæstinensiske myndigheder har mistet kontrollen og terrorgrupper som truer Israels sikkerhed har taget over.

Ultimo nov. kunne MIFF fortælle at Israels forsvarshær (IDF), ifølge Israels efterretningstjenenste, havde afværget omkring 500 terrorangreb i 2022 takket være flere måneders målrettede anti-terroraktioner i Judæa og Samaria.

IDF’s antiterror-aktioner begyndte efter Israel blev ramt af den seneste terrorbølge i perioden 22. marts-5. maj som kostede mindst 19 personer livet og sårede endnu flere på krop og sjæl.

Den 22. marts blev fire personer dræbt i byen Ber Sheva da en terrorist knivstak folk på gaden, den 30. marts blev fem personer dræbt i et terrorangreb i byen Bnei Brak da en terrorist skød folk på åben gade, den 7. april blev tre personer dræbt da en terrorist skød mod en fyldt bar i hjertet af byen. Den 5. maj blev tre israelske fædre for øjnene af deres små børn, hugget ihjel af terrorister med økser under fejring af Israels fødselsdag. Alene ved det angreb mistede 16 israelske børn deres far.

Ud over de dræbte og deres familier som må leve med tragedien, er mange blevet såret på krop og sjæl. Antallet af israelske terrorofre er det højeste siden 2006 dræbt i løbet af så kort tid.

Ser vi på antal dræbte israelske terrorofre generelt, nåede Israel primo nov. en dyster milepæl med 29 dræbte israelske civile og sikkerhedsstyrker dræbt af palæstinensiske terrorister i 2022 – det er det højeste antal terrorofre siden 2008. Siden primo nov, har yderligere mindst tre israelere betalt med livet for meningsløs terror. I sidste uge blev 16-årige Aryeh dræbt på vej til skole, af terrorbomber plantet ved busstoppesteder i Jerusalem midt i myldretiden. Aryehs familie havde lavet Aliyah fra Canada. Han efterlader sig forældre og søskende som for altid må leve med tabet af en søn, en bror – et barn. I weeekenden bukkede 50-årige Tadese Tashume Ben Ma’ada under for sine kvæstelser efter de samme terrorbomber i Jerusalem. Tadese lavede Aliyah fra Etiopen for 21 år siden, tilbage står hans enke og deres seks børn som har mistet deres far.

Også i sidste uge var israelsk-drusiske Tiran Fero så uheldig at blive alvorligt såret i trafikulykke i byen Jening i Judæa og Samaria som kontrolleres af de palæstinensiske myndigheder. Tiran blev indlagt der på hospital og lagt i respirator. Flere bevæbnede palæstinensiske terrorister rev Tiran fra respiratoren og smed ham i en bil – Tiran døde af terroristernes hårdhændet behandling. Efter 30 timers forhandlinger og trusler fra det drusiske mindretal om at de selv ville gå ind i Jenin og hende Tiran hjem, blev hans lig tilbageleveret. Tiran blev begravet på sin 18 års fødselsdag i Nord Israel. Han efterlader sig forældre og søskende.

Det var de mange terrorangreb fik IDF til at iværksætte en større antiterroroperation. Flere af terroristerne kommer fra byerne Jenin og Nablus i Judæa og Samaria hvor PA som sagt har mistet kontrollen og byerne nu styres af flere terrorgrupper.

Ifølge IDFer over 2500 terrormistænkte siden ultimo marts, blevet anholdt i Judæa og Samaria. IDF er flere gange blevet angrebet af kraftig beskydning under anholdelserne. I nogle tilfælde har det udviklet sig til hårde gadekampe.

Også i dag har IDF gennemført anti-terroraktioner i Judæa og Samaria. 15 eftersøgte palæstinensere blev anholdt, 3 palæstinensere mistænkt for terroraktiviteter blev anholdt i Jenin.

Chef for de israelske forsvarsstyrkers militære efterretningstjeneste, brigadegeneral Amit Saar advarer om at situationen i Judæa og Samaria (Vestbredden) vil blive endnu værre i 2023. Ifølge Saar handler det ikke kun om terrorbølgen, men om at situationen er ved at komme ud af kontrol.

Bortset fra Iran vil volden i Judæa og Samaria være den næststørste udfordring, som Israel vil stå over for i 2023, ifølge Saar.

– Jeg tror vi må undersøge, hvad der er sket de seneste måneder – ikke gennem [prismen af] antallet af angreb, men årsagerne bag dem, siger han.

Selvom konflikten med palæstinenserne ikke har nogen umiddelbar løsning i sigte, mener han, at Israel i årevis har haft et fundament til at kunne håndtere konflikten på en forholdsvis ligetil måde. Nu mener han det grundlag er begyndt at vakle.

– Det seneste år og på vej ind i 2023 ser vi, at fundamentet er begyndt at blive ustabilt, siger chefen for militær efterretning.

Han peger på, at de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet deres legitimitet blandt mange unge palæstinensere, og at det er let at få fat i våben i Judæa og Samaria. Hvilket har ført til mange skudangreb i år.

IDF har registreret mindst 281 skudangreb og forsøg på skudangreb mod israelske civile og soldater i Judæa og Samaria i år, sammenlignet med 91 episoder i 2021. Som tidligere nævnt har mindst 31 personer i Israel, inkl. Judæa og Samaria betalt med livet i 2022 for palæstinensisk terror.

MIFF har gentagne gange påpeget at palæstinenserne indoktrineres til had mod Israel og væbnet kamp

fra vugge til grav. At de samtidig har let adgang til våben, gør kun siuationen mere kompliceret.

– Der er tale om unge vrede mænd, der slår ud mod alle, PA, Hamas og andre terrorgrupper. De vil fortælle deres egne «historier» og lægge dem ud på TikTok og det er meget mere kompliceret at håndtere eller komme til livs, påpeger Saar.

Palæstinensisk terror og dine penge

De palæstinensiske myndigheder (PA) udarbejder år efter år jihad skolepensum som oplærere palæstinensiske skolebørn i at blive terrorister og ofre livet i jihad. PA fortæller både små og større børn via skolen, medierne og børneprogrammer, at de er sat i verden for at kæmpe og ofre livet i jihad .

Palæstinensiske børn lærer at de ikke er kommet til verden for at skabe glæde, men for at dø som martyrer. De palæstinensiske børn bliver også oplært i at de og deres familier vil blive økonomisk sikretblønnet og æret i deres samfund, hvis de begår terror.

PA’s lønterror-skala giver højere løn jo værre terrorangrebet er og jo flere års fængsel terroristen idømmes. Tilbage i 2021 skabte det stor debat i Folketinget som diskuterede om dansk PA-bistand skulle stoppes så danskernes skattekroner ikke længere kunne misbruges af PA til terroropildning og terrorbelønning. Et flertal i Folketinget besluttede at lade misbruget af dine og vores skattekroner fortsætte – du kan se debatten her.

Eksempelvis kan de to terrorister der tidligere på året huggede 3 israelske fædre ihjel med økse på åben gade, foran fædrenes små børn, se frem til at få optil 14 millioner kroner i terrorløn som du er med til at finansiere via dansk PA-bistand.

De terrorister som begår de værste angreb får en højere “løn” end PA-ansatte som eksempelvis politifolk og lærere. Alt sammen finansieret af international bistand fra Danmark og andre PA-donorlande.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp