Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Palæstinensisk teolog: – Hvis muslimerne ønsker at leve i fred og sikkerhed, må de fjerne jøderne

Palæstinenseren Mraweh Nassar på Kanal 9/ Qanat TV 10. februar. (Skærmdump via Memri)
Palæstinensisk teolog udtrykte sin drøm om folkemord på jøder på tyrkisk tv-kanal.

Palæstinenseren Mraweh Nassar er islamisk lærd. Den 10. februar talte han på Kanal 9/ Qanat TV, en tyrkisk tv-station.

– Den farligste fjende er jøderne. Alle de andre fjender af [den palæstinensiske] sag er jødernes lakejere nu. Allah gjorde sagen klar [i Koranen]: ‘I vil finde at den stærkeste i fjendskab mod de troende vil være jøderne.’ De vil fortsætte med at bekæmpe jer, indtil du vender ryggen til din religion, hvis de er i stand til det, indleder Nassar.

Han fortsatte med at citere hadithen, som terrorgruppen Hamas også citere i deres charter – læs det HER, hvor der udtrykkes en drøm om at naturen vil hjælpe muslimer med at dræbe jøder.

– Efter [jøderne] er dræbt, i Isas tid [muslimernes navn for Jesus, som de tror vil komme tilbage til jorden til dommedag], vil muslimer opleve deres bedste dage, fordi der ikke længere vil være jøder på jorden, sagde Nassar.

Ifølge den islamiske teolog vil det være en herlig tid, fuld af rigdom og velstand.

– Ingen vil have behov for hjælp, fordi verden vil være renset for jøder, sagde Nassar. Memri – læs mere HER har oversat og udgivet klippet.

En hovedfaktor i arabernes og palæstinensernes konflikt med Israel er jødehadet som er indbygget i islam. Jøderne har ifølge islamistiske teologer «ingen ret overhovedet» til at eje selv den «mindste del af» Israel. Læs de chokerende eksempler på jødehad som kom frem under en samling for ledende sunni-muslimske teologer.

Der blev heldigvis taget et stærkt opgør med jødehad i Vest-Europa efter nazisterne var blevet nedkæmpet i slutningen af Anden Verdenskrig. I dag er “antisemit” en af de værste etiketter du kan sætte et menneske. I andre deler av verden er det opgør ikke taget – tværtimod. Læs: Hanna Ziadeh: -Jødehadet blandt araberne er så udbredt, at det værste skældsord er at kalde en person »jahudi«, jøde. -Jødehadet i Mellemøsten bliver dagligt legitimeret af politikere, meningsdannere og medier ved at påstå, at det skyldes Israels undertrykkelse af palæstinenserne. Og det er naivt at tro, at Mellemøstens antisemitisme ikke eksisterer i Europa hos indvandrere fra muslimske lande, skriver Ziadeh.

Læs: – Kampen mod antisemitisme er også i arabernes interesse. – Historisk set er der en sammenhæng mellem stigende antisemitisme, terror, ustabilitet, og manglende udvikling i Mellemøsten, skriver den saudiarabiske akademiker, Najat Al-Saied i avisen Israel Hayom.

Går vi til Europas nærmeste naboer i syd, araberne i Nord-Afrika og Mellemøsten, oplevede jøderne stærkt intensiveret diskriminering, chikane og vold EFTER krigen var slut, og specielt efter europæiske kolonimagter trak sig ud. Det fik antallet af jøder i den arabiske verden til at falde fra omkring 1 million til under 10.000 de seneste 75 år. De jødiske samfund i Egypten og Irak, med tre tusind års historie, havde for 75 år siden et befolkningstal på til sammen mere end 200.000 jøder. I dag estimeres det at der er 8 jøder i Egypten og måske en håndfuld jøder i Irak.

Læs: Beiruts nyrenoveret synagoge står tom – Libanons 29 jøder frygter for deres sikkerhed. Ifølge libanesisk ekspert frygter landets sidste jøder at vise deres jødiske identitet offentligt af frygt for deres sikkerhed.

Læs: Historisk synagoge i Alexandria restaureret for flere mio euro. Efter jøderne måtte flygte fra Egypten i 1948 og frem forsvandt den jødiske menighed og synagogen forfaldt. I dag lever der otte jøder i landet.

Læs: Fra hijab og misbrug i Egypten til frihed i Israel. Læs den utrolige historie om den egyptiske oversætter i Palestinian Media Watch.

Læs: Houthierne foretager etnisk udrensning af de sidste jøder i Yemen. Snart vil flere tusind års jødisk historie i Yemen være historie.

Jødernes flugt fra Nord-Afrika og Mellemøsten er den ukendte mørke historie som fandt sted længe efter Hitlers gasovne var slukket – læs mere HER. Den blev drevet frem af den ideologiske alliance som var skabt mellem nazistiske, arabiske og islamistiske ledere i mellemkrigstiden. Alliancen fyrede nye skud også etter 1945. SS-mænd på flugt fra straffeforfølgelse i Europa bosatte sig ned i Egypten og fik rådgiverstillinger i den egyptiske hær. Muslimer fra Bosnien, som havde kæmpet på nazisternes side, kastede sig nogle åe senere ind i krigen mod den genoprettede jødiske stat. Du læse mere om det i bogen som MIFF udgav i 2013, Halvmåne og hagekors.

Den ideologiske alliance fortsætter også i dag. Mein Kampf er fortsat en bestseller i arabiske lande. Hitlers bog, konspirationsteorierne og falskneriet i Zions vises protokoller ligger åbent for salg i bogkiosker. Opildning til had mod jøder og mod Israel bliver hovedtema i tv-serier som sendes i bedste sendetid og får store seertal.

Fra næsten alle lande i Europa kommer der meldinger om en ny bølge antisemitiske udtryk og voldelige angreb som vi ikke har set sidestykke til siden Anden Verdenskrig. I Norge, Sverige og Danmark ser vi de samme tendenser. Jøder flygter fra Malmø. Norske jøder har oplevet skud mod synagogen i Oslo, molotovcocktailangreb mod synagogen i Trondheim og dødstrusler. I januar 2009 raslede det med glas i Oslos gader. De anti-jødiske og anti-israelske optøjer var en norsk mini Krystalnat, som forårsagede skader for flere millioner kroner. Læs mere i artiklen Krystallnatten er nær oss.

I Danmark viser antisemitismen også sit grimme ansigt. I 2019 registrerede det jødiske samfund i Danmark en stigning på 50%. Danske jøder tør ikke gå til politiet.

Læs mere om stigende antisemitisme i Danmark nedenfor:

14. februar 2015 – dagen som for altid har ændret Danmark. Den 14. februar 2015 står mejslet i vores bevidsthed som dagen, hvor dét vi frygtede kunne ske – skete. Danmark er ikke længere det smørhul vi troede, nej vi er en del af den store verden, hvor ikke alle vil os det godt.

81-årsdagen for Krystalnatten: Antisemitismen viste sit grimme ansigt i Danmark, Sverige og Norge. For de jødiske samfund i Skandinavien blev markeringen af Krystalnatten en påmindelse om, at antisemitisme fortsat er et problem.

Justitsminister Hækkerup: – Afgørende med handleplan mod antisemitisme i Danmark. Den 14. september blev der afholdt konference om antisemitisme i Danmark på Christiansborg.

Stigende antisemitisme i Danmark: Landets eneste jødiske slagter igen udsat for hærværk. Det Jødiske Samfund i Danmark registrerede en stigning på 50% i 2019 – men danske jøder frygter at gå til poltiet. Der skal politisk handling til nu for at komme antisemitisme i Danmark til livs!

Statsminister Mette Frederiksen: -Der er en grim antisemitisme i Danmark i dag, der ikke var der tidligere. Statsminister Mette Frederiksen (S) mener at indvandrermiljøet og dele venstrefløjen til dels er ansvarlige for den stigende antisemitisme vi oplever i Danmark. Statsministeren vil lave en officiel definition af antisemitisme de danske myndigheder kan arbejde ud fra.

Det jødiske samfund i Danmark frygter antisemitismen vil blive mere voldelig. – Det særligt utrygge er, at vi går fra en almindelig verbal diskussion om ikke at kunne lide jøder, den klassiske antisemitisme, til vold, drab og angreb. Det er blevet intensiveret på den voldelige måde, og det er et stort problem, siger formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

Antisemitismen stiger i Danmark – vores politikere har et medansvar. Det er ikke ligegyldigt hvad vores politikere siger eller mener. Den førte politik afspejles også i befolkningen.

Advarer om stigende antisemitisme i 2021. Seneste rapport fra Israels ministerium for diaspora-anliggender advarer mod at blodanklager fra Middelalderen rettet mod jøder er med til at øge antisemitisme verden over i 2021.

EU vil tage kampen op mod antisemitisme. Anerkender stigende antisemitisme i Europa – især under Corona-krisen. I Erklæringen understreger EU-medlemslandene: – Permanent fælles ansvar for aktivt at beskytte og støtte jødisk liv.

Jødehadet i Europa vokser i gammel antisemitisk og kristen judeofjendtlig jordbund med ny gødning fra Mellemøsten. I store dele af den muslimske indvandrerbefolkning i Europa er antijødiske holdninger stærkt udbredt. For nogle år siden rapporterede Jyllandsposten at jødiske børn i Danmark får besked om at flytte fra skoler med mange muslimer, for at undgå chikane fra arabiske elever.

Læs: Besked til jødisk familie i København: -Vi ved, hvor I bor. Flyt. Vi hader jer. Efter flere års grov antisemitisk chikane har københavnsk familie fået nok. Familien står frem i medierne for at råbe Danmark op. Hvad skal der til før vi vågner? Hvornår får vi en politisk handleplan mod antisemitisme i Danmark.

Ovenstående er blot få ud af utallige eksempler på jødernes situation i Europa som bliver stadigt svære og svære. Det skal understreges at jøder ofte ikke tør melde antisemitiske hændelser af frygt for deres sikkerhed, derfor er der et stort mørketal som vi ikke kender til. Muslimernes had og konspirationer bliver vandet af en flodbølge af anti-jødisk propaganda fra arabisk satelit-tv, klip på internettet og i moskéer.

Læs: Moské i København taler med to tunger. Under Interfaith-ugen åbnede Imam Ali Moské i Nordvestkvarteret dørene op for alle under åbent hus-arrangement.

Læs: Muslimsk prædikant dømt for opfordring til drab på jøder. Under en fredagsbøn i 2017 opfordrede prædikanten, Monzer Baajour i Masjid al-Faruq-moskéen på Nørrebro til drab på jøder. I dag faldt dommen i Københavns Byret.

Hanna Ziadeh er palæstinenser med libanesisk baggrund, han har levet i Danmark i flere år og har en meget klar besked til dem som kunne være i tvivl om hvor farlige antisemitisme er. Læs flere af hans artikler HER.

Læs: Hanna Ziadeh: -Jødehadet blandt araberne er så udbredt, at det værste skældsord er at kalde en person »jahudi«, jøde. -Jødehadet i Mellemøsten bliver dagligt legitimeret af politikere, meningsdannere og medier ved at påstå, at det skyldes Israels undertrykkelse af palæstinenserne. Og det er naivt at tro, at Mellemøstens antisemitisme ikke eksisterer i Europa hos indvandrere fra muslimske lande, skriver Ziadeh i Berlingske Tidende.

Ikke at støtte Israel og Israels ret til selvforsvar i en sådan situation, vidner om skræmmende foragt for jødisk liv.
Vær med til at støtte Israel og det jødiske folk ved at melde dig ind i MIFF! Klik HER for at blive medlem.
Tak for din støtte!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem