– Mange af de moderne anklager bygger på blodanklager fra middelalderen

Fremtrædende pro-israelske stemmer diskuterede moderne blodanklager under webinar.
Richard Landes (øverst til venstre), Eran Teboul (øverst til højre), Ricki Hollander (nederst til venstre) og Tuvia Tenenbom deltog. (Foto: Skærmdump).
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Hetz, det hebraiske ord for pil, er en ikke-statlig organisation som arbejder med at forene kræfterne mellem de mange pro-israelske organisationer i verden.

For nylig holdt de et webinar hvor flere fremtrædende pro-israelske stemmer deltog. Temaet for webinaret var moderne blodanklager rettet mod jøder og Israel.

Mødet blev ledet af Eran Teboul, grundlægger og leder af Hetz. Deltagerne var den israelske historiker professor Richard Landes, forfatter og journalist Tuvia Tenenbom og Ricki Hollander, senioranalytiker i organisationen Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (CAMERA).

– Kan du forklare os hvad blodanklager er, spurgte Eran Teboul indledningsvis.

– Blodanklager bygger på den primitive mistanke om at jøder er agenter for djævelen, som ønsker at sprede brutalitet og dræbe. Det er trist at se hvordan mange af de moderne anti-jødiske anklager er forankret i de gamle blodanklager fra middelalderen, svarede Ricki Hollander.

Hollander forklarede at blodanklagerne startede helt tilbage i 1200-tallet, da en ung dreng blev fundet dræbt i England lige før påske. Hans onkel, som var præst, anklagede jøderne for drabet, men det lokale politi fandt ikke noget bevis som tydede på at det var sandt. Alligevel spredte blodanklagen mod jøderne sig.

– Drengen blev erklæret for helgen og teorien om at jøderne stod bag spredte sig. Man sagde at jøderne havde bestukket politiet til at sige det ikke var dem. Det blev fremstillet som om jøderne brugte blod fra kristne i deres ritualer, forklarede hun.

Teboul pegede på at i alle kriser, senest Corona-krisen og protesterne mod politivold i USA, dukker der konspirations teorier op og anklager mod Israel og jøderne, herefter gav han ordet videre til Hollander.

Hollander uddybede:

– Jødehaderne ser på alle aktuelle hændelser som en anledning til at anklage jøderne. De påstår at Israel bruger Corona til at smitte palæstinenserne, iranerne og alle sine fjender. David Duke, tidligere KKK-leder, påstod til og med at Israel ønskede at dræbe Donald Trump med Corona.

Richard Landes forklarede hvordan moderne blodanklager mod Israel ofte bygger på falske videoer og anklager. 

Se hele foredraget her:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFørste kvindelig ambassadør i Egypten
Næste artikelIsraelsk elev havde verdens bedste undskyldning: -Vildsvinet åd mine lektier!
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise