Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Hårdt pres fra Israel og PA fik nogle af Lions’ Den terrorister til at overgive sig

Her ses terrorister fra den nye terrorgruppe Lions' Den som står bag flere terrorangreb mod israelere. (Foto: Flash90)
Khaled Abu Toameh: - De palæstinensiske myndigheder (PA) holdt møder med terrorgruppen i Nablus og tilbød jobs i PA-sikkerhedsstyrker. De få terrorister som har overgivet sig til PA, er i beskyttet varetægt for ikke at blive anholdt eller dræbt af IDF. Tiden vil vise om PA også kan overbevise terrorister i Jenin om at nedlægge deres våben.

Khaled Abu Toameh er en kendt israelsk-arabisk journalist, foredragsholder og dokumentarfilmskaber, som blandt andet skriver for Jerusalem Post og Gatestone Institute – MIFF har i flere år gengivet Toamehs artikler.

I dag kunne MIFf fortælle at 4 terrorister fra den nye terrorgruppe Lions’ Den som de danske medier kalder for en “oprørsgruppe”, har overgivet sig til de palæstinensiske sikkerhedsstyrker – inkl. Mahmoud al-Bana som er en af terrorgruppens ledere


I forbindelse med terroristernes overgivelse til PA’s sikkerhedsstyrker, bringer MIFF Toamehs analyse af hvorfor Lions’ Den terroristerne valgte at overgive sig, i Jerusalem Post:

Ifølge Toameh er terroristernes overgivelse et resultat af enormt pres fra Israel og de palæstinensiske myndigheder (PA).

Nogle palæstinensere ser terroristernes dramatiske beslutning som første skridt mod afvikling en afvikling terrorgruppen som allerede har udført flere dødelige terrorangreb mod israelere. Terrorgruppen voldte både Israel og PA problemer.

Toameh understreger at terroristernes overgivelsen ikke er ensbetydende med at terrorguppen vil forsvinde i løbet af den kommende tid. Der kan gå flere uger før terrorgruppens øvrige terrorister overtales til at overgive sig.

Terroristerne som har base i den PA-kontrollerede by Nablus (især i byens gamle bydel som også kaldes for Kasbah), så hvordan israelske specialsoldater gik målrettet efter at slå ned mod terrorgruppens medlemmer.

Terrorgruppen mistede to af sine øverste ledere – Tamer al-Kilani som blev dræbt i en eksplosion da han gik forbi en motorcykel og Wadi al-Houh som blev skudt og dræbt af israelske styrker under deres raid mod terrorgruppen og deres bombefabrik i Nablus’ Kasbah.

Dagen efter anholdte Israels forsvarshær (IDF) tre palæstinensere mistænkt for at være Lions’ Den terrorister som har påtaget sig ansvaret for flere terrorangreb mod israelske soldater og civile i Nablus-området og planlagde stort terrorangreb i Tel Aviv som blev afværget takket være en israelsk-arabisk og en jødisk politimand.

IDF har desuden anholdt flere andre mistænkte i løbet af de seneste par uger.

Ud over at raide terrorgruppen og anholde deres medlemmer, lukkde IDF Nablus samt omkringliggende byer og landsbyer for et uger siden og har dermed gjort det svære for terrorgruppen at gennemføre terrorangreb. Lukningen har også påvirket den lokale økonomi og begrænset bevægelsesfriheden for flere tusind palæstinensere.

Med det øgede pres på den lokale økonomi, steg presset både på terroristerne og de civile i området som kan mærke konsekvenserne på pengepungen. Det har fået palæstinenserne til at lægge pres på PA om at finde en løsning på krisen.

Palæstinensiske embedsmænd har holdt flere møder med terroristerne i et forsøg på at overtale dem til at nedlægge deres våben og overgive sig til de palæstinensiske sikkerhedsstyrker – kun få terrorister valgte at overgive sig.

Bevæbnede terrorister på gaderne i PA-kontrolleret Nablus ses som et tegn på at PA har mistet kontrollen over situationen.

De palæstinensiske embedsmænd tilbød terroristerne arbejde i de palæstinensiske sikkerhedsstyrker. Tilbuddet ligner samme aftale, som PA indgik med terrorister fra terrorgruppen Al-Aqsa Martyr Brigaderne som er den væbnede fløj af Fatah som kontrollerer PA – se hvor mange milliarder Danmark giver PA i 2021-2025.

Kilder i Nablus sagde torsdag, at PA øgede presset på terroristerne efter al-Kilani og al-Houh blev dræbt.

Ifølge kilderne har PA været udsat for pres fra Israel og flere internationale PA-donorlande, inkl. USA om at PA sørger for holde styr på terroristerne.

Det menes også at flere af terroristernes familier Familierne også bad dem om at udlevere sig PA-sikkerhedsstyrkerne. Israelske myndigheder tilbagekaldte for nylig arbejdstilladelser til terroristernes familiemedlemmer så de ikke kunne arbejde i Israel, hvor løn- og arbejdsvilkår er meget bedre end i PA’s selvstyreområder, alt i alt førte det til øget pres mod terroristerne i Lions’ Den.

Mahmoud al-Bana, en af de øverste terrorledere i terrorgruppen overgav sig til PA-sikkerhedsstyrker onsdag aften, selvom alt tyder på han er en stærk modstander af det.

Han truede endda et andet medlem af terrorgruppen, Tamer al-Sabi’, som for nylig indvilligede i at nedlægge sine våben for et job i PA’s sikkerhedsstyrker.

Alt tyder dog på at Bana ændrede mening, efter han blev såret under IDFs raid mod terrorgruppens bombefabrik den 25. oktober, skriver Toameh.

Bana var ifølge kilder i Nablus sammen med al-Houh, da sidstnævnte blev dræbt af IDF for to dage siden.

I skrivende stund har mindst 4 Lions’ Den terrorister overgivet sig til PA-sikkerhedsstyrker og holdes nu i “beskyttet varetægt” så IDF ikke kan anholde eller dræbe dem.

Selvom Lions’ Den har forsøgt at nedtone betydningen af ​terroristernes overgivelse, mener palæstinenserne, at nedtællingen til afvikling af terrorgruppen er begyndt.

Det er endnu uvist, om flere terrormedlemmer ville forlade terrorgruppen. Det vil også vise sig, om PA kan overbevise flere hundrede bevæbnede terrorister i Jenin-området om at nedlægge deres våben.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem