Moské i København taler med to tunger

Under Interfaith-ugen åbnede Imam Ali Moské i Nordvestkvarteret dørene op for alle under åbent hus-arrangement.
Imam Ali Moskéen i Københavns Nordvestkvarter sælger bogen ’Zionisme og nazisme: problemerne for det fredelige samliv’. (Foto: Jesper Gisli)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Kong Abdullah II af Jordan foreslog i 2010 oprettelsen af World Interfaith Harmony Week (Interfaith-uge) på FNs generalforsamling, ideen blev enstemmigt vedtaget af FN.

Interfaith-ugen har til formål at fremme tolerance, forståelse, respekt og bro-bygning mellem religioner. Interfaith-ugen finder også sted i Danmark hvert år.

I år var der blandt åbent hus-arrangement i Imam Ali Moskéen – den første shiitiske moské i Danmark, beliggende i Københavns Nordvestkvarter. I 2009 advarede professor Mehdi Mozzafari med iransk baggrund Københavns Kommune mod at godkende den iransk finansieret moské, skrev DR Nyheder.

Ifølge moskéens program ved årets Interfaith-uge kunne der også købes bøger.

Oversigt over åbent hus-arrangement i Imam Ali Moskéen under Interfaith-ugen 2020 i København. (Foto: Skærmdump fra: https://troiharmoni.dk/arrangementer/index.html)


Zionisme og nazisme: problemerne for det fredelige samliv’ er en af de bøger der sælges i moskéen.

Imam Ali Moskéen i Københavns Nordvestkvarter sælger bogen ’Zionisme og nazisme: problemerne for det fredelige samliv’. (Foto: Jesper Gisli – https://minby.dk/2020/02/11/leder-noerrebro-vi-skal-goere-det-vi-praediker/?fbclid=IwAR1vl9yOCc9-c997jM-YJ1WxRK9_skrjARUGBsMSzE3n5Uaxu5PNM2l0XxM)

Jesper Gisli er chefredaktør på Hovedstaden Mediehus og har skrevet lederen: Nørrebro, vi skal gøre det vi prædiker i Nørrebro & Nordvest Bladet.

-Kære Nørrebro, vi skal gøre dét, vi prædiker. Når vi prædiker tolerance og rummelighed og plads til alle, så skal vi også gøre det og være det. Hver gang og ikke kun over for dem, vi kan lide. Det kan vi sagtens gøre bedre, bekræfter reaktionerne på dette tema. Det kan jo ikke nytte noget at vi siger ét, men gør noget andet. Som for at tage et andet eksempel; når man i forbindelse med FN’s Interfaith-uge, ved åbent hus-arrangementet i Imam Ali Moskéen forrige lørdag, taler og prædiker om tolerance, mangfoldighed og sameksistens, og samtidig har en bog som denne blandt litteraturen i den lokale moské. En bog med titlen ‘Zionisme og nazisme: problemerne for det fredelige samliv (med de andre/øvrigheden)’, og med hagekors og Davidstjerne og marcherende nazister i baggrunden, sidestiller nazister og jøder/zionister. Er det noget, der gøder jorden for den prædikede fred, sameksistens og rummelighed for dem, der læser bogen, og bagefter går ud på den lokale asfalt og skal forestille sig at være tolerante og rummelige? Nej, vel… Det går jo ikke, skriver Jesper Gisli.

Interfaith-ugen går ud på at bygge bro mellem religioner – hvordan kan moskéen på den ene side prædike fred og sameksistens mellem mennesker og samtidigt sælge bøger som sammenligner zionisme med nazisme?

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael-konference: Adi Schwartz om den største hindring for fred
Næste artikelMisbrug af palæstinensiske børn som børnesoldater må stoppes!
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise