Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Terrorister bortførte israelsk-drusiske Tiran fra hospital i PA-kontrolleret Jenin

Israelsk-drusiske Tiran Fero (18) havnede på hospital i PA-kontrolleret Jenin efter han blev alvorligt såret i trafikulykke. Ifølge familien koblede palæstinensiske terrorister ham fra respirator og bortførte ham for øjnene af dem. Tiran er nu død. (Foto: Privat)
Israelsk-drusiske Tiran Fero (18) havnede på hospital i PA-kontrolleret Jenin efter han blev alvorligt såret i trafikulykke. Ifølge familien koblede palæstinensiske terrorister ham fra respirator og bortførte ham for øjnene af dem. Tiran er nu død.

Tiran Fero var 18 år og tilhørte den drusiske moniritet i Israel. Han blev alvorligt såret i trafikulykke i byen Jenin i Judæa og Samaria som kontrolleres af de palæstinensiske myndigheder (PA). MIFF har tidligere skrevet om at PA har mistet kontrol over byen som nu hærget af flere terrorgrupper der udgør en reel risiko mod Israels sikkerhed.

I dag kostede terroristernes hærgen i Jenin Tiran livet efter palæstinensiske terrorister koblede ham fra repirator på hospitalet og bortførte ham for øjnene af hans familie, ifølge hans familie, skriver Jerusalem Post.

Ved trafikulykken blev Tirans ven også såret, men fordi hans tilstand ikke var lige så kritisk, blev han fragtet til israelsk kontrolpost hvor israelske soldater sørgede for at han kom på et hospital i Israel. Det kan meget vel have reddet hans liv at han ikke blev indlagt på et hospital i Jenin.

Ifølge Israels forsvarshær og rapporter i palæstinensiske medier døde Fero på hospitalet, før han blev borført af uidentificerede mænd.

Som sagt var Tiran, ifølge hans familie i live da terroristerne bortførte ham fra hospitalet hvor han lå i respirator. Familien fortæller at omkring 20 bevæbnede personer kom ind på stuen, skød med maskingeværer og bortførte Tiran for øjnene af dem: – De frakoblede ham fra respiratoren og smed ham i en bil, fortæller hans chokerede familie.

Ifølge avisen Ha’aretz tilbageholdes liget af Tiran nu i en flygtningelejr i Jenin. En palæstinensisk embedsmand udtaler til avisen at terroristerne bortførte Tiran fordi de troede han var en israelsk soldat. Faro var ikke soldat – han gik i skole i en drusisk by i Nord-Israel.

Både israelske myndigheder og PA er involveret i arbejdet med at få Tiran leveret tilbage til hans familie så han kan blive begravet efter drusiske forskrifter. Terroristerne som bortførte ham kræver flere fængslede palæstinensere løsladt.

Ifølge israelske medier har det været svært for israelske myndigheder at komme i kontakt med PA’s præsident Mahmoud Abbas som er i Qatar for tiden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem