Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Omkring 50 israelske massakre-overlevende har begået selvmord

Den 7. oktober 2023 blev Supernova-festival i Israel omdannet fra samlignspunkt for flere hundrede unge som hyldede fred, til et mindesmærke for hvordan de blev myrdet eller kidnappet til Gaza.
Det fortalte en massakre-overlevende under en parlamentarisk høring med Israels statsrevisionskommission.

Den 7. oktober 2023, blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, men alle israelere/udenlandske statsborgere på tværs af religion, etnicitet, alder og køn var legitime mål for terroristerne.

Mord, voldtægter og kidnapninger – flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Omkring 50 israelske massakre-overlevende har begået selvmord og mere end 600.000 israelere venter på psykologhjælp, skriver The Algemeinrer

Massakre-overlevende er psykisk nedbrudt og kan ikke vende tilbage til livet, under 7. oktober-massakren, gik terroristerne også til angreb mod deltagerne ved musikfestivalen for fred, Nova Music Festival, hvor de myrdede, voldtog og kidnappede. Alene ved festivalen kostede massakren mindst 364 unge mennesker fra Israel og andre lande livet. Omkring 50 af de overlevende fra festivalen, har begået selvmord. Det fortalte massakre-overlevende Guy Ben Shimon under en parlamentarisk høring med Israels statsrevisionskommission.

Guy fortæller: – De færreste ved at omkring 50 massakre-overlevende fra Super Nova Music Festival har begået selvmord. Tallet er fra februar og kan desværre være endnu højere nu. Mange af mine venner som overlevede massakren, kan ikke vende tilbage til livet. Mange massakre-overlevende er blevet tvangsindlagt fordi de er psykisk nedbrudt. Os der overlevede kan ikke komme ud af sengen.

Guy tilføjer: – Jeg er praktisk talt ude af stand til at lave noget. Jeg var nødt til at få en hund som hjælper mig med at overleve. Vi vil tilbage til vores liv, vores arbejde og en slags normalitet, men vi kan ikke gøre det alene – vi har brug for hjælp.

Hensigten med den parlamentariske høring var at se på overlevendes klager over myndighedssvigt.

Naama Eitan overlevede også massakren, men kan ikke længere få sit liv til at hænge sammen. Hun fortæller: – Jeg deltog i en undersøgelse, hvor min puls og andre sundhedsmarkører blev overvåget. Undersøgelsen bekræftede hvor dårligt mit helbred er. Jeg kan ikke sove om natten og om dagen gennemlever jeg de forfærdelige øjeblikke, hvor jeg lå gemt i buskene mens terroristerne passerede forbi. Jeg tør ikke forlade mit hjem alene og må have nogen med mig overalt.

Ny undersøgelse viser at 600.000 israelere stadig venter på at få psykologhjælp.

Ifølge Israels sundhedsministerium har de ikke information om selvmordene.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem