Statsminister Mette Frederiksen rejser til Jerusalem

Statsminister Mette Frederiksen vil sammen med statsledere fra mere end 40 lande deltage ved markeringen af 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz i Jerusalem.
Statsminister Mette Frederiksen (Foto: Socialdemokratiet)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Sammen med statsledere fra mere end 40 lande vil statsminister Mette Frederiksen deltage ved markeringen af 75-årsdagen for befrielsen af Auschwitz den 23. januar i Jerusalem, skriver Jyllands-Posten.

Statsministeren vil også mødes med Israels præsident, Reuven Rivlin samt nogle af de overlevende danske jøder, der bor i Israel.

-De nazistiske udryddelseslejre repræsenterer et særligt tragisk og umenneskeligt vidnesbyrd om, hvor brutalt og livstruende det var at være af jødisk oprindelse, udtaler statsministeren i en pressemeddelelse.

– Befrielsen af Auschwitz står centralt i erindringen. Vi og kommende generationer må blive ved med at lytte, lære og mindes, så de historiske grusomheder ikke gentager sig, udtaler statsministeren.

Under Anden Verdenskrig levede der ca 7000 jøder i Danmark. I oktober 1943 hjalp civile danskere de danske jøder over Øresund i sejlbåde til sikkerhed i Sverige. 95 procent af jøderne nåede til Sverige. Ingen Danske jøder blev sendt til Auschwitz.

Præsident Rivlin var på besøg i Danmark for to år siden for at markere 75-årsdagen for de danske jøders redning.

-Forholdet mellem Israel og Danmark hviler på en solid historisk bund, siger statsministeren om præsident Rivlins besøg i Danmark.

Den PA drevet dagsavis Al-Hayatal-Jadida [Det nye liv] udgav den 18. januar en kronik, hvor læserne opfordres til at gennemføre drab i Jerusalem og markeringen.

Læs flere af MIFF’s artikler om markeringen her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise