Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hanna Ziadeh: -Jødehadet blandt araberne er så udbredt, at det værste skældsord er at kalde en person »jahudi«, jøde

Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)
Seneste opgørelse viser at ntisemitsmen stiger i Slesvig-Holsten. (Foto: Amanjeev/Flickr)
-Jødehadet i Mellemøsten bliver dagligt legitimeret af politikere, meningsdannere og medier ved at påstå, at det skyldes Israels undertrykkelse af palæstinenserne. Og det er naivt at tro, at Mellemøstens antisemitisme ikke eksisterer i Europa hos indvandrere fra muslimske lande, skriver Ziadeh.

Den 15. februar skrev Hanna Ziadeh sine kommentarer i Berlingske Tidende om antisemitisme blandt muslimer.

-Jødehadet blandt araberne er så udbredt, at det værste skældsord er at kalde en person »jahudi«, jøde. Jødehadet bliver dagligt legitimeret af politikere, meningsdannere og medierne ved at påstå, at jødehadet skyldes Israels undertrykkelse af palæstinenserne. Utallige er de gange, hvor jeg har set Hitlers »Mein Kampf« og »Zions Vises Protokoller« pryde boghandlernes vinduer i de fleste arabiske hovedsteder. Den udbredte opfattelse i den arabiske verden er, at det antisemitiske, konspiratoriske falsum »Zions Vises Protokoller”, som påstår, at jøderne har en plan for at opnå verdens overherredømme, er et sandt værk, skriver Hanna Ziadeh, ph.d. i menneskerettigheder i Berlingske Tidende.

Ifølge Ziadeh blev mindedagen for Holocaust afholdt for få uger siden ikke nævnt i arabiske medier. Ligesom den arabiske alliance med Nazityskland ikke var op til politisk debat i den arabiske verden. At Jerusalems mufti, Sheikh Al Husseini var æresgæst hos Hitler (araberne gav Hitler kælenavnet Abu Ali) blev heller ikke nævnt, skriver Ziadeh. Holocaust mindedagen blev nævnt i internationale arabisksprogede medier – eksempelvis CNN Arabic og Sky News Arabia.

Ifølge Ziadeh skyldes hadet mod jøder i den arabisk-muslimske verden i høj grad det manglende opgør med antisemitismen efter Holocaust som fandt sted i store dele af verden.

Ifølge Ziadeh viser forskning foretaget i Europa at »antisemitisme er signifikant mere udtalt blandt muslimerne end blandt andre segmenter i de europæiske samfund«. Undersøgelser foretaget af Anti-Defamation League, viser at 74 pct. af befolkningerne i Mellemøsten har antisemitiske holdninger – ifølge Ziadeh er det, det højeste i verden. Læs også MIFFs gennemgang af Anti-Defamation League undersøgelse af danskernes holdning til jøder.

-Men hvorfor slår disse argumenter ikke igennem i den danske debat om emnet? Det skyldes, at der er en herskende tendens i Danmark til at se på indvandrerproblematikken, som om det er adskilt fra de sammenlignelige situationer i den europæiske omgivelse og fra de relevante påvirkninger fra de mellemøstlige oprindelseslande. Som om arabiske og muslimske indvandrere er særligt dansk, som grundtvigske højskoler eller andelsbevægelsen. Heldigvis er den tendens ved at blive udfordret i den senere tid, hvor flere artikler kunne bevise hvordan herboende muslimer bliver udsat for en indoktrineringsindsats fra mellemøstlige regeringer, især Saudi Arabien og Iran, skriver Ziadeh.

-Saudi Arabien og Iran påkalder sig begge retten til at repræsentere den sande islam, og begge dyrker en særlig form for jødehad, der kaldes islamisk antisemitisme. Iran er det eneste land i verden, der dagligt benægter, at jødeudryddelsen har fundet sted, samt opfordrer for udslettelse af Israel. I Saudi Arabien er det kutyme, at fredagsbønnen, selv ved Kaabaen i Mekka, rundes af med et såkaldt »duaa«, en hellig påkaldelse, der forbander »de forbryderiske jøder«, fortsætter Ziadeh.

Som MIFF skrev den 14. februar har vi netop afholdt den internationale Interfaith-uge i Danmark. Hensigten med Interfaith-ugen er at fremme tolerance, forståelse, respekt og bro-bygning mellem religioner.

I år blev der blandt andet afholdt åbent hus-arrangement i Imam Ali Moskéen – den første shiitiske moské i Danmark, beliggende i Københavns Nordvestkvarter. I 2009 advarede professor Mehdi Mozzafari med iransk baggrund Københavns Kommune mod at godkende den iransk finansieret moské, skrev DR.

Blandt de bøger der kunne købes i moskéen under åbent hus-arrangementet var bogen: Zionisme og nazisme: problemerne for det fredelige samliv’.

Imam Ali Moskéen i Københavns Nordvestkvarter sælger bogen ’Zionisme og nazisme: problemerne for det fredelige samliv’. (Foto: Jesper Gisli – https://minby.dk/2020/02/11/leder-noerrebro-vi-skal-goere-det-vi-praediker/?fbclid=IwAR1vl9yOCc9-c997jM-YJ1WxRK9_skrjARUGBsMSzE3n5Uaxu5PNM2l0XxM)

Ziadeh afslutter sine kommentarer i Berlingske Tidende med et tilbageblik på terrorangrebet mod synagogen i København:

Det er fredag fem år siden, 15. februar 2015, at den dansk-palæstinensiske terrorist Omar el-Hussein angreb synagogen i Krystalgade under en bar-mitzva, hvor mange børn befandt sig i synagogen, hvor Dan Uzan blev likvideret, og hvor to betjente blev såret.

-Det var et af de mest alvorlige og mest blodige angreb mod jøder i Europa i det sidste årti, og det var foretaget af en danskfødt med indvandrerbaggrund, der voksede op med jødehadet som en norm. Nægter vores politikere på Christiansborg at se i øjnene, at vi skal bekæmpe det jødehad, der bliver systematisk dyrket både i Mellemøsten og blandt mellemøstlige indvandrere i Danmark, dømmer vi vores jødiske landsmænd til flere voldelige angreb, afslutter Ziadeh.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem