Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels anti-terroraktioner i Judæa og Samaria fortsætter – flere terrormistænkte anholdt

På billedet ses israelske specialstyrker under anholdelser af terrorister tæt på den PA-kontrolleret by Jenin, Judæa og Samaria (Vestbredden), natten til 1. dec 2022. (Foto: IDF)
I dag blev 15 eftersøgte palæstinensere og 3 terrormistænkte anholdt i den PA-kontrolleret by Jenin på Vestbredden.

MIFF har skrevet flere artikler om Israels igangværende anti-terroraktioner i Judæa og Samaria (Vestbredden) – især i de PA-kontrollerede byer Jenin og Nablus, hvor de palæstinensiske myndigheder har mistet kontrollen og terrorgrupper som truer Israels sikkerhed har taget over.

Ultimo nov. kunne MIFF fortælle at Israels forsvarshær (IDF), ifølge Israels efterretningstjenenste, havde afværget omkring 500 terrorangreb i 2022 takket være flere måneders målrettede anti-terroraktioner i Judæa og Samaria.

IDF’s antiterror-aktioner begyndte efter Israel blev ramt af den seneste terrorbølge i perioden 22. marts-5. maj som kostede mindst 19 personer livet og sårede endnu flere på krop og sjæl.

Den 22. marts blev fire personer dræbt i byen Ber Sheva da en terrorist knivstak folk på gaden, den 30. marts blev fem personer dræbt i et terrorangreb i byen Bnei Brak da en terrorist skød folk på åben gade, den 7. april blev tre personer dræbt da en terrorist skød mod en fyldt bar i hjertet af byen. Den 5. maj blev tre israelske fædre for øjnene af deres små børn, hugget ihjel af terrorister med økser under fejring af Israels fødselsdag. Alene ved det angreb mistede 16 israelske børn deres far.

Ud over de dræbte og deres familier som må leve med tragedien, er mange blevet såret på krop og sjæl. Antallet af israelske terrorofre er det højeste siden 2006 dræbt i løbet af så kort tid.

Ser vi på antal dræbte israelske terrorofre generelt, nåede Israel primo nov. en dyster milepæl med 29 dræbte israelske civile og sikkerhedsstyrker dræbt af palæstinensiske terrorister i 2022 – det er det højeste antal terrorofre siden 2008. Siden primo nov, har yderligere mindst tre israelere betalt med livet for meningsløs terror. I sidste uge blev 16-årige Aryeh dræbt på vej til skole, af terrorbomber plantet ved busstoppesteder i Jerusalem midt i myldretiden. Aryehs familie havde lavet Aliyah fra Canada. Han efterlader sig forældre og søskende som for altid må leve med tabet af en søn, en bror – et barn. I weeekenden bukkede 50-årige Tadese Tashume Ben Ma’ada under for sine kvæstelser efter de samme terrorbomber i Jerusalem. Tadese lavede Aliyah fra Etiopen for 21 år siden, tilbage står hans enke og deres seks børn som har mistet deres far.

Også i sidste uge var israelsk-drusiske Tiran Fero så uheldig at blive alvorligt såret i trafikulykke i byen Jening i Judæa og Samaria som kontrolleres af de palæstinensiske myndigheder. Tiran blev indlagt der på hospital og lagt i respirator. Flere bevæbnede palæstinensiske terrorister rev Tiran fra respiratoren og smed ham i en bil – Tiran døde af terroristernes hårdhændet behandling. Efter 30 timers forhandlinger og trusler fra det drusiske mindretal om at de selv ville gå ind i Jenin og hende Tiran hjem, blev hans lig tilbageleveret. Tiran blev begravet på sin 18 års fødselsdag i Nord Israel. Han efterlader sig forældre og søskende.

Det var de mange terrorangreb fik IDF til at iværksætte en større antiterroroperation. Flere af terroristerne kommer fra byerne Jenin og Nablus i Judæa og Samaria hvor PA som sagt har mistet kontrollen og byerne nu styres af flere terrorgrupper.

Ifølge IDF er over 2500 terrormistænkte siden ultimo marts, blevet anholdt i Judæa og Samaria. IDF er flere gange blevet angrebet af kraftig beskydning under anholdelserne. I nogle tilfælde har det udviklet sig til hårde gadekampe.

Også i dag har IDF gennemført anti-terroraktioner i Judæa og Samaria. 15 eftersøgte palæstinensere blev anholdt, 3 palæstinensere mistænkt for terroraktiviteter blev anholdt i Jenin, skriver Jerusalem Post.

Bevæbnede palæstinensiske terrorister angreb IDF-soldaterne med kraftig beskydning og kastede sprængstoffer. IDF-soldaterne besvarede ilden og dræbte 3 bevæbnede palæstinensiske terrorister. Fem palæstinensere blev såret.

De tre dræbte terrrorister i Jenin er Tariq Aldamj, Siddiqui Zakarneh og Atta Shilbi, ifølge lokale rapporter.

En palæstinensisk ambulance blev angiveligt fanget i den kraftige krydsild.

Der er ingen rapporter om sårede IDF-soldater som blev ledsaget af betjente fra grænsepolitiets undercover-enhed under anti-terroraktionen.

IDF har foretaget anholdelser i hele regionen og konfiskeret store mængder våben.

Palæstinensisk terror og dine penge

De palæstinensiske myndigheder (PA) udarbejder år efter år jihad skolepensum som oplærere palæstinensiske skolebørn i at blive terrorister og ofre livet i jihad. PA fortæller både små og større børn via skolen, medierne og børneprogrammer, at de er sat i verden for at kæmpe og ofre livet i jihad .

Palæstinensiske børn lærer at de ikke er kommet til verden for at skabe glæde, men for at dø som martyrer. De palæstinensiske børn bliver også oplært i at de og deres familier vil blive økonomisk sikretblønnet og æret i deres samfund, hvis de begår terror.

PA’s lønterror-skala giver højere løn jo værre terrorangrebet er og jo flere års fængsel terroristen idømmes. Tilbage i 2021 skabte det stor debat i Folketinget som diskuterede om dansk PA-bistand skulle stoppes så danskernes skattekroner ikke længere kunne misbruges af PA til terroropildning og terrorbelønning. Et flertal i Folketinget besluttede at lade misbruget af dine og vores skattekroner fortsætte – du kan se debatten her.

Eksempelvis kan de to terrorister der tidligere på året huggede 3 israelske fædre ihjel med økse på åben gade, foran fædrenes små børn, se frem til at få optil 14 millioner kroner i terrorløn som du er med til at finansiere via dansk PA-bistand.

De terrorister som begår de værste angreb får en højere “løn” end PA-ansatte som eksempelvis politifolk og lærere. Alt sammen finansieret af international bistand fra Danmark og andre PA-donorlande.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem