Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Advarer om stigende antisemitisme i 2021

Ny rapport fra EU-kommissionen viser voldsom stigning i antisemitisme på sociale medier. (Foto: Twitter, via @Abuabraa2110198)
Seneste rapport fra Israels ministerium for diaspora-anliggender advarer mod at blodanklager fra Middelalderen rettet mod jøder er med til at øge antisemitisme verden over i 2021.

Israels minister for diaspora-anliggender, Omer Yankelevitch udsendte søndag en stærk advarsel om at jøder verden over bør regne med markant stigning i antisemitisme i 2021 grundet spredning af konspirationsteorier om Coronas oprindelse via sociale medier, det skriver avisen Israel Hayom.

Ministeriets undersøgelser har vist at statslige aktører – blandt andet Iran, spreder blodanklager om at jøder står bag Corona-krisen for at tjene penge. Læs MIFFs artikel: Berlingske og TV2 hopper med på blodanklager mod Israel. Læs også: – Mange af de moderne anklager bygger på blodanklager fra middelalderen.

Ifølge ministeriets rapport medførte samfunds-nedlukninger verden over et fald i antisemitiske hændelser i 2020 og nul jødiske dødsofre for første gang i flere år. Samtidigt har nedlukningerne lagt grundlaget for stigende antisemitisme angreb rettet mod jøder i takt med pandemien forsvinder, en af hovedårsagerne hertil er en markant stigning i brug af sociale medier.

Ifølge ministeriets rapport er antisemitismen steget markant på sociale medier – især med brug af #COVID48 – her sammenlignes Israel med virussen med henvisning til Israels oprettelse og Uafhængighedskrig samme år. Sværtekampagnen er en gentagelse af flere hundrede års blodanklager rettet mod jøder. Ifølge ministeriet er #COVID48 som ser ud til at komme fra Iran, blevet delt omkring en 250.000 gange.

Ministeriet påpeger samtidig at der har været et fald i antallet af antisemitiske opslag på sociale medier efter tiltag fra de største udbydere af sociale medier. Tiltagene har flyttet brugerne over på andre platform med mindre tilsyn. Læs MIFFs artikler: MIFF kræver at Facebook bruger IHRAs definition på antisemitisme og: Læs hele Facebooks svar til MIFF HER.

Ministeriets overvågning af antisemitiske indlæg viste et fald på 50% på Twitter i 2018-2020.

Ministeriets seneste rapport på 140 sider viste blandt andet også stigende antisemitisme i USA og tyske politimyndigheder.

Læs MIFFs artikler om antisemitisme i Danmark HER. Det skal bemærkes at der trods stigende antisemitisme, endnu ikke er blevet indført en handleplan mod antisemitisme i Danmark.

Hvis du også vil være med til at bekæmpe den stigende antisemitisme så meld dig ind i MIFF HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem