Fire israelere blev myrdet og mindst to blev alvorligt såret i terrorangreb i byen Beersheba, 22. marts 2022. (Foto: Flash90)

Israels sikkerhedsstyrker i højeste alarmberedskab efter terrorangreb i Beersheba begået af tidligere terrordømt

Stigende frygt i Israel for at flere terrorangreb kan være på vej.

Premierminister Naftali Bennett har sat Israels sikkerhedsstyrker i “højeste alarmberedskab”, efter israelsk arabisk beduin igår udførte terrorangreb og myrdede fire tilfældige israelere med knivangreb og bilangreb i den blandede by Beersheba i det sydlige Israel. Mindst to israelere blev alvorligt såret ved angrebet, skriver The Algemeiner.

Terroristen er 34-årige Mohammad Ghaleb Abu al-Qi’an, fra den beduinske by Hura i det sydlige Negev. Terroristen er tidligere dømt for at ville tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat.

Terrroristen knivstak først en kvinde på en tankstation, vendte derefter tilbage til sin bil og kørte ind i en cyklist. Herefter kørte terroristen til et nærliggende indkøbscenter, hvor han steg ud af sin bil og stak flere personer, inden han blev neutraliseret af en lokal buschauffør.

Optagelser på overvågningskamera fra stedet viser at buschaufføren forsøgte at tale med terroristen og overtale ham til at smide kniven. Terroristen nægtede at smide kniven og til sidst havde buschaufføren ikke andet valg end at skyde terroristen.

Premierminister Bennett har sendt sine “dybeste kondolencer” til familierne til de myrdede i det “afskyelige” terrorangreb og takkede den civile, der skød terroristen, for hans “tapperhed” og for at forhindre yderligere tab af menneskeliv.

»Sikkerhedsstyrkerne er i højeste alarmberedskab. Vi vil tage kraftige skridt mod terrorister,” advarede Bennett. “Vi vil også forfølge og pågribe dem, der har hjulpet terroristen.”

Politikommissær Kobi Shabtai fortalte journalister på stedet, at hele hændelsen varede otte minutter, og politibetjente ankom til stedet fire minutter efter at være blevet alarmeret.

“Vi har ikke set så drabelig en terrorhændelse i meget lang tid,” sagde Shabtai.

Tilbage i juni 2015 blev terroristen som var tidligere skolelærer i Hura, tilbageholdt, og under hans afhøring indrømmede han at støtte ISIS og deltage i møder med ISIS-tilhængere, rapporterede den israelske nyhedskanal N12. Afhøringen afslørede også, at han planlagde at rejse til Syrien i juli 2015 og slutte sig til ISIS.

Abu al-Qi’an afsonede fire år i fængsel efter at være blevet tiltalt for at støtte og fremme ISIS og forsøge at danne en terrorcelle i Israel. Han blev løsladt i 2019.

Minister for offentlig sikkerhed Omer Barlev beskrev angrebet som “brutalt og alvorligt”, udført af en “forbandet terrorist, og at det ville have været bedre, hvis han ikke var blevet løsladt fra fængslet i 2019.”

»Vi vil ikke hvile, før vi udrydder nationalistisk motiveret terror. Vi vil forfølge og finde terroristerne, hvor end de befinder sig,« Tweetede Barlev.

Forsvarsminister Benny Gantz sagde, at landets sikkerhedsstyrker er i “højt alarmberedskab” som følge af flere trusler.

“Vi vil sørge for at dem som har opfordret til de seneste angreb eller støtter dem – vil betale prisen,” meddelte Gantz

Det dødelige angreb blev hyldet af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 og Islamisk Jihad som er den næststørste terrorgruppe i Gaza og også støttes af Iran. Traditionen tro blev terrorangrebet fejret i Gaza med uddeling af kager.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp