Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

PET: Høj risiko for terrorfinansiering via NGO’er – politisk flertal kræver handling efter danske donationer havnede hos Hamas

Her ses medlemmer af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas' militære fløj under parade efter seneste Gaza-krig mod Israel, maj 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)
Dansk terrorsigtet mand formåede at indsamle flere millioner kr fra danskere som troede at deres penge gik til nødhjælp - myndighederne greb ikke ind.

Desværre er det ikke noget nyt, at dansk bistand til palæstinenserne er blevet misbrugt til terror– og propagandakrigen mod Israel. I årevis er danske skattekroner givet til de palæstinensiske myndigheder (PA), NGO’er og FN-organet UNRWA, blevet misbrugt til terror. Men trods overvældende beviser, har Danmark ikke stoppet pengestrømmen. Det seneste eksempel er Danmarks pengestrøm til UNRWA trods beviser for at flere UNRWA-ansatte deltog i 7. oktober-massakren mod Israel.

Mord, voldtægter og kidnapninger, den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Politisk flertal kræver handling efter TV2’s afsløring af danske NGO-donationer som havnede i Hamas’ lommer, ifølge TV2, vil regeringen derfor stramme kontrollen med overførsler til udlandet. Til TV2 lyder meldingen fra et politisk flertal: – Hvis man vil forhindre, at danske nødhjælpskroner risikerer at ende hos terrororganisationer, må man lave strengere kontrol med bankoverførsler til en række lande.

TV2 har aflsløret at danskere havde givet flere millioner kr til en 60-årig terrorsigtet dansk mand – pengene havnede i lommen hos flere med tætte Hamas-forbindelser.

Bjørn Brandeborg (Socialdemokratiets retsordfører), udtaler på vegne af regeringen: – Der er desværre nu eksempler på, at der bliver overført penge til organisationer med forbindelser til terrororganisationer. Det ønsker vi selvfølgelig ikke.

Manden indsamlede flere millioner kr uden indsamlingstilladelse eller konto. Millionerne blev overført til udlandet.

Pilen peger på Tyrkiet, derfor vil partierne Dansk Folkeparti, Danmarksdemokraterne og Det Konservative Folkeparti have strammet overvågningen af pengeoverførsler til Tyrkiet. Mai Mercado (retsordfører for Det Konservative Folkeparti), udtaler: – Vi må lave et værn, så man gør det vanskeligt at sende penge ud af landet til mellemmænd og bagmænd, som videreformidler penge til foreninger, der støtter Hamas.

Tilbage i 2021 kunne MIFF fortælle at Hamas har hemmelige investeringer i lande som Tyrkiet til en værdi af flere millioner kr.

Bjørn Brandeborg (Social Demokratiets retsordfører), ønsker ikke at sætte navn på landene endnu og tilføjer, at han frygter Danmarks fokus på Tyrkiet, vil betyde at terrorfinansiering vil blive kanaliseret via andre lande. Derfor opfordrer han statens hvidvaskforum, der inkluderer PET og Finanstilsynet til at undersøge, hvilke lande bør kontrolleres for terrorfinansiering.

PET: – Stor risiko for terrorfinansiering via NGO’er, sådan skrev PET blandt andet  i deres rapport fra primo 2024. Problemet gælder også for nødhjælpsindsamlinger. Ifølge PET bruges Tyrkiet som transitland og kanaliseres derfra til terrorgrupper.

Nordea lukkede foreningskontoen – indsamlingerne fortsatte, tilbage i 2020 blev den terrorsigtet mands konto lukket af banken. Dvs. at han ikke længere kunne samle penge ind via egen konto/indsamlingstilladelse. Nu viser det sig at han via sin forening i årevis både overtrådte de danske indsamlingsregler og blev politianmeldt flere gange. Allerede i 2020, meddelte Civilstyrelsen, der blandt andet har ansvar for at indsamlingsregler overholdes, til den terrorsigtet mand, at hans pengoverførsler var mistænksomme og at han var mistænkt for terrorfinansiering. Først i 2021 blev foreningens indsamlingstilladelse stoppet.

Fortsatte indsamlinger via andre foreninger, fra ultimo 2020 gik manden over til at indsamle penge via andre foreninger med indsamlingstilladelse og konti. Hans forening bad danskere om at give penge til nødhjælp via andre foreninger.

Flere millioner kr indsamlet ulovligt uden myndighederne greb ind, fra ultimo 2020 til ultimo 2023, brugte manden flere foreningers konti til at samle millionerne ind fra danskere, som troede at deres penge gik til nødhjælp. Manden blev først anholdt ultimo 2023.

Hamas står ikke på Tyrkiets terrorliste, terrorgruppen som har kontrolleret Gaza siden 2007, står på EU, USA og Israels terrorliste.

Tyrkiets præsident støtter Hamas, i marts 2024 sagde præsident Recep Tayyip Erdogan: – Tyrkiet er et land, som taler åbent med lederne af Hamas, og som støtter dem stærkt.

Lars Krull som er seniorrådgiver på Aalborg Universitet og ekspert i hvidvask, udtaler om Tyrkiet: – Måske skal vi til at holde lidt mere øje med den måde, vi agerer med og gennem Tyrkiet, når det handler om transaktioner.

Stramme regler stopper ikke terrorfinansiering, samtidig understreger Krull at dem som vil have penge overført til terrorgrupper altid vil finde nye veje. Derfor mener han at Danmark i stedet bør skærpe indsamlingsreglerne til foreninger, især set i lyset af, at manden igennem flere år kunne fortsatte sine ulovlige pengeindsamlinger via andre foreninger – uden at myndighederne greb ind.

Partiet Liberal Alliance er enig i at reglerne skal strammes, men understreger samtidig at: – Man skal være påpasselig, for der er også meget legal og ordentlig forretning gennem Tyrkiet, siger partiets retsordfører Steffen Larsen.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem