Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Dennis vidste ikke at han var med til at godkende dansk bistand til terrorgruppe – nu er han vred

Her ses blodspor i et af hjemmene i kibbutz Be'eri efter Hamas-massakren 7 oktober 2023. Be'eri er en af de kibbutzer, der blev hårdest ramt af massakren. (Foto: Flash90)
I årevis var danske skattekroner med til at finansiere terrorgruppen DFLP, der har flere israelske liv på samvittigheden. Hvorfor blev DFLP ikke undersøgt før pengene blev udbetalt?

MIFF har skrevet utallige artikler om hvad der skete under 7. oktober-massakren mod Israel. Massakren var den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Danske skattekroner gik til terrorgruppe med israelske liv på samvittigheden, efter 7. oktober-massakren kom det frem at Enhedslisten i årevis havde givet økonomisk støtte til demokratiprojekt i Judæa og Samaria (Vestbredden) med blandt andet Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP).

Derfor besluttede Enhedslisten at indstille alt fremtidigt samarbejde med DFLP efter mistanke om, at DFLP’s afdeling i Hamas-kontrolleret Gaza, havde deltaget i massakren.

Enhedslisten beklagede DFLP-samarbejde efter 7. oktober-massakren mod Israelpartiets forretningsudvalgsansvarlige udtalte: – Vi er dybt ulykkelige over oplysningerne om, at en del af en organisation, som vi tidligere har haft samarbejde med, angiveligt har deltaget i angrebet den 7. oktober. Det er helt forfærdeligt – og vi tager den kraftigst mulige afstand,

I går kunne MIFF fortælle at der var kommet flere oplsyninger frem om partiets støtte til terrorgruppen DFLP. DFLP-støtten blev betalt af danske skattekroner. Partiet beklagede igen deres DFLP-samarbejde.

Her er seneste opdatering fra Jotam Confino om Enhedslistens samarbejde med DFLP:


Dennis var med til at godkende danske skattekroner til DFLP – nu er han vred, Enhedslisten fik sat gang i samarbejdet med DFLP ved at sende en ansøgning til Dansk institut for partier og demokrati (DIPD) som er med til at fordele dansk ulandsbistand.

DIPD’s bestyrelse består af 11 medlemmer (politikere og civile) som beslutter hvad de danske skattekroner skal gå til.

I 2011 læste DIPD-bestyrelsen Enhedslistens udtalelse: »DFLP har i årtier afskrevet væbnet modstand som et muligt middel i kampen mod den israelske besættelse.«

Men siden er terrorgruppen DFLP blevet koblet til flere terrorangreb mod Israel – se eksempler her.

B.T har talt med Dennis Nørmark. Dennis er forfatter, foredragsholder, medlem af Liberal Alliance og DIPD-bestyrelsesmedlem. Han fortæller blandt andet om bekymringerne da danske skattekroner til terrorgruppen DFLP blev godkendt. Alligevel var han i 2011 med til at godkende pengestrømmen.

Dennis kalder afsløringerne af DFLP’s terroraktiviteter for »oprørende.« 

Han fortsætter: »Hvis det, du beskriver, er rigtigt, så vidner det om både dårligt researcharbejde fra Dansk institut for partier og demokratiers side og fra Enhedslisten,«

Ifølge Enhedslisten og DIPD, vidste de ikke at DFLP var involveret i terrorangreb mod Israel.

Dennis klader det rystende, at DFLP deltog i terrorangreb mod Israel og har israelske liv på samvittigheden med danske skattekroner i lommen.

Dennis indrømmer at det er svært at undersøge dem, der modtager danske skattekroner i udviklingslande. Han tilføjer: »Når man støtter bevægelser, der kæmper for demokrati i tredje verdens lande, så løber man ofte ind i nogle der har en blakket fortid,«

Han fortsætter: »Men at de også tydeligvis er voldelige, mens de modtager støtte, er naturligvis oprørende. Om der er tale om uvidenhed eller ligegyldighed overfor gruppens aktiviteter fra Enhedslistens eller eksperternes side, skal jeg ikke kunne sige.«

Her er Enhedslistens respons på Dennis’ udtalelser om danske skattekroner til terrorgruppen DFLP: »Som jeg har sagt før, så er det helt åbenlyst, at vi fejlbedømte DFLP fuldstændigt. Vi støttede kun det bistandsprojekt, som de var en del, fordi det var vores og Dansk institut for partier og demokratiers helt klare opfattelse, at DFLP var imod terror og havde afsværget sig militante aktiviteter. Det beklager vi dybt, og det er jeg personligt utrolig ked af. Vi har helt uden tvivl været for dårlige til at gennemskue, hvem DFLP er,«

»Og det er klart, at lige så snart vi blev bekendt med, at DFLP havde været involveret i det forfærdelige terrorangreb den 7. oktober, valgte vi at bryde relationen til dem. Det var dybt chokerende for os at opdage, og jeg vil gerne understrege, at i Enhedslisten tager vi den skarpeste afstand fra al terror og alle krigsforbrydelser.«

Her er DIPD’s respons: »Ligesom i alle andre tilfælde traf DIPD’s bestyrelse i denne sag afgørelse på et oplyst grundlag. Partiet fremlagde hvad der jf. referaterne vurderedes som tilstrækkelig information, og der indhentedes uvildig ekspertvurdering fra blandt andet en anerkendt forskningskapacitet.«

Ikke første gang danske skattekroner havnede i lommerne på terrorister med israelske liv på samvittigheden. MIFF har igennem flere år advaret om at danskerne er med til at betale for terrorangreb mod Israel.

I 2020 skrev MIFF: – Dansk bistand havnet i lommen på terrorister bag mordet på 17-årige Rina. Dansk regulering virker ikke – dansk bistand strømmer fortsat i terroristernes lommer. NGO Monitors undersøgelser har vist at dansk bistand – til trods for dansk regulering mod udbetaling af bistand til terrorgruppen PFLP eller NGO’er med forbindelser til PFLP, fortsat strømmer i lommerne hos UAWC, der har PFLP-forbindelser

MIFF har gentagende gange gjort opmærksom på at Rinas mordere har danske bistandskroner i lommen.
Efter PFLP terrorangrebet mod 17-årige Rina og hendes familie, sammenlignede en officiel palæstinensisk avis hendes morder, Samer Arbid med Jesus. Arbid blev ansat og tilknyttet to palæstinensiske organisationer, der blandt andet har modtaget midler fra de danske og norske skatteydere.

I 2021 skrev MIFF: – MIFF har i årevis gjort opmærksom på at bistand givet til de palæstinensiske myndigheder (PA) og til palæstinensiske NGO’er IKKE bruges til deres formål – nemlig at hjælpe palæstinenserne. I stedet går millioner af kroner til indirekte- og direkte finansiering af terror. MIFF har gang på gang dokumenteret en klar forbindelse mellem misbruget af midler og terrorangreb.

I 2023 skrev MIFF: – I spørgsmål til udviklingsministeren henviste medlem af Folketinget til TikTok-klip, hvor børnehavebørn simulerede at de var terrorister som dræbte israelske soldater. Det er ikke noget nyt at palæstinensiske ledere misbruger børn i væbnet krig og terror mod Israel. Brugen af børnesoldater var en central del af Yasser Arafats militære strategi under Anden Intifada. Men misbruget fortsætter også i dag og det er ikke noget nyt at dansk bistand til de palæstinensiske myndigheder (PA) og FN-agenturet UNRWA misbruges til at støtte terror mod israelere. Som MIFF kunne fortælle, har de danske skatteydere givet PA og UNRWA 4,37 milliarder kroner i 1994-2021.

I 2023 gravede MIFF i Folketingets arkiv for at undersøge hvor ofte misbrug af dansk PA-bistand havde været op til politisk debat – se undersøgelsen her.

I 2024 skrev MIFF at PET advarer om høj risiko for terrorfinansiering via NGO’er. Et politisk flertal kræver handling efter danske donationer var havnet hos Hamas.

Hvis der nogensinde var en tid hvor din stemme er afgørende, er tiden nu!
Bliv medlem af MIFF her!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem