Statsminister Mette Frederiksen rejser til Jerusalem

Statsminister Mette Frederiksen vil sammen med statsledere fra mere end 40 lande deltage ved markeringen af 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz i Jerusalem.
Statsminister Mette Frederiksen (Foto: Socialdemokratiet)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Sammen med statsledere fra mere end 40 lande vil statsminister Mette Frederiksen deltage ved markeringen af 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz den 23. januar i Jerusalem, skriver Jyllands-Posten.

Statsministeren vil også mødes med Israels præsident, Reuven Rivlin samt nogle af de overlevende danske jøder, der bor i Israel.

-De nazistiske udryddelseslejre repræsenterer et særligt tragisk og umenneskeligt vidnesbyrd om, hvor brutalt og livstruende det var at være af jødisk oprindelse, udtaler statsministeren i en pressemeddelelse.

– Befrielsen af Auschwitz står centralt i erindringen. Vi og kommende generationer må blive ved med at lytte, lære og mindes, så de historiske grusomheder ikke gentager sig, udtaler statsministeren.

Under Anden Verdenskrig levede der ca 7000 jøder i Danmark. I oktober 1943 hjalp civile danskere de danske jøder over Øresund i sejlbåde til sikkerhed i Sverige. 95 procent af jøderne nåede til Sverige. Ingen Danske jøder blev sendt til Auschwitz.

Præsident Rivlin var på besøg i Danmark for to år siden for at markere 75-årsdagen for de danske jøders redning.

-Forholdet mellem Israel og Danmark hviler på en solid historisk bund, siger statsministeren om præsident Rivlins besøg i Danmark.

Den PA drevet dagsavis Al-Hayatal-Jadida [Det nye liv] udgav den 18. januar en kronik, hvor læserne opfordres til at gennemføre drab i Jerusalem og markeringen.

Læs flere af MIFF’s artikler om markeringen her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPA-avis: Det kræver blot én morder for at ødelægge Holocaust-markering
Næste artikelHar afværget over 560 terrorangreb i 2019
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise