Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Det jødiske samfund i Danmark frygter antisemitismen vil blive mere voldelig

Blomster foran synagogen i København efter terrorangrebet 14. februar 2015. Foto Dj Ladze. Flickr.com
Blomster foran synagogen i København efter terrorangrebet 14. februar 2015. (Foto) Dj Ladze. Flickr.com)

Det Jødiske Samfund i Danmark er bekymret over at verbal vold mod jøder vil ende med voldelige antisemitiske angreb, fortæller samfundets formand Henri Goldstein ifølge avisen Kristeligt Dagblad.

Læs MIFF’s artikler om antisemitisme i Danmark her.

Goldstein er bekymret over det stigende jødehad og en mere voldelig antisemitisme. Terrorangrebet i Wien i aftes ved en af byens synagoger, øger blot Goldsteins bekymring over udviklingen. Læs mere om angrebet i Østrig på TV2 her.

Ifølge formanden for det jødiske samfund i Wien, Oskar Deutsch, er det fortsat uklart hvorvidt synagogen eller jødiske institutioner var et af terroristernes mål.

– Det særligt utrygge er, at vi går fra en almindelig verbal diskussion om ikke at kunne lide jøder, den klassiske antisemitisme, til vold, drab og angreb. Det er blevet intensiveret på den voldelige måde, og det er et stort problem, siger Henri Goldstein til Kristeligt Dagblad.

Dansk politi besluttede i aftes at afspærre gaderne omkring synagogen i Krystalgade og Chabad Huset i Ole Suhrs Gade, ifølge Goldstein sætter han pris på politiets indsats for at beskytte de danske jøder.

– Der er ingen slinger i valsen fra dansk politis side. Men at forebygge på lang sigt er et spørgsmål om undervisning om kultur og religion, siger Goldstein.

– Vores våben er det pædagogiske våben på lang sigt, mens beskyttelse fra politiet er våbnet på kort sigt, fortsætter han.

MIFF’s har tidligere skrevet om hvor afgørende det er at IHRA’s arbejdsdefinition af hvad antisemitisme er, også indføres i Danmark – det er desværre ikke sket endnu. IHRA’s definition af antisemitisme er blevet indført i flere lande – inklusiv to lande med muslimsk flertal. Læs MIFF’s artikler om IHRA her.

Antisemitisme – en arbejdsdefinition

[Vedtaget af IHRA i Bukarest den 26. maj 2016. MIFFs uofficielle oversættelse.]

”Antisemitisme er en bestemt opfattelse af jøder som kan udtrykkes som had overfor jøder. Verbale og fysiske manifestationer af antisemitisme rettet mod jøder eller ikke-jøder og / eller deres ejendom og mod jødiske kulturelle og religiøse institutioner.” Læs mere her.

Læs også; Justitsminister Hækkerup: – Afgørende med handleplan mod antisemitisme i Danmark. Samt; Antallet af jøder i Europa på sit laveste i tusind år i Europa.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem