Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Antisemitismen stiger i Danmark – vores politikere har et medansvar

Pernille Skipper - Enhedslistens frontfigur holdt tale ved koferencen for europæiske palæstinensere i Brøndby Hallen. (Foto: Skærmdump)
Det er ikke ligegyldigt hvad vores politikere siger eller mener. Den førte politik afspejles også i befolkningen.

Den 19. februar kommenterede Svend Lindhardt i Den Korte Avis, Pernille Skippers (EL) kommentarer i Berlingske Tidende om Enhedslistens ansvar for den stigende antisemitisme i Danmark.

Skippers kommentarer i Berlingske var en reaktion på Davy Antebi, Israels viceambassadør i Danmark kommentarer i Berlingske den 6. februar.

I Berlingske skrev Antebi blandt andet:
– På selvsamme dag, hvor næsten 50 ledere fra hele verden samledes i Jerusalem for at mindes Holocaust, følte Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, det nødvendigt endnu en gang at rette skarp kritik mod den israelske regerings politik. Skipper nævner også de mange israelere, hun kender, som sætter sig op imod staten Israel og går imod Netanyahu-regeringens politik, og der bliver også lige plads til et forsvar for Jeremy Corbyn, som ellers er blevet hårdt beskyldt for antisemitisme, også af britiske jøder. Samtidig har man kunnet læse et i opslag fra Enhedslistens tidligere MFer Pelle Dragsted, at antisemitisme simpelthen er imod det DNA, der udgør venstrefløjen, skriver Antebi i Berlingske Tidende.

(Læs MIFFs artikler om 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz hvor Danmarks statsminister Mette Frederiksen også deltog her).

https://www.facebook.com/pernille.skipper.5/posts/3149190505115286

Her er Lindhardts kommentarer i Den Korte Avis:
Den israelske ambassadør har sagt, at Pernille Skipper fra Enhedslisten med sin kritik af Israel kan tages til indtægt for den stigende antisemitisme.

Det afviser Pernille Skipper. (Berlingske 17.2)

Skipper fremfører helt korrekt, at man sagtens kan kritisere Israel uden at være antisemit. Og Skipper har jo ret i, at der er meget man kan kritisere Israel for. Israelere er ikke helgener, hvad de i øvrigt selv er meget bevidste om. Der udøves masser af selvkritik i Israel, og tak for det!

-Men Skippers frikendelse af sig selv klinger hult, fordi hun helt bevidst ignorerer, at hun med sit ensidige engagement til fordel for palæstinenserne dæmoniserer staten Israel. Hun inviterer med sit sort-hvide syn på konflikten indirekte andre til at lufte deres stereotype antisemitiske tolkninger. Og dermed pådrager hun sig, som den israelske viceambassadør påpeger, et medansvar for den modbydelige antisemitisme, der i dag går over Europa. At hun holder sin egen sti ren og slår syv kors for sig er jo fint, men hun er ikke desto mindre medskyldig, for hun har indirekte inviteret svinehunden ind.

Hvis Skipper ønskede at svække antisemitismen, så …
Det ville styrke Skippers troværdighed og reducere tilslutningen til antisemitismen, hvis hun i sit virke opgav stereotypen om de heroiske og stakkels palæstinensere overfor det onde Israel. Det kunne hun gøre ved at deltage i debatten på et nuanceret grundlag, så hun også kritiserede palæstinenserne og FN.

Hvis Skipper ønskede at svække antisemitismen, så …
Det ville styrke Skippers troværdighed og reducere tilslutningen til antisemitismen, hvis hun i sit virke opgav stereotypen om de heroiske og stakkels palæstinensere overfor det onde Israel. Det kunne hun gøre ved at deltage i debatten på et nuanceret grundlag, så hun også kritiserede palæstinenserne og FN.

  • Det kunne hun gøre ved at undlade at optræde på konferencer arrangeret af det terroristiske Hamas, hvor hun iklædt Shemagh (Palæstinensertørklæde) lod sig tage som gidsel for Hamas holdninger.
  • Det kunne hun gøre ved åbent at kritisere Hamas og Palestinian Authority (PA) for deres krigsforherligende støtte til de palæstinensiske ”martyrer”.
  • Det kunne hun gøre ved at kritisere Hamas og PA for deres fortsatte terroraktioner og væbnede kamp mod Israel, mens de samtidig hævder, at de vil freden.
  • Det kunne hun gøre ved at bebrejde de palæstinensiske ledere, hvordan de både på Vestbredden og i Gaza har svigtet deres egen befolkning, så de nu hverken har vand eller el.
  • Det kunne hun gøre ved at kritisere, at Hamas og PLO for, at de i deres interne kamp har gjort ethvert fredsudspil umuligt
  • Det kunne hun gøre ved, at kritisere Hamas, PLO, FN og EU for, at de tillader PA at deltage i fredsprocessen, mens de samtidig fremstiller kort over Palæstina, hvoraf det fremgår, at jøder ikke vil få lov at bo der. De skal åbenbart smides i havet, men det toner man elegant ned, når man deltager i fredsforhandlinger, der lige siden Arafat udelukkende har været ført på skrømt, for palæstinenserne vil nu som før have hele Israel.
  • Det kunne hun gøre ved at kritisere FNs massive forudindtagethed mod Israel. Den kommer til udtryk ved, at FNs menneskerettighedsråd (UNHRC) aldrig bebrejder palæstinenserne deres massive krænkelser af menneskerettighederne. De eneste i verden, der krænker menneskerettighederne er iflg UNHRC Israel.
  • Det kunne hun gøre ved at kritisere FNs agentur for de palæstinensiske flygtninge (UNWRA), der har gjort det palæstinensiske flygtningeproblem aldeles uløseligt ved mod al fornuft at fastholde, at de 5,2 millioner efterkommere af palæstinensiske flygtninge alle har et retskrav på tilbagevenden til Israel. Det er blue sky nonsens.
  • Det kunne hun gør ved at anlægge et mere nuanceret syn på præsident Trump og hans fredsplan. Det er rigtigt, at planen ikke tilbyder palæstinenserne meget, men det er altså, hvad de kan få, efter at de i 2008 sagde nej til Olmerts tilbud til dem om, at de kunne få Vestbredden med Østjerusalem og Gaza. Hvis Skipper vil palæstinenserne og Mellemøsten det godt, så kræver hun af Hamas og PLO at de besinder sig og siger ja. Ellers får de ingenting.
  • Det kunne hun gøre ved at sige fra overfor både Hamas og PLOs flirt med Iran, der sammen med Rusland og Tyrkiet nu svinger taktstokken i mellemøsten pga præsident Obamas forræderi.

For bare at starte et sted!
Svend Lindhardt

MIFFs kommentarer
Det er ikke ligegyldigt hvad vores politikere siger eller mener. Den førte politik afspejles også i befolkningen. Enhedslistens anti-israelske politik er velkendt.

MIFF har skrevet flere artikler om hvordan EL misbruger deres politiske platform til at dæmonisere Israel og skabe en meget hadsk stemning omkring den jødiske stat og det jødiske folk. Det er selvsagt et stort problem – derfor vil MIFF fortsætte med at være vagthund i forhold til partier som EL.

Læs MIFFs sammenfattende artikel inklusiv links hvori EL taler deres tydelige sprog: EL har tilsyneladende ikke noget moralsk kompas når det gælder spredning af løgne om Israel.

MIFF vil endnu engang understrege hvor vigtigt det er at alle Israel-venner støtter op om Israels sag – det jødiske folk har hårdt brug for vores opbakning!
Bliv medlem af MIFF NU!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem