Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Prins Charles kommer for første gang på statsbesøg i Israel

Generalsekretær Ban Ki-moon og prins Charles under Cop-15 konferencen i Købehavn i 2009. (Foto: United Nations Photo, flickr)
Prins Charles vil deltage i World Holocaust Forum i Jerusalem.

Hans kongelige højhed Prinsen af ​​Wales deltager ved World Holocaust Forum d. 23 jan 2020. Prins Charles blev inviteret af den israelske præsident Reuven Rivlin, meddelte det britiske kongehus den 18. december. Under besøget i Israel vil prins Charles udfører adskillige repræsentative opgaver på vegne af den britiske regering. Han vil også besøge de palæstinensiske selvstyreområder.

Dusinvis af statschefer forventes at deltage ved det femte World Holocaust Forum. Næste års konference markerer også 75-årsdagen for befrielsen af ​​den nazistiske udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau.

Prins Charles har tidligere været på to velkendte private besøg i Israel – i 1995 for at deltage i begravelsen af ​​premierminister Yitzhak Rabin og i 2016 for at deltage i begravelsen af ​​præsident Shimon Peres.

I sommeren 2018 var prins William, søn af prins Charles, på den britiske kongefamilies ​​første statsbesøg i Israel.

I 2013 var den danske kronprins på besøg Israel i forbindelse med 70-års dagen for redningen af de danske jøder i 1943. I 2018 var Israels præsident Reuven Rivlin i Danmark for at markere 75-års dagen.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem