Statsminister Mette Frederiksen: -Der er en grim antisemitisme i Danmark i dag, der ikke var der tidligere

Statsminister Mette Frederiksen (S) mener at indvandrermiljøet og dele venstrefløjen til dels er ansvarlige for den stigende antisemitisme vi oplever i Danmark. Statsministeren vil lave en officiel definition af antisemitisme de danske myndigheder kan arbejde udfra.
Statsminister Mette Frederiksen vil samarbejde med Israel om vaccine-produktion. (Foto: Regeringen @regeringDK)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Statsminister Mette Frederiksen (S) mener at indvandrermiljøet og dele venstrefløjen til dels er ansvarlige for den stigende antisemitisme vi oplever i Danmark, skriver Berlingske Tidende.

Statsministeren vil lave en officiel definition af antisemitisme de danske myndigheder kan arbejde udfra.

The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definition af antisemitisme
MIFF har tidligere skrevet om at Frankrig har vedtaget at antizionisme er en form for antisemitisme. Det fastlog den nationale forsamling i Frankrig den 3. december 2019, da de stemte for en resolution som anmoder regeringen om at indføre The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definition af antisemitisme.

Ifølge IHRA’s-definition er nogle former for had mod Israel antisemitisme, såsom at sammenligne Israel med Nazi-Tyskland, ved at hævde at Israels eksistens er racistisk og ved at bruge dobbeltstandarder og stille krav til staten Israel der ikke stilles til andre demokratiske stater. Læs flere eksempler her.

-Der er en grim antisemitisme i Danmark i dag, der ikke var der tidligere. På grund af indvandringen, siger statsministeren til Politiken.

-Vi ser antisemitismens grimme ansigt flere steder fra. Nu har vi haft nogle konkrete eksempler i Danmark igennem den senere tid med skænding af gravpladser og hærværk i forbindelse med Krystalnatten. Vi ser også ansatser til det på den yderste venstrefløj, og så ser vi det i dele af indvandrermiljøet i Danmark, siger statsministeren.

Danske jøder har brug for at vide de ikke står alene
MIFF opfordrer Danmark til at indføre The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definition af antisemitisme. Det vil give danske myndigheder et konkret værktøj at arbejde udfra og give danske jøder den rette støtte. Desværre er jøder ofte bange for at stå frem eller melde de antisemitiske angreb de udsættes for. Jøder i Danmark har som i andre lande et akut behov for at vide, at myndighederne udviser 0 tolerance over for antisemitisme.

Markering af 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz i Jerusalem
Statsministeren vil deltage ved Holocaust-markeringen ved Yad Vashem sammen med blandt andet den tyske præsident Frank-Walter Steinmeier, prins Charles, den franske præsident Emmanuel Macron, den russiske præsident Vladimir Putin, USAs vicepræsident Mike Pence og kronprins Haakon. Læs MIFFs artikler om 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz her.

Læs om terrorangrebet mod synagogen i København her.

Læs undersøgelse af danskernes holdning til jøder her.

Læs MIFFs artikler om antisemitisme her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAl-Aqsa prædikant: -Vi vil snart etablere et kalifat, befri Jerusalem og erobre Rom
Næste artikelTre terrorister infiltrerede Israel fra Gaza
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise