Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Terrorister har tilbageleveret kidnappet lig af israelsk-drusiske Tiran

Tirans familie venter sammen med israelske soldater på at hans lig leveres tilbage af terrorister i PA-kontrolleret Jenin i Judæa og Samaria. Nu kan Tiran endelig få en ordentlig begravelse. (Foto: COGAT)
Det drusssiske mindretal i Israel truede med hævn hvis de palæstinensiske terrorister som kidnappede 17-årige Tiran fra hospital i PA-kontrolleret Jenin, ikke leverede ham tilbage til familien i dag.

Liget af 17-årige Tiran Fero som tilhører det drusiske mindretal i Israel er blevet leveret tilbage til familien efter bevæbnede palæstinensiske terrorister kidnappede ham fra et hospital i byen Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden). Dermed er en større krise undgået, skriver Times of Israel.

Tiran blev alvorligt såret i trafikulykke i byen Jenin i Judæa og Samaria som kontrolleres af de palæstinensiske myndigheder (PA). MIFF har tidligere skrevet om at PA har mistet kontrol over byen, som nu hærges af flere terrorgrupper der udgør en reel risiko mod Israels sikkerhed.

Bevæbnede palæstinensiske terrorister koblede Tiran fra repirator på hospitalet og bortførte ham for øjnene af hans familie, skriver Jerusalem Post.

Ved trafikulykken blev Tirans ven også såret, men fordi hans tilstand ikke var lige så kritisk, blev han fragtet til israelsk kontrolpost hvor israelske soldater sørgede for at han kom på et hospital i Israel. Det kan meget vel have reddet hans liv at han ikke blev indlagt på et hospital i Jenin.

Ifølge Israels forsvarshær og rapporter i palæstinensiske medier døde Fero på hospitalet, før han blev borført af uidentificerede mænd.

Som sagt var Tiran, ifølge hans familie i live da terroristerne bortførte ham fra hospitalet hvor han lå i respirator. Familien fortæller at omkring 20 bevæbnede personer kom ind på stuen, skød med maskingeværer og bortførte Tiran for øjnene af dem: – De frakoblede ham fra respiratoren og smed ham i en bil, fortæller hans chokerede familie.

Ifølge avisen Ha’aretz blev Tirans lig tilbageholdt i flygtningelejr i Jenin. En palæstinensisk embedsmand udtalte til avisen at terroristerne bortførte Tiran fordi de troede han var en israelsk soldat. Tiran var ikke soldat – han gik i skole i en drusisk by i Nord-Israel.

Både israelske myndigheder og PA er involveret i arbejdet med at få Tiran leveret tilbage til hans familie så han kan blive begravet efter drusiske forskrifter. Terroristerne som bortførte ham kræver flere fængslede palæstinensere løsladt.

Ifølge israelske medier har det været svært for israelske myndigheder at komme i kontakt med PA’s præsident Mahmoud Abbas som er i Qatar for tiden.

Israelsk-drusiske Tiran Fero (18) havnede på hospital i PA-kontrolleret Jenin efter han blev alvorligt såret i trafikulykke. Ifølge familien koblede palæstinensiske terrorister ham fra respirator og bortførte ham for øjnene af dem. Nu er han død. (Foto: Privat)

Det drusiske mindretal i Israel var rasende over kidnapningen af Tiran og har truet med hævn mod palæstinenserne. Klip delt på sociale medier viser en stor gruppe drusiske mænd som demonsterede og truede med at storme Jenin med våben for at få Tirans lig hjem.

Efter intense forhandlinger mellem Israel og de palæstinensiske myndigheder (PA), blev teenagerens lig tilbageleveret til familien.

Tiran ville være fyldt 18 år i dag. I stedet for at fejre hans fødselsdag, vil hans forældre, familie og venner begrave ham senere i dag i den drusiske landsby Daliyat al-Karmel i Nord-Israel: – Det kan ikke beskrives med ord. Mit hjerte er knust. I stedet for at holde fødselsdag med sin familie, er jeg ved at forberede Tirans begravelse. Så man kan forestille sig, hvilken smerte jeg føler nu, fortæller Tirans far Hussam.

Det vides ikke hvem bortførte Tiran fra hospitalet, ifølge hans familie var det den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ). En kilde i Israels forsvarshær udtaler at de kun forhandlede med PA – ikke terrorister samt at det var PA som fik overtalt terroristerne til at tilbagelevere Tirans lig til hans familie i Israel.

Havde PA ikke sørget for at Tiran kom hjem igen, havde de mistet enhver legitimitet, tilføjer kilden. Israels forsvarshær stod klar til at bruge militære midler, hvis forhandlingerne var brudt sammen.

Hele familien er meget taknemmelig over alle dem som har hjulpet med at løse krisen og har sørget for at få Tiran hjem så vi kan sige farvel til ham på en værdig måde og begrave ham i Daliyat al-Karmel, siger Tirans onkel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem