Her ses israelske soldater under anholdelse i Judæa og Samaria, 3. november 2022. (Foto: Israels forsvarshær)

Anholdelserne i Judæa og Samaria har forhindret omkring 500 terrorangreb

Over 2.500 mistænkte er blevet anholdt under den flere måneder lange antiterror-aktion.

Ifølge Israels efterretning har Israels forsvarshær (IDF) i skrivende stund afværget omkring 500 i år. Terrorangrene er blevet afværget takket være flere måneders målrettede anti-terroraktioner i Judæa og Samaria (Vestbredden), skriver Times of Israel.

IDF’s antiterror-aktioner begyndte efter Israel blev ramt af den seneste terrorbølge i perioden 22. marts-5. maj som kostede mindst 19 personer livet og sårede endnu flere på krop og sjæl.

Den 22. marts blev fire personer dræbt i byen Ber Sheva da en terrorist knivstak folk på gaden, den 30. marts blev fem personer dræbt i et terrorangreb i byen Bnei Brak da en terrorist skød folk på åben gade, den 7. april blev tre personer dræbt da en terrorist skød mod en fyldt bar i hjertet af byen. Den 5. maj blev tre israelske fædre for øjnene af deres små børn, hugget ihjel af terrorister med økser under fejring af Israels fødselsdag. Alene ved det angreb mistede 16 israelske børn deres far.

Ud over de dræbte og deres familier som må leve med tragedien, er mange blevet såret på krop og sjæl. Antallet af israelske terrorofre er det højeste siden 2006 dræbt i løbet af så kort tid.

Ser vi på antal dræbte israelske terrorofre generelt, nåede Israel primo nov. en dyster milepæl med 29 dræbte israelske civile og sikkerhedsstyrker dræbt af palæstinensiske terrorister i 2022 – det er det højeste antal terrorofre siden 2008. Siden primo nov, har yderligere mindst tre israelere betalt med livet for meningsløs terror. I sidste uge blev 16-årige Aryeh dræbt på vej til skole, af terrorbomber plantet ved busstoppesteder i Jerusalem midt i myldretiden. Aryehs familie havde lavet Aliyah fra Canada. Han efterlader sig forældre og søskende som for altid må leve med tabet af en søn, en bror – et barn. I weeekenden bukkede 50-årige Tadese Tashume Ben Ma’ada under for sine kvæstelser efter de samme terrorbomber i Jerusalem. Tadese lavede Aliyah fra Etiopen for 21 år siden, tilbage står hans enke og deres seks børn som har mistet deres far.

Også i sidste uge var israelsk-drusiske Tiran Fero så uheldig at blive alvorligt såret i trafikulykke i byen Jening i Judæa og Samaria som kontrolleres af de palæstinensiske myndigheder. Tiran blev indlagt der på hospital og lagt i respirator. Flere bevæbnede palæstinensiske terrorister rev Tiran fra respiratoren og smed ham i en bil – Tiran døde af terroristernes hårdhændet behandling. Efter 30 timers forhandlinger og trusler fra det drusiske mindretal om at de selv ville gå ind i Jenin og hende Tiran hjem, blev hans lig tilbageleveret. Tiran blev begravet på sin 18 års fødselsdag i Nord Israel. Han efterlader sig forældre og søskende.

De mange terrorangreb fik IDF til at iværksætte en større antiterroroperation. Flere af terroristerne kommer fra byerne Jenin og Nablus i Judæa og Samaria hvor PA har mistet kontrollen og byerne nu styres af flere terrorgrupper.

Ifølge IDFer over 2500 terrormistænkte siden ultimo marts, blevet anholdt i Judæa og Samaria. IDF er flere gange blevet angrebet af kraftig beskydning under anholdelserne. I nogle tilfælde har det udviklet sig til hårde gadekampe.

Store mængder våben og ammunition beslaglagt under en operation i august. (Foto: IDF)

Over 130 palæstinensere er blevet dræbt i kampene – de fleste af dem var bevæbnede terrorister, men også civile som havnede i skudlinjen er blevet ramt. Israelske soldater er også blevet dræbt i kampene. Mindst 250 våben og over 5,7 millioner kroner er blevet beslaglagt under antiterror-aktionerne.

På trods af den igangværende antiterror-operation har IDF ikke været i stand til at forhindre alle terrorangreb. Ud over terrorbølgen i perioden 22. marts-5. maj har der været flere andre terrorangreb mod israelere i Israel inkl. Judæa og Samaria. Som nævnt længere oppe, har midst 31 personer betalt med livet for palæstinensisk terror i 2022.

Palæstinensisk terror og dine penge

De palæstinensiske myndigheder (PA) udarbejder år efter år jihad skolepensum som oplærere palæstinensiske skolebørn i at blive terrorister og ofre livet i jihad. PA fortæller både små og større børn via skolen, medierne og børneprogrammer, at de er sat i verden for at kæmpe og ofre livet i jihad .

Palæstinensiske børn lærer at de ikke er kommet til verden for at skabe glæde, men for at dø som martyrer. De palæstinensiske børn bliver også oplært i at de og deres familier vil blive økonomisk sikretblønnet og æret i deres samfund, hvis de begår terror.

PA’s lønterror-skala giver højere løn jo værre terrorangrebet er og jo flere års fængsel terroristen idømmes. Tilbage i 2021 skabte det stor debat i Folketinget som diskuterede om dansk PA-bistand skulle stoppes så danskernes skattekroner ikke længere kunne misbruges af PA til terroropildning og terrorbelønning. Et flertal i Folketinget besluttede at lade misbruget af dine og vores skattekroner fortsætte – du kan se debatten her.

Eksempelvis kan de to terrorister der tidligere på året huggede 3 israelske fædre ihjel med økse på åben gade, foran fædrenes små børn, se frem til at få optil 14 millioner kroner i terrorløn som du er med til at finansiere via dansk PA-bistand.

De terrorister som begår de værste angreb får en højere “løn” end PA-ansatte som eksempelvis politifolk og lærere. Alt sammen finansieret af international bistand fra Danmark og andre PA-donorlande.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp