21-årige Ido Baruch blev dræbt i terrorangreb i Judæa og Samaria den 11. oktober 2022. Hans forældre besluttede at donation af hans organer, ville være i hans ånd. (Foto: Israels forsvarshær)

Ido blev dræbt i terrorangreb – nu har hans hornhinder givet to israelere synet tilbage

- Ido levede for at hjælpe andre og gøre hvad han kunne for at sprede glæde - sådan var Ido. Nu lever dele af Ido videre i andre, siger hans mor, Einav.

Ido Baruch blev kun 21 år, den 11. okotober blev han dræbt i terrorangreb af palæstinensisk terrorist i Judæa og Samaria tæt på den israelske bosættelse Shavei Shomron.

Terrorangrebet som kostede Ido livet, skete blot få dage efter 18-årige Noa Lazar blev dræbt i terrorangreb i Øst-Jerusalem.

Idos forældre besluttede at donation af hans organer, ville være i hans ånd. Nu har to israelere fået synet tilbage takket være donation af Idos hornhinder, skriver Times of Israel.

Aviva Raanan og Binyamin Goren fik foretaget hornhindetransplantationen på Meir medicinske center i Kfar Saba. Både Aviva og Binyamin sagde at de både er «glade og kede af det» over at have fået Idos hornhinder:

– Jeg vidste med det samme at det var Idos hornhinde da de ringede til mig med besked om at en donor var blevet fundet. Det er virkelig trist at en ung soldat som er blevet dræbt i et terrorangreb og at jeg ville modtage hans hornhinde, siger Aviva Raanan, som har ventet i seks år på en hornhinde.

Idos mor fortæller at donation af Idos organer er i tråd med hans syn på livet: – Ido levede for at hjælpe andre, han hjalp alle og gjorde hvad han kunne for at sprede glæde – sådan var Ido, siger Einav Baruch.

Einav tilføjer «nu lever dele af Ido videre i andre».

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp