Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Derfor stopper Enhedslisten samarbejdet med DFLP efter Hamas-massakren i Israel

Den 7. oktober stormede flere tusind terrorister ind i Israel fra Hamas-kontrolleret Gaza. Over 1,200 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd blev så brutalt myrdet, at mange ofre ikke kan identificeres. På billedet ses begravelsen af familien Zohar. Yaniv, Yasmin og deres to døtre Keshet og Tehelet fra Kibbutz Nahal Oz blev myrdet af Hamas-terrorister, 13-årige Ariel er eneste overlevende i familien. Rishon LeZiyyon, 17. oktober 2023. (Foto: Yossi Zeliger/TPS)
Vi er dybt ulykkelige over oplysningerne om, at en del af en organisation, som vi tidligere har haft samarbejde med, angiveligt har deltaget i angrebet den 7. oktober. Det er helt forfærdeligt – og vi tager den kraftigst mulige afstand, siger Rasmus Holme, der er forretningsudvalgsansvarlig i Enhedslisten.

I dag skriver Politiken, at Enhedslisten (EL) i mange år deltog i demokratiprojekt i Judæa og Samaria (Vestbredden) med blandt andet Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP).

Nu har EL besluttet at indstille alt fremtidigt samarbejde med DFLP.

Det sker som en direkte konsekvens af mistanke om at DFLP’s afdeling i Hamas-kontrolleret Gaza, deltog i Hamas-massakren i Israel den 7. oktober.

Hamas-massakren blev begået af de iransk støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) – det er den værste massakre mod jøder siden Holocaust

Hamas-massakren har kostet over 1.400 liv, over 4.600 sårede, utallige savnede, over 200 kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza og flere tusind raketangreb mod tæt befolkede israelske byer. Blandt de kidnappede er også danske Itzik på 69 år. Flere af de myrdede israelere er israelske arabere, beduiner, druzere og andre israelske minoriteter.

Terroristerne Live-streamede på sociale medier, hvordan de slagtede hele familier med en ubeskrivelig brutalitet og Israel har fundet udførlige Hamas-manualer på, hvordan de skulle slagte civile.

Det har også vist sig at Hamas-terroristerne havde taget stoffet Captagon som holdt dem vågne, rolige, ligeglade og fattede mens de slagtede hele familier, brændte dem levende i deres hjem, myrdede babyer foran deres forældre/myrdede forældre foran deres børn, skar kropsdele af deres ofre mens terroristerne spiste ofrenes Shabbat-måltid eller voldtog og misbrugte kvinder ved siden af ligene af dem, de allerede havde myrdet.

Rasmus Holme, der er forretningsudvalgsansvarlig i Enhedslisten, udtaler: »Vi er dybt ulykkelige over oplysningerne om, at en del af en organisation, som vi tidligere har haft samarbejde med, angiveligt har deltaget i angrebet den 7. oktober. Det er helt forfærdeligt – og vi tager den kraftigst mulige afstand«.

Samarbejdet mellem EL og DFLP var blevet formidlet af Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD). EL har været med til at uddanne unge palæstinensere i demokrati, menneskerettigheder og ligestilling i et projekt i 2013-2021. Nu er projektet slut og vil ikke blive fornyet.

Rasmus Holme tilføjer: »Det er klart, at vi må tage ved lære af det her. Vores opgave er nu at få al information frem om, hvad der er sket, og sikre, at der aldrig nogensinde sker en gentagelse af sådan et samarbejde«.

EL’s udenrigsordfører Trine Pertou Mach støtter beslutningen: »Hamas’ angreb i Israel er helt forfærdeligt og skal fordømmes på det kraftigste«

Trine Pertou Mach tilføjer: »Hvis en del af en organisation, som Enhedslisten har lavet bistandsprojekter med, efterfølgende kan have deltaget i det angreb, er det både chokerende og forfærdeligt«

Mathias Parsbæk Skibdal, der er fungerende direktør mener ikke EL kan bebrejdes, fordi samarbejdet blev formidlet af DIPD: »Enhedslisten har lavet et godt stykke arbejde i demokratiets tjeneste med nogle fornuftige partnere. At der så er nogle andre, der betaler medlemskontingent samme sted, der tilsyneladende vælger at indgå i en terrorhandling, er rigtigt ærgerligt«

Mathias Parsbæk Skibdal tilføjer: »Men vi har intet indtryk af, at der skulle være nogen som helst sammenhæng mellem de aktiviteter, som Enhedslisten har stået for, og den terrorhandling, der er begået«.

Ifølge Mathias Parsbæk Skibdal har DIPD holdt øje med projektet for at sikre, at der ikke blev samarbejdet med personer eller organisationer som står EU’s terrorliste.

DFLP blev stiftet i 1968 og er en marxistisk-leninistik organisation.

DFLP’s militære fløj står bag flere terrorangreb mod Israel, inkl. et terrorangreb mod den israelske by Ma’alot, der kostede 25 liv.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem