Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Terrorbomberne krævede deres andet offer

Venner og familie græder under begravelsen af ​​Tadasa Tashume Ben Ma'ade den 27. nov 2022. Tadese bukkede under for sine kvæstelser efter han blev kritisk såret i bombeangrebet. (Foto: Flash90)
Tadese Tashume Ben Ma’ada blev hårdt såret af bombeangrebene mod busstoppesteder i Jerusalem i sidste uge. I weekenden bukkede han under for sine kvæstelser. Tadese efterlader sig kone og seks børn.

Terrorbomberne ved to busstoppesteder i utkanten af Jerusalem den 23. november, har krævet endnu et offer. Tadese Tashume Ben Ma’ada i 50’erne blev kritisk såret under terrorangrebet, døde af sine kvæstelser i løbet af weekenden, skriver Times of Israel.

I går blev Tadese som lavede Aliyah fra Etiopien for 21 år siden, begravet af flere hundrede venner og familie. Han efterlader sig kone og seks børn. Han var meget aktiv i det jødisk-etiopiske samfund. Ved begravelsen blev han hyldet af sine venner:

Tadese forlod sit hjem om morgenen uden at vide hvad der ventede ham. Pludselig blev han kritisk såret i et terrorangreb, som han nu er død af. Vi beder til, at morderne bliver fanget, og at retfærdigheden vil ske. Vi håber, at Israels forsvarshær og politi vil genoprette sikkerheden, udtalte hans kusine på vegne af familien.

I skrivende stund er ingen blevet anholdt for terrorangrebet. Det menes at én terrorist plantede bomberne. Israels politi har en teori om at en organiseret terrorcelle står bag planlægning af terrorangrebet.

De to terrorbomber har nu kostet to israelere livet – 16 årige Aryeh som var på vej i skole og Tadese som døde i weekenden. Mindst 22 blev såret ved angrebene – heraf flere alvorligt og enndu flere blev ramt af chok. Bomberne som var fyldt med splinter og søm gik af midt i morgen myldretrafikken. Alt tyder på terroristen overvågede busstoppestederne og detonerede bomberne da der var flest passagerer i håb om at ramme så mange som muligt. Den ene bombe var mere kraftig end den anden og endnu flere kunne være blevet ramt.

Elhanan Biton, der blev alvorligt såret, blev udskrevet fra hospitalet i weekenden. Han sad ved siden af ​​sin ven Aryeh, da bomben sprang. Aryeh døde mens Elhanan overlevede.

Elhanan Biton (anden fra højre) sad ved siden af ​​sin gode ven Aryeh Schupak, da bomben sprang. Schupak blev dræbt, mens Biton blev alvorligt såret. Han er nu udskrevet fra hospitalet. (Foto: Hospitalet)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem