Hanna Ziadeh: -Jødehadet blandt araberne er så udbredt, at det værste skældsord er at kalde en person »jahudi«, jøde

-Jødehadet i Mellemøsten bliver dagligt legitimeret af politikere, meningsdannere og medier ved at påstå, at det skyldes Israels undertrykkelse af palæstinenserne. Og det er naivt at tro, at Mellemøstens antisemitisme ikke eksisterer i Europa hos indvandrere fra muslimske lande, skriver Ziadeh.
Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)
Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 15. februar skrev Hanna Ziadeh sine kommentarer i Berlingske Tidende om antisemitisme blandt muslimer.

-Jødehadet blandt araberne er så udbredt, at det værste skældsord er at kalde en person »jahudi«, jøde. Jødehadet bliver dagligt legitimeret af politikere, meningsdannere og medierne ved at påstå, at jødehadet skyldes Israels undertrykkelse af palæstinenserne. Utallige er de gange, hvor jeg har set Hitlers »Mein Kampf« og »Zions Vises Protokoller« pryde boghandlernes vinduer i de fleste arabiske hovedsteder. Den udbredte opfattelse i den arabiske verden er, at det antisemitiske, konspiratoriske falsum »Zions Vises Protokoller”, som påstår, at jøderne har en plan for at opnå verdens overherredømme, er et sandt værk, skriver Hanna Ziadeh, ph.d. i menneskerettigheder i Berlingske Tidende.

Ifølge Ziadeh blev mindedagen for Holocaust afholdt for få uger siden ikke nævnt i arabiske medier. Ligesom den arabiske alliance med Nazityskland ikke var op til politisk debat i den arabiske verden. At Jerusalems mufti, Sheikh Al Husseini var æresgæst hos Hitler (araberne gav Hitler kælenavnet Abu Ali) blev heller ikke nævnt, skriver Ziadeh. Holocaust mindedagen blev nævnt i internationale arabisksprogede medier – eksempelvis CNN Arabic og Sky News Arabia.

Ifølge Ziadeh skyldes hadet mod jøder i den arabisk-muslimske verden i høj grad det manglende opgør med antisemitismen efter Holocaust som fandt sted i store dele af verden.

Ifølge Ziadeh viser forskning foretaget i Europa at »antisemitisme er signifikant mere udtalt blandt muslimerne end blandt andre segmenter i de europæiske samfund«. Undersøgelser foretaget af Anti-Defamation League, viser at 74 pct. af befolkningerne i Mellemøsten har antisemitiske holdninger – ifølge Ziadeh er det, det højeste i verden. Læs også MIFFs gennemgang af Anti-Defamation League undersøgelse af danskernes holdning til jøder.

-Men hvorfor slår disse argumenter ikke igennem i den danske debat om emnet? Det skyldes, at der er en herskende tendens i Danmark til at se på indvandrerproblematikken, som om det er adskilt fra de sammenlignelige situationer i den europæiske omgivelse og fra de relevante påvirkninger fra de mellemøstlige oprindelseslande. Som om arabiske og muslimske indvandrere er særligt dansk, som grundtvigske højskoler eller andelsbevægelsen. Heldigvis er den tendens ved at blive udfordret i den senere tid, hvor flere artikler kunne bevise hvordan herboende muslimer bliver udsat for en indoktrineringsindsats fra mellemøstlige regeringer, især Saudi Arabien og Iran, skriver Ziadeh.

-Saudi Arabien og Iran påkalder sig begge retten til at repræsentere den sande islam, og begge dyrker en særlig form for jødehad, der kaldes islamisk antisemitisme. Iran er det eneste land i verden, der dagligt benægter, at jødeudryddelsen har fundet sted, samt opfordrer for udslettelse af Israel. I Saudi Arabien er det kutyme, at fredagsbønnen, selv ved Kaabaen i Mekka, rundes af med et såkaldt »duaa«, en hellig påkaldelse, der forbander »de forbryderiske jøder«, fortsætter Ziadeh.

Som MIFF skrev den 14. februar har vi netop afholdt den internationale Interfaith-uge i Danmark. Hensigten med Interfaith-ugen er at fremme tolerance, forståelse, respekt og bro-bygning mellem religioner.

I år blev der blandt andet afholdt åbent hus-arrangement i Imam Ali Moskéen – den første shiitiske moské i Danmark, beliggende i Københavns Nordvestkvarter. I 2009 advarede professor Mehdi Mozzafari med iransk baggrund Københavns Kommune mod at godkende den iransk finansieret moské, skrev DR.

Blandt de bøger der kunne købes i moskéen under åbent hus-arrangementet var bogen: Zionisme og nazisme: problemerne for det fredelige samliv’.

Imam Ali Moskéen i Københavns Nordvestkvarter sælger bogen ’Zionisme og nazisme: problemerne for det fredelige samliv’. (Foto: Jesper Gisli – https://minby.dk/2020/02/11/leder-noerrebro-vi-skal-goere-det-vi-praediker/?fbclid=IwAR1vl9yOCc9-c997jM-YJ1WxRK9_skrjARUGBsMSzE3n5Uaxu5PNM2l0XxM)

Ziadeh afslutter sine kommentarer i Berlingske Tidende med et tilbageblik på terrorangrebet mod synagogen i København:

Det er fredag fem år siden, 15. februar 2015, at den dansk-palæstinensiske terrorist Omar el-Hussein angreb synagogen i Krystalgade under en bar-mitzva, hvor mange børn befandt sig i synagogen, hvor Dan Uzan blev likvideret, og hvor to betjente blev såret.

-Det var et af de mest alvorlige og mest blodige angreb mod jøder i Europa i det sidste årti, og det var foretaget af en danskfødt med indvandrerbaggrund, der voksede op med jødehadet som en norm. Nægter vores politikere på Christiansborg at se i øjnene, at vi skal bekæmpe det jødehad, der bliver systematisk dyrket både i Mellemøsten og blandt mellemøstlige indvandrere i Danmark, dømmer vi vores jødiske landsmænd til flere voldelige angreb, afslutter Ziadeh.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAJC har lavet video om det jødiske folk på arabisk
Næste artikelFortsat helt fastlåst i israelsk politik
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise