Statsminister Mette Frederiksen (Foto: Socialdemokratiet)

Statsminister Mette Frederiksen rejser til Jerusalem

Statsminister Mette Frederiksen vil sammen med statsledere fra mere end 40 lande deltage ved markeringen af 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz i Jerusalem.

Sammen med statsledere fra mere end 40 lande vil statsminister Mette Frederiksen deltage ved markeringen af 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz den 23. januar i Jerusalem, skriver Jyllands-Posten.

Statsministeren vil også mødes med Israels præsident, Reuven Rivlin samt nogle af de overlevende danske jøder, der bor i Israel.

-De nazistiske udryddelseslejre repræsenterer et særligt tragisk og umenneskeligt vidnesbyrd om, hvor brutalt og livstruende det var at være af jødisk oprindelse, udtaler statsministeren i en pressemeddelelse.

– Befrielsen af Auschwitz står centralt i erindringen. Vi og kommende generationer må blive ved med at lytte, lære og mindes, så de historiske grusomheder ikke gentager sig, udtaler statsministeren.

Under Anden Verdenskrig levede der ca 7000 jøder i Danmark. I oktober 1943 hjalp civile danskere de danske jøder over Øresund i sejlbåde til sikkerhed i Sverige. 95 procent af jøderne nåede til Sverige. Ingen Danske jøder blev sendt til Auschwitz.

Præsident Rivlin var på besøg i Danmark for to år siden for at markere 75-årsdagen for de danske jøders redning.

-Forholdet mellem Israel og Danmark hviler på en solid historisk bund, siger statsministeren om præsident Rivlins besøg i Danmark.

Den PA drevet dagsavis Al-Hayatal-Jadida [Det nye liv] udgav den 18. januar en kronik, hvor læserne opfordres til at gennemføre drab i Jerusalem og markeringen.

Læs flere af MIFF’s artikler om markeringen her.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp